• sadece hatırlatmak için yazıyorum;

    - bu parti seçim kampanyasının tamamını "hdp barajı geçerse akp ile koalisyon kuracak" üzerine kurdu. gelinen noktada hdp'nin kapatılması için erdoğan'ın talimatıyla birlikte hareket etmeye başladı.

    - bu parti akp'nin yolsuzluk dosyaları ortaya çıkınca, tüm seçmenine bunların hesabını sorma sözü verdi. seçimden sonra akp'nin yolsuzluk dosyalarından yargılanması için tarihi bir fırsat ele geçtiği halde mhp koalisyonlara yanaşmayarak akp'hükümetine destek oldu.

    - bu parti akp'nin yolsuzluk dosyalarının üzerine gidilmesinin kendileri için kırmızı çizgi olduğunu belirtti. şimdi ne hırsızlık ne yolsuzluk üzerine tek bir kelam etmediği gibi akp'nin seçim yenilgisi üzerine gerçekleştirdiği sivil darbeyi destekledi.

    son gelinen noktada bu parti hala akp'nin koltuk değnekliğini yapmaya devam ediyor. akp ne zaman sıkışsa "akp muhalefeti yaparak topladığı oyları" yok sayarak akp'nin açıktan ya da zımni destekçisi oluyor.

    tüm bunlar güpegündüz ortadayken mhp güya akp'ye karşı ve hdp akp'yle birlikte yürüyor öyle mi? gerçekten buna hala inanacak kadar izansız mısınız?
  • akp'ye pkk'dan daha tehlikelidir demiş parti.
    https://mobile.twitter.com/…atus/578911562590789632

    bu laf çocuk oyuncağı bir laf değil.
    bu lafı ediyorsan ya doğruyu söylüyorsundur ve ömrü billah o parti ile yanyana gelmezsin veya iftiracı ve yalancı olduğunu kabul eder siyaset sahnesinden çekilirsin.

    bu lafını yutan partiden ve kişiden her şey beklenir.
  • türkiye'de sadece 1 ilde(osmaniye) birinci olmuş bir parti olarak türkiye'de 14 ilde birinci olan hdp'ye sürekli nefret kusması şu güzel ortamı bozuyor. onu geçtim, hdp'nin meşruiyetini hdp ile aynı sayıda vekil çıkarmış bir partinin tartışıyor olması da komik. resmen 20 sene öncede kalmış parti hala. hayatımda gördüğüm en sağduyulu, en mesaj kaygılı seçim sonucu çıktı, halk olabilecek en güzel mesajlardan birini verdi, arada mhp'ye de kredisini verdi, rte bile bu sonucu okuyabildi, devlet bahçeli okuyamadı ya da okumak istemiyor.
  • kuruluş amacına, geçmişine, kadrolarına ve ideolojisine gayet uygun şekilde hareket eden partidir.

    mhp, devletin götünde parazit olarak yaşasın, kürt/solcu düşmanlığı yapsın, devletten aldığı gücü kullanarak, devlet ideolojisini kabul etmeyen herkese kabadayılık yapsın diye kurulmuştur. gün itibariyle de tam da bu kuruluş vizyonuna uygun hareket etmektedir.

    devletin, atatürkçülüğü ayaklar altına alan arap hayranlarının kontrolüne geçmesinin mhp açısından pek bir önemi yok; çünkü, mhp, belli bir ideolojiyi korumak için değil gücü elinde tutanlara uşaklık etmek, hak arayanlara saldırmak için var.

    dün, amerikan uşağı darbecilerin kiralık katilliğini yaparken, bugün islamcı lümpenlerin fedailiğine soyunmuş olmaları, kendileri için ilkesel bir problem yaratmaz. mhp için tek ilke vardır, o da "kürt ve solcu düşmanlığı". bunu yapan kim olursa olsun, mhp, tasmasını seve seve o güç odağına teslim edecektir.

    bu anlattıklarımı göze aldığınızda, başkan adayı çıkarıp iktidara talip olmamaları da mantıklı bir strateji halini alıyor. uşaklık yapsın diye devletin bahçesine dökülmüş bir moloz yığınının, devleti yönetmeye talip olmaması çok normal. devlet yönetmek, belli bir vizyon ve strateji gerektiren bir şey ve mhp'nin bunun kendisinde olmadığının farkında olması da takdire şayan bir olay aslında.
  • adiyla hem ozdes hem de ters parti. milliyetciler evet, ama hareket sifir....
  • milliyetçi olduğu doğru olmasına rağmen türk milliyetçisi olmadığı kesin olan partidir. arap yahut afgan milliyetçisi falan herhalde bu arkadaşlar. ülkeye çekirge sürüsü gibi mülteci akını yaşarken, birilerinin keyfi bozulmasın diye susup oturan insanlara türk milliyetçisi denir mi hiç?
  • türkiye tarihini okuyup araştırırsanız sözlerinden en çok cayan ve şiddete meyilli bir oluşum olduğunu görürsünüz.

