• isimsiz bir ürünle bir markanın aynı özelliklere sahip ürünü arasındaki fiyat farkı.
  • söz konusu değeri yaratmak, stratejistlerin ve yaratıcı ekipin ev ödevi, el işi olarak bilinir.
  • bir izleyici veya tüketici olarak benim için parasal olarak ölçülmeyen değerdir.
    bana verdiği güven, duyduğum saygıyı ifade eder.
    süper lige özel bir firmanın sponsor olma isteğini ben şahsım adına anlamıyorum.
    mesela vakti zamanında mclaren'e 100 milyon dolar ceza kesilen f1, izlenilmeye değerdir ve saygı duyulacak bir marka değerine sahiptir. ayrıca robert bosch'u da burada anmadan geçmemek gerek, güzel söylemiş tabi.
  • x numaralı ürünün x numaralı ürünün yapıldığı ülkede değil başka ülkelerde de kral marka olduğu zamana tekabül eden değerdir. buna en güzel örnek ntvspor'un la liga için yaptığı reklamdır. x numaralı ürününüz başka ülkelerde böyle tanıtılabiliyorsa işte marka değeriniz odur. yoksa kendi kendinize bir marka değeri yaratamazsınız. isteseniz de olmaz.
  • enayi parasi da denir halk edebiyatinda
  • geleneksel şirket yapılarında marka değerinin oluşturulabilmesi için uzun yıllar gerekebilir. marka değeri açısından dünyanın önde gelen şirketlerine bakınca yunaytıd steytsten coca cola, ibm, microsoft, almanyadan siemens, mercedes, japonya'dan sony, kodak, fuji gibi yalnızca isimleri bile milyarlarca dolar eden şirketleri görüyoruz. zaten marka değeri de isminizin para yapması anlamına gelir ki bir şirketin yaşamı boyunca üretebileceği en büyük değeridir.

    günümüzde ise marka değeri yalnızca birkaç yıl içerisinde oluşturulabilen ve kendini katlayabiliyor ve siemens gibi yüzlerce yılı devirmiş bir şirketten daha fazla bilinebiliyor. üstelik yasal zorunluluk nedeniyle bir ülkenin ticaret odasına kayıtlı olsa da aslında hiçbir ülkede faaliyet göstermeden bütün dünyada faaliyet gösterebilen yeni bir şirket anlayışı ve yeni markalar, marka değerleri doğuyor.
    bu kadar lafla anlattığım yeni şirket ve marka anlayışını aslında somut bir örnekle açıklamak da mümkün. örneğin 6 yıllık google marka değeri olarak 50 milyar dolarlık yeni yaşamın yeni şirketi. her geçen yıl marka değerini katlayarak du pond gibi geleneksel şirketlerin yüzlerce yılda yapamıdıklarını birkaç yıl içerisinde başarabiliyor.
    hızlı zamanın hızlı şirketlerinin marka değerleri de hızla yükseliyor. tabii aynı hızla düşebildiğini söylemeye ve örnek vermeye gerek yok.
  • tüketicilerin, bir markayla ilgili edindikleri deneyimler sonucunda o markaya karsi hissettikleri.
  • diger bir noktadan marka değeri; müşteri ihtiyaçları tanımlanarak, ölçülerek memnun müşteriler yaratmak için, elde edilen bilginin faaliyete dönükk nesneler olarak da yorumlanmasıyla tanımlanabilir. müşteriler değer algılarını kendi ihtiyaçlarına, seçim, davranış ve karakterlerine göre markanın ürünlerini hizmetlerini rakiplerle karşılaştırıp, hissederek geliştirmektedirler. bu açıdan bakıldığında değeri, formülleye biliriz de. değer= ne aldığınız / ne ödediğiniz (zaman, para,duygular).
  • ingilizcesi 'brand value' dur.
hesabın var mı? giriş yap