• komut olarak kelime listesi ya da tam cümleler alıp, karşılığında resim üreten ai botu. atıyorum "gece sokak lambaları altında denize doğru yürüyen bir adam" derseniz size buna uygun bir resim üretiyor. buna istediğiniz stil, ışıklandırma ve resim yöntemi gibi modifikasyonlar da ekleyebiliyorsunuz. mesela "salvador dali stilinde" gibi, ya da "hiperrealizm" gibi. ingilizce olarak tabi.

    şu an discord üzerinden işleyen bir bot olarak hizmet veriyor. betasına dahil olduğum için birkaç komut deneme fırsatı buldum ve gerçekten beklediğimden çok daha etkileyici sonuçlarla karşılaştım. akabinde ücretli üyeliğe geçtim.

    verdiğim komutlar ve aldığım en çarpıcı çıktıları:

    peaceful. endearing. positive. vibrant. psychedelic.

    brick palace in the sky. clear night sky. vibrantly lit. oil paint feel. hyperreal octane render.

    leonardo da vinci style blueprint of döner kebab

    yani özellikle sonuncuda o kadar zorladım ki saçmalasın diye, yine de gayet harika bir çıktı verdi. gerçekten etkileyici bir ai ve hayal gücünüzün tek sınır olduğu bir sanat tecrübesi sunuyor.
  • on milyonlarca defa studio ghibli denemesi yapılmıştır eminim ama dayanamadım ben de yaptım.

    bir studio ghibli anime'sinde istanbul'u görseydik nasıl olurdu?

    https://imgur.com/a/ut20agv

    imgur yoksa:

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel

    edit: entry çok beğeni aldı, güzel bir şeyler aklıma geldikçe ekledim:

    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
    görsel
  • metinlerden veya kelimelerden fotogerçekçi görüntüler oluşturabilen yapay zeka aracı. midjourney aylık 10 dolar talep ediyor ancak en az midjouney kadar kullanışlı ve ücretsiz alternatifleri de var:

    bing image creator
    tamamen ücretsiz ve mükemmel kalitede görüntüler oluşturur. oluşturabileceğiniz sayıda bir sınırlama yok. link

    leonardo ai
    görüntülerin boyutunu ve ayarlarını değiştirebilirsiniz. güçlü olmasına rağmen pek kimse tarafından bilinmeyen bir araçtır. kayıt gerektiriyor. link

    dreamstudio
    metinlerden yüksek kaliteli görüntüler yapabilirsiniz. midjourney ile benzerdir özelliklere sahiptir. bu da kayıt gerektirir. link

    pixlr
    hızlıca görüntüler oluşturabilir veya düzenleyebilirsiniz. ücretsizdir fakat kalitesi çok yüksek değildir. link

    playground ai
    hayvanlar, insanlar gibi farklı türlerde görüntüler oluşturabilir veya düzenleyebilirsiniz. ücretsizdir ancak kalitesi ortalama seviyede. link

    craiyon
    tek seferde 9 tane görüntü oluşturabilirsiniz. bazı projeler için işinize yarayabilir. ve kayıt olmak gerekir buna da. link
  • https://prompt.noonshot.com/ adresinden midjourney'de yaratabileceğiniz görseller için bir prompt generator mevcut.

    styles: 4-bit, 16-bit, 80's, 90's, anatomical drawing vs envai çeşit çizim stili mevcut

    lighting: farklı ışıklandırma şekilleri

    camera: farklı kamera tipleri

    artists: caravaggio'dan, daliye, da vinci'den botticelli'ye envai çeşit sanatçı çizim tarzları

    color: farklı renk promptları

    materials: metal , tahta, deri vs ne ararsanız

    size: aspect ratio veya direkt yükseklik genişlik verip görsel oluşturabiliyoruz

    depth of field: derinlik etkisi

    quality: detay seviyesi

    stylize: less artistic ile hands of the wheels gibi bir sklalası var. snaırım kafana göre takılma ayarı olsa gerek. highest yapınca kafasına göre takılıyor, lowest yapınca ne istediysek onu veriyor gibi algıladım.

    upload image : buraya esinleneceği fotoğrafı yüklüyoruz.

    avoid: buraya da oluştururken kaçınmasını istediğimiz terimleri yazıyoruz.

    en altta da bize mis gibi promptu oluşturuyor afiyet olsun.

    (bkz: bluewillow.ai)'da da çalışıyor .
  • dall-e 2 benzeri olarak görsel üretebilen yapay zeka.

    inanılmaz iyi.

    şeker pamuğu fabrikası yangını: görsel

    iyileşmeyen yaralar: görsel

    sualtı mcdonalds'ı: görsel

    daha fazlası için: https://twitter.com/hashtag/midjourney

    (bkz: stable diffusion)
  • ücretsiz olarak kullanmak isteyenler için tek seferde yirmi beş deneme hakkı verilmiş. sınırsız kullanmak için aylık yirmi ve elli dolarlık iki subscription paketi var.

    yirmi doların aslında gerçekten çok uygun olduğunu ve yine yirmi doların maalesef çok da uygun olmadığını isterseniz konuşabiliriz. neyseki bunun yerine discordda tarayıcıdan sahipsiz hesap oluşturulabildiğini ve bu sayede birden çok tek seferde yirmi beş deneme elde edebildiğimizi de konuşabiliriz. bir gizli sekme açarak başlayalım. öncelikle yazdıklarım telefonda oluyor mu bilmiyorum, yalnızca bilgisayar tarayıcısında denedim.

    1. açtığınız gizli sekmeden midjourney sitesine ulaşın ve soldaki join the beta kısmına tıklayın.
    2. tarayıcınızda discord invite adresi açılacak ve kullanıcı adı yazacağınız bir alan gelecek, buraya ne yazdığınızın bir önemi yok. devam et'e tıklayın ve ben bir insanım testini çözün.
    3. sahipsiz bir discord hesabı oluşturdunuz. şimdi sizden, önce doğum tarihi sonra e-posta girmenizi isteyecek. doğum tarihini girdikten sonra e-posta adresi girmenize gerek yok, pop-up dışındaki herhangi bir yere ya da çarpıya tıklayın. artık midjourney sunucusundasınız.
    4. tüm bunlardan sonra kanal listesindeki herhangi bir newbies kanalına girip /imagine komutu ile botu kullanmaya başlayabilirsiniz. kaç hakkınız kaldığını /info yazarak öğrenebilirsiniz. variation ve upscale yapmak da haklarınızdan götürecektir aklınızda bulunsun.

    haklarınız bittikten sonra ise sol alttan ayarları açıp hesabı sil'e tıklayın ve sekmeyi kapatın. bu sıralamayı tekrar ederek yirmi beşten çok daha fazla kez botu kullanabilirsiniz.

    not: belli bir süre bu işlemi tekrarlayınca ikinci adımdaki captcha testinin ardından doğum tarihi sormadan doğrulama gerekli ekranı geliyor. bu ekrandan kurtulmak için vpn kullanmak bir çözüm olacaktır. ayrıca yaptırdığınız ve beğendiğiniz resimleri kaydetmeyi unutmayın, bir sonraki girişinizde aynı newbies kanalını bulamamanız yüksek ihtimal.
  • kullanılarak çok güzel dixit kartları oluşturulabileceğine inandığım yapay zeka tabanlı görsel yaratma aracı.
  • oyun sektörünün sanat tarafında çalışan biri olarak bitik durumdayım. bir kaç aya muhtemelen dükkanı kaparım. müşterilerin "bir de şunu deneyelim" demesi an meselesidir.

    36 yaşından sonra yazılım tarafına yönelmek zorunda bıraktı beni. yalnız şunu da eklemeden geçemeyeceğim, sanatı bu şekilde kolayca alt edebilen bir yapay zeka, geliştirilmesi halinde yazılım sektörünü de yer yutar. belli ki yapay zeka hepimiz için geliyor. biz yapamadık ama yapay zeka kendi tanrısını öldürecek gibi.
  • uygun ucretsiz alternatiflerden aklıma gelenler şunlar;

    leonardo ai bunda canvas özelliği var, resmin bir alanını değiştirmek isterseniz siliyosunuz, yazdığınız komuta göre orayı yeniden düzenleyerek size 4 farklı seçenek sunuyor

    playground ai

    bluewillow ai bunu aynı midjourney gibi discord üzerinden kullanıyorsunuz ama gayet vasat sonuçlar aldım ben.

    adobe firefly buna generative fill özelliği ve inpaint özelliği eklediler, resmin bir yerini silip sizin için yeniden oluşturmasını isteyebiliyorsunuz, mesela elini silip elinde bir çiçek olsun yazarak çiçek ekletebiliyorsunuz eline. ayrıca vectorlerin renklerini değiştirme eklendi, gayet başarılı, ama text to image olarak hala midjourney'in gerisinde.

    kittl bu yeni, vector olarak download edebiliyorsunuz dizaynları, fena değil

    bing image creator bu midjourney ile karşılaştırınca fena diil, günlük 100 kredi veriyor aynı zamanda skype üzerinden chatgpt tarzı botunu kullanabilirsiniz skype üzerinden de resim oluşturabiliyorsunuz bota istediğinizi yazıp.

    şimdilik aklıma gelenler bunlar, ilerde güncellerim...

    edit: parası olan midjourney alsın, onun kadar yazdığınızı anlayan yok abi, midjourney'in süresi bitince, alternatifleri kurcalayınca ferrari'den inip eşeğe binmiş gibi oluyorsunuz

    edit 2: kittl ve bing'i ekledim, daha bir sürü var ama azda olsa işe yarıyabilecekleri yazmaya çalıştım, yeni dikkat çeken bir şeyler olursa eklerim. parası olanların midjourney alması hakkındaki tavsiyem hala geçerli, kafayı kullanan birisi midjourneye verdiği parayı fazlasıyla geri alır. bu arada midjourney'e inpaint özelliği eklendi. elimdeki işler bitsin yakın zamanda yeniden açtıracağım midjourneyi, ufak tefek şeye ihtiyacı olan olursa yardımcı olmaya çalışırım.
  • o kadar güzel iş ki bunu yapan ekipte olsaydım, dünyaya armağanım bu deyip artık ölebilirim diye düşünürdüm.
hesabın var mı? giriş yap