    örnekler:

    apo'yu asacağız diye oy patlaması yaşar --> apo'yu ipten alır
    başkanlığı getirtmeyeceğiz der --> başkanlığı bizzat getirir
    muhalefeti pkk ve kandille iş birliği ile suçlar --> terörist başının mektubunu okutturur ve sözüne değer verir
    yargılamazsam namussuzum der --> bahsettiği kişiye her fırsatta destek çıkar

    işine gelince ülkü ocakları ilim irfan merkezi der ama ortamda bulunan kimse bunu ciddiye almaz ve -birkaç istisna dışında- şiddete meyilli cahil ve düşük zekalı insanlardan oluştuğunu bilir. son olayda bir kez daha görülmüştür ki en üstten en alta şiddeti savunurlar. hatta kadın vekilleri bile şiddet olayını sosyal medyadan savunmaktan çekinmez. işlerine gelince aziz sancar da ülkücüydü derler ama ocaklarda çatlı'nın resminden çakıcı'nın güzellemesinden geçemezken aziz sancar'ın doğru dürüst anılmadığını görürsünüz.

    evet mhp sokakta bahçeli'ye laf söyleyen garibandan hesap sorabilir, buna gücü yeter. fakat makam ve kuvvet sahibi olup binlerce kişi içinde zürriyetsiz diyenlerin ise ayağına gitmekten çekinmez.

    not: ülkücü eskisi.
  • türkmenleri, alevi oldukları için bebeğine kadar deşen militanlara sahip partidir.
    o militanlar daha sonra mecliste ve bazı filmlerde yer almışlardır.
    abd'nin, ne zaman bir şeye ihtiyacı olsa, hemen orada biten partidir ayrıca.
    soğuk savaş sırasında solcular, aydınlar katledilecekse, hop.
    akp'ye destek gerekiyorsa, hop.

    bu açıdan net parti, net.

    götü başı oynamaz. neyse o yıllardır.
  • 17-25 aralık sürecinde, sürekli fetö'yü destekleyen, ama şimdilerde, her önüne gelene fetö'cü yaftası atan, karaktersiz parti.

    ne zaman iktidar ortağı olsa (çünkü iktidar olamıyor) ülkede ekonomik kriz çıkıyor.

    https://m.youtube.com/watch?v=fxvde0zkwy8

    edit: video göndermişler sagolsunlar.
  • fetö 2.0

    belki yakında üto (ülkücü terör örgütü) deriz. ya da itö daha çok yakışır aslında.

    ne alaka diyenleriniz çoğunluktadır sanırım. "fetö ile mhp'nin nasıl bir alakası olabilir" diye düşünüyorsunuz muhtemelen. ama gelin bakın ben size fetö'nün bir tanımını yapayım.

    "soğuk savaş sırasında, abd tarafından, türkiye'de komünizme karşı mücadeleyi organize etmek için kurulmuş, 80 darbesi ile boşaltılan kadrolara yerleşerek büyümeye başlamış, uzun süre devletin götünde parazit olarak yaşadıktan sonra, akp iktidarı ile yaptığı ortaklık sayesinde gücünün zirvesindeyken devleti ele geçirme denemesi yapmaya çalışmış, buzdağının üzerindeki kısmı legal olan ama buzdağının altında devasa bir illegal örgütlenmesi olan organizasyon."

    tanıdık geldi, değil mi?

    şu yaptığım fetö tanımında, mhp'ye uymayan tek bir kısım var; o da, "devleti ele geçirme denemesi". mhp'nin şansı, bunu yapmak için darbe yapmalarına filan gerek olmayacak olması. erdoğan'ı, en güçsüz olduğu dönemde yakaladılar ve son 6 senede ortamı yavaş yavaş hazırladılar. akp'de aklı başında hiç bir adam kalmadı ve son olarak damadı da yiyerek erdoğan'ı yapayalnız bıraktılar. süleyman soylu'nun cüretkar tavırlarından anlıyoruz ki, mhp artık yeterince güçlendiğini düşünüyor. hatta, devleti ele geçirme planları bile hazırmış baksana soylu, sedat peker'e nisan diye tarih vermiş. soylu gerçekten, akp kongresinde erdoğan'dan partiyi devralabileceğini mi düşünüyordu acaba? aday bile olamadığına göre, son saniyede "abort" tuşuna bastılar.

