• çıkardıkları kitapları piyasadan %30-%40 daha ucuz alabileceğiniz kitapçılardır... ilk yapılması gereken şey, alınacak kitabı çıkaran yayınevinin adresini bulmak; daha sonra da o adrese gidip çok ucuz kitap almanın zevkine varmaktır... korsan kitap olgusu böylelikle yokedilebilir... (çok abartırsak kitapçı olgusu da yokolabilir)
  • eskiden yayınevi denildiğinde sadece kitap basan yerler akla gelmiyordu. bir yayınevinin adının altında kitap yayımlatmanın anlamı vardı. orada "bu eser bizim nitelikli insanlarımız tarafından seçilmiş, diğer nitelikli ürünlerin yanında okunmaya sunulmuş, bu kıymeti hak etmiş bir kitaptır" demiş oluyordu yayınevi.

    şimdi bu "büyük" yayınevlerine ve bastıklarına bakalım.
    ticari başarısı kesin kötü kitapları kaktırıp onlardan yüzbinlerce satmayı marifet biliyorlar. bunun bir denetimi yok.
    türk yayıncılar birliği ne yapıyor merak ediyorum. yayınevlerinin hangi kıstaslarla eleman çalıştıştırdığına, bu elemanların yetkinliğine bakıyor mu?
    bu yetkinliği arttırmaya yönelik bir girişimi var mı?
    yok!
    nereden mi biliyorum?
    eğer bu olsaydı o çok satan .çmıkların hiçbiri rafta olmazdı. nokta.
  • bir türlü yıldızımızın barışamadığı kurumlar. ya yaptığım çeviriye adımı yazmazlar ya da yapmadığım çeviriye adımı yazarlar. hayır yani, kitap matbaaya gidene kadar tepelerinde mi dikilmeliyim?
  • kitap yayınlayan şirket
  • ömür törpüleme konusunu sanat mertebesine getirmiş bir canlı türü olan yayınevi patronunun egemenliği altındaki ticari kuruluş.
  • cevirmen derleyen yazar yayinevi derken yayincilik sektoru genc girisimcilere ihtiyac duyuyor goo.gl/axfvd
  • andré schiffrin $unu söyler: “yayinevi, editörün bagimsizligi demektir. bu olmadan, yayincilik olmaz..”
  • entelektüel sermaye ile iş yaparlar. eser basan (kitap, dergi gibi) yayın kurumlarıdır. çoğuda pek entelektüel değildir. amatör yazara kıymet vermezler
  • sesli kitap paylaşan bir kanala destek amaçlı bir şeyler yapmaya çalışıyordum.
    bir detay dikkatimi çekti:
    yayın: örneğin tv yayını, radyo yayını
    yayım: kitap, gazete, dergi gibi basılı kaynakların çoğaltılmasıyla alakalı

    buraya kadar doğruysa "... yayımevi" şeklinde isimleri olması gerekir. fakat dikkatimi çekince baktım, kitap basan bu yerlerin hepsinin de isminde "bilmem ne yayınevi" şeklinde geçiyor. sanırım bir yanlışlık yapılmış ve yanlış başlayan sistem yıllar yılı öyle kalmış.

    (türkçe dil bilgisi uzmanlarına duyurmuş olalım)
hesabın var mı? giriş yap