• sinava gec kalmak, on elemede elenmek demektir. on elemeyi bile gecemiyorsan girme bosuna universiteye, git baska is yap.
  • mağdur değillerdir.

    çocuk dedikleriniz 18 yaşında bireyler, oy kullanabilecek, milletvekilliğine aday olabilecek yaştalar. bu sorumlulukları verebiliyorsak, belirli saatinde belirli bir yerde olabilecek yetiye en azından sahip olabilmeliler. sınav yeri aylar öncesinden belli, gider görürsün, yol nasılmış, toplu taşıma ulaşımı kaç dk sürüyormuş bakarsın. orada olmak için çıkman gereken normal saatin de en az yarım saat öncesinden de çıkarsın. olur biter. sen evden yarım saat önce çıkacak kadar bu sınavı önemsemiyorsan zaten okuma, sıra işgal etme hiç.

    edit: owaki'ye teşekkür ederim, sınav yeri 1 hafta önce açıklanıyormuş.
  • esneklik gösterilmesine rağmen ayak uyduramayanlar siktirsin gitsin okumasınlar. devlet memuru işleminizi 15 dakika aksatsa burada zırlarsınız ama. birey olamayan tiplerin toplumda yeri yok. doğal seçilim.
  • sınavı istersen öğleden sonra 3'e koy, istersen öğrencileri evlerinden özel arabayla aldır. illaki sınava geç kalacak, kalkamayacak kişiler olacaktır. hatta illaki o gün vefat edecek öğrenciler de olacaktır. bunlar istatistiktir kardeşim. ortada mağduriyet yoktur.
  • mağdur değildirler, kırk yıl önceden yüzlerce vurgulanan kurala bile uyamıyoruz, o muasır medeniyetler seviyesine nasıl çıkacağız. bunların bir diğer versiyonu da metrobüs sırasında önündekini iten, sıraya kaynak yapan, inenleri beklemeyenler. mağdur edebiyatı yaparlar bir de.

    gelen mesaj üzerine düzenleme: elbette elde olmayan sebeplerden ötürü(karayollarının okula giden yolları trafiğe kapatması, kar, sel gibi) geç kalabilen yahut birkaç saat yolculuktan sonra ancak kıl payı yetişebilen hatta yetişemeyenler de olabilir ama bu 15 dk mağdurlarının içine girmez, yukarıdaki görüşüm sadece başlıkla alakalı güzel arkadaşım. yarın için de en iyi dileklerimi sunuyorum, sınavın esnasında bolca düşünebilmen umuduyla, sevgiler.
  • çiftlik bank mağdurlarına daha çok saygı duyuyorum.
    bir tek aynı isimle ortaokul, ve lise yanyana olup yanlış okula gidenlere üzüldüm.
    ösym böylesi okulların sadece birinde sınav yapmalı veya meb bunlara yeni ad vermeli.
  • daha eskiden sınav 9.30 da başlardı.
    şimdi 10 oldu, 10:15 oldu.
    saati ne yaparsan yap, işini son dakikaya bırakanlar her zaman olacak.
    2 milyon insanı ilgilendiren ciddi bir sınava, koşulları dikkate alıp geleceksin.
    kurallar olacak ve ona uyacaksın.
    aksi bir uygulama kaos meydana getirir.
    sen! sınavı çok ciddiye alan arkadaş.
    yarınki oturum saat 9:30'da başlıyor ona göre tedbirini al.
    "hayır ben geç geldiğim o 15dk içerisinde çok hayati mükemmel işler başarıyorum,15dk yı ziyan edemem" diyorsan 9:45te gel. hadi sana özel 10 olsun.
    yine yetişirsin gördüğün gibi.
  • bugün dükkanımıza on kişiden fazla öğrenci gelip ‘abi çıktı alacağım yazıcınız var mı?’ dedi.şimdi düşün sana günler hatta haftalar öncesinden bu belge veriliyor mu kardeşim veriliyor o zaman kıçını kaldır da bi print tuşuna bas.saat 9.30 adamın götü tutuşmuş dolanıyor hayatını belirleyecek olan sınava karşı ciddiyetin bu mu? olabilir sınava geç kalabilirsin giremezsin trafiktir aksiliktir cart curt ama biraz sorumluluk...
  • bir yıl hazırladığı sınava son dakika gelmesiyle şaşırtan mağdurlar. 2014 yılında girdim üniversite sınavına, şahsi aracım yoktu, gireceğim okul ile evim arasında 50 km vardı.4 araç değiştirerek gidebiliyordum ama yinede sınavdan 45-50 dk önce okul bahçesinde beklemeye başlamıştım. bir yılın boşuna gitmesini istemiyorsan, bir gün rahatını bozup erken kalkıp bir saat erkende olsa o okul bahçesinde hazır bekleyeceksin.
  • la 1 saat erken gidecen işte ne var bunda. "ben enayi miyim bekleyecem güneşin altında" diyorsan evine tıpış tıpış elinde sınava giriş kağıdınla dönerken tekrar sor bunu kendine delikanlı.

    otobüs mü bu amk yarım saat sonra bir tane daha gelir ona bineriz kafasıyla hareket ediyorsun.

    not: kaza, sağlıksal problem vs. ötürü sınava yetişemeyen adaylara geçmiş olsun.
hesabın var mı? giriş yap