• toplamda 5 kez genel secimlere katilmis olan siyasi