    fazla spekülasyon yapmadan, konuyu mhp'ye döndüreyim. 2015'ten beri burada bir çok mhp eleştirisi okudum. tam 6 senedir, sözlüğün biraz daha iyi niyetli olan milliyetçi gençleri, devlet bahçeli'nin attığı adımlara bir anlam yüklemeye çalışıyor ve başarısız oluyor. "mhp, milliyetçi ise islamcılarla ne işi var", "mhp, atatürkçü ise gericilerle ne işi var", "mhp, neden aday bile çıkarmıyor".. bunlar, hep mhp'nin bir siyasi parti olduğu varsayımıyla yapılan eleştiriler. ben, mhp'ye hiç bir zaman bir siyasi parti gözüyle bakmadım. daha önce de, "mhp çok mantıksız işler yapıyor" diyenlere buna benzer cevaplar* yazmıştım. mhp'yi anlamak için, onun yarı-yasal bir örgüt olduğunu kabul etmeniz gerekiyor. bu adamların siyasi faaliyetleri ile fetö'nün okulları arasında bir fark yok. her ikisi de, yasal vitrinlerini eleman yetiştirmek için kullanıyorlar ama asıl amaçlarına illegal faaliyetleri ile ulaşmaya çalışıyorlar. fetö, devletin sahibi olmaya yaklaştığında, onlara izin veren erdoğan'a en çok bağıran adam rakip örgütün lideri bahçeli idi. fetö devreden çıktıktan sonra da, erdoğan'a en çok "destek" veren yine bahçeli.

    bu bakış açısında 2 türlü eleştiri getirmek mümkün. birincisi, mhp'nin yaptığının siyasi bir ittifak olduğu ve fetö'den bu yönüyle farkı ve daha legal olduğu söylemi olabilir. ancak, bu söylem, mhp'nin bir siyasi parti olduğu varsayımına dayandığı için ölü doğmak zorundadır. şimdi bana söyleyin, mhp 40 küsür senedir var ve türkeş ve bahçeli'nin ağzından bu siyasi partinin nasıl bir ekomomik, sosyal ve kültürel programı olduğuna dair tek bir söz duydunuz mu? mesela, mhp'nin iktidara gelmesi halinde, serbest pazarla dost mu, yoksa izolasyonist bir ekonomi politikası izleyeceğini biliyor muyuz? mhp, yıllardır "milliyetçilik" denilen kullanışlı laftan başka tek bir kelime etmiş mi? yoksa, karanlık adamları 'ülkü ocakları' ile gençken eğitip her türlü illegal faaliyetin yatağı mı olmuşlar. bu yönleriyle, abi ve ablalarla gençlerin beynini yıkayan fetö'ye mi, yoksa chp gibi bir siyasi partiye mi daha çok benziyorlar?

    fetö, mhp kıyaslamasına gelebilecek 2. eleştiri, bu örgütlerin amaçlarıyla ilgili olabilir. nitekim, içinizde hala mhp'nin milliyetçi olduğunu ve ülkenin iyiliğini istediğini düşünenleriniz vardır. yani, diyebilirsiniz ki, fetö'nün ne istediği belli değildi, mhp ise milliyetçi bir hükümet kurmak istiyor. biz sol kesim olarak, mhp'nin milliyetçik ile hiç bir alakası olmadığını 40 yıldır anlatmaya çalışıyoruz ama sedat peker'in yaptığı 2 video kadar etkili olabildiğimizi sanmıyorum. hani, yıllardır o beyaz torosların aslında teröre karşı ortalıkta dolaştığı masalı anlatılıyor ya, buyrun işte adamınız söylüyor, o toroslar terörle mücadele etmedi, o cinayetler terör için işlenmedi. o "vatan sevdalıları" devletin çıkarlarını değil, uyuşturucu tezgahlarını koruyordu. bu ülkenin gördüğü en vatansever insan olan uğur mumcu'yu, islamcılar, pkk öldürmedi; vatanseverler öldürdü. akp ile ortaklık kurduktan sonra yaptığı tek somut icraatı, cezaevlerini boşaltmak olan mhp'nin bana fetö'den daha az tehlikeli olduğunu masalını anlatmak istiyorsanız, buyurun mesaj kutum hazır.

    çok fazla uzatmak istemiyorum. fetö'nün ve mhp'nin geçmişine bakarak geri kalan benzerlikleri çok rahat bulabilirsiniz ve bundan sonra da mhp'nin attığı adımları anlamak için onların bir siyasi parti olmadığını hatırlamanız yeterli olur.

    bugün, 17-25 aralık sürecine benzer bir dönemden geçiyoruz. mhp'nin sahip çıktığı ve buzdağının görünen kısmını süleyman soylu'nun oluşturduğu bir örgüt, devleti ele geçirmeye çalışıyor ve peker'in haftalardır rahat rahat istediğini söyleyebiliyor olması da, bu gruba kimin gözdağı verdiğinin ipucunu veriyor. kovboy filmlerinde, "mexican stand-off" denilen, herkesin birbirine silah doğrulttuğu ama kimsenin ateş etmediği yerdeyiz. fetö, 15 temmuz'da tetiğe ilk basan oldu ama erdoğan o düellodan galip çıktı. önümüzde bir savaş daha var, eğer erdoğan kazanırsa, nur topu bir terör örgütümüz daha olacak, kazanamazsa büyük ihtimal irtica ile mücadelede ulusalcı yöntemler dönemine geri döner ve bütün filmi başa sararız.

    süper klişe bitiricem bak hazır olur:
    "kim kazanırsa kazansın, kaybeden biziz"

    offf. biraz tiksindim kendimden.
hesabın var mı? giriş yap