• (bkz: mona lisa tablosundaki uzay gemisi) adlı çalışmayı yapmış olup, insanlardan güzel geri dönüşler almıştım. bu çalışmanın bir de sayısal kısmı var, onu da elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. tabloda gördüğüm sayısal verileri aktaracağım.

    1. https://3.bp.blogspot.com/…saroketi%c5%9faretli.jpg

    mona lisa tablosunda, bir uzay mekiği olduğu ve bunun gökyüzüne ilerlediğini, tapınak şövalyelerinin simgesinin yer aldığı iddialarında bulunmuştum. yukarıda görülen resimde şekil belirtilmiştir.

    2. https://1.bp.blogspot.com/…/s1600/monalisasimge.jpg

    mona lisa tablosunun simetriğinin alınıp birleştirildiği bu resimde, tablonun kendisi geçmişi, simetriği ise geleceği göstermektedir.

    3. https://1.bp.blogspot.com/…00/monalisasimgesaat.jpg

    sayısal şifrelerin nasıl bir yolla gizlendiğini yukarıda yer alan resimdeki uzay mekiğinin çevresindeki bir halka ve bu halkanın da tıpkı bir saat biçiminde yer alması şifrelerin zaman boyutunda gizlendiğini zihnimde düşündürdü. ilk başladığım nokta bu saat olgusuydu.

    4. https://2.bp.blogspot.com/…onalisasimge45derece.jpg

    leonardo da vinci'yi bu kadar ünlü yapan zekası ve yeteneğiydi. zekasını bilimsel çalışmalarında görebiliyoruz, peki yeteneği nerede gizli. eller, da vinci'nin elleri, bu tabloda ilk değinilmesi gereken yer yıllarca elleriyle emek vererek çizdiği eller. yani burada elleri en ön planda ve bir elinin 5 parmağı ve diğer elinin de 4 parmağı görünen mona lisa burada ilk sayısal verileri veriyor. 4 ve 5, peki bu 4, 5 sayıları nasıl yerleştirilecek, tam burada yukarıdaki saat olgusu devreye giriyor. resime bakıyoruz saat yönünde ilerliyoruz ve 45 sayısını elde ediyoruz.

    günümüzde leonardo da vinci'nin ressam yönü çok ön planda, da vinci gelecekte bulduğu icatlarla değil elleriyle çizdiği resimleriyle ünlü. ilk ellerden başlamamız gelecek olgusu içindeki da vinci'nin ressam yönüyle ön planda oluşudur.

    5.https://3.bp.blogspot.com/…onalisasimge30dakika.jpg

    leonardo da vinci zeki ve yetenekli, yeteneğinden sonra saat yönünde ilerlediğimizde karşımıza zamanında çok yönlü bağlantılar kurduğu tapınak şövalyeleri çıkıyor. tapınak şövalyeleri saat diliminin hangi konumunda yer alıyolar. tablonun simetriği geleceği gösteriyordu, gelecekte saat olgusu tapınak şövalyelerinin bulunduğu yerde 30 dakikayı gösteriyor. bir sonraki sayımız 30.

    6. https://1.bp.blogspot.com/…onalisasimge15saniye.jpg

    geldik leonardo da vinci'nin uzay mekiğine. uzay mekiği çalışmaları saat yönünde en sonunda yer alıyor ve uzay mekiğinin alt kısmındaki çizim saat olarak günümüzde 15 sayısını gösteriyor.

    7. https://4.bp.blogspot.com/…onalisasimge09derece.jpg

    artık geçmişteyiz ve uzay mekiğinin sağ tarafı 15, sol tarafı ise 45 i gösteriyor ama geçmişte o güne ait saat olgusu 45 sayısının 9 ile gösterimini karşımıza çıkarıyor. o zamanlar analog saat kullanılıyor ve uzay mekiğinin kalkış takımlarının sol tarafı 9 sayısını gösteriyor.

    geçmişte leonardo da vinci resimlerinden daha çok icatlarıyla bilinirdi. geçmişteki leonardo da vinci birçok buluşa imza atmış bir dehaydı, resimleri icatlarından sonra gelirdi.

    8. https://1.bp.blogspot.com/…onalisasimge06dakika.jpg

    tekrar saat yönünde ilerliyoruz ve karşımıza yine tapınak şövalyeleri çıkıyor. geçmiş saat olgusuna bağlı olarak tapınak şövalyeleri analog saatte 6 sayısını gösteriyor.

    9. https://3.bp.blogspot.com/…onalisasimge54saniye.jpg

    şimdi son saat döngüsüne geldik karşımıza yine eller çıktı. bu sefer üstte kalan el de 5 parmak diğer el de ise 4 parmak var yani 54 sayısını elde ettik.

    bütün sayıları yanyana yazalım.

    gelecek 45 30 15 ve geçmiş 09 06 54 bu sayılara baktığınızda ne görüyorsunuz. ben yer koordinatları görüyorum.

    45°30'15"n 09°06'54"e

    google maps'te yerine koyduğumuzda,

    https://www.google.com.tr/…8m2!3d45.5041667!4d9.115

    bu linki tıkladığımızda piazzale cimitero maggiore, 17, 20151 milano mı, italya, bu mezarlıkta yer alan bir yeri gösteriyor.

    cimitero maggiore,

    https://www.google.com.tr/…biw=1600&bih=794#imgrc=_
  • 40 yapar
  • uzay gemisi evet.
    bravo.
  • (bkz: rorschach testi)

    şu birleştirilmiş iki tablonun ortasında görülenler, bulutlara bakınca ne görülüyorsa o'dur. hiçbir fark da yoktur.

    aynı buluta bakan iki insandan biri basketbol topu görür, diğeri bonus kafa görür, bir diğeri insan kafası görür vs. böyle uzar gider. saygısızlık etmek istemem ama mesela diğer başlıktaki o tapınak şovalyelerinin üç kafalı figürü olduğu iddia edilen şekli ben fazlaca büyük taşakları olan, şaha kalkmış bir aslan olarak görüyorum. leonardo da vinci bu şekil ile ne anlatmak istemiş olabilir merak konusu.

    lütfen geçiniz, yıl 2017. leonardo da vinci niye uzay mekiği saklasın küçücük resme?

    +ehehehhe dur lisacım kımıldama da şuraya manzara şekli ile süslenmiş bir uzay mekiği gizlicem ileride bi manyak çıkıp iki fotoyu birleştirirse bu ortaya çıkcak ehehehe altına da söprayz madı fakı yazmayı düşünüyom
    -niye böyle bişi yapcan
    +kızıağm manyak mısın o zamana icat edilmiş olcak bu eğer unutulur munutulursak yine adımız duyulucak reklam yapıcaz yanee viral olcaz anadın?
    -sen o zamana ölcen biliyon de mi
    +tamam söprayz madı fakı kısmını siliyorum
  • bir davinci şifresi değil ama güzel teori!
  • da vinci bu yaşananları görse ..
hesabın var mı? giriş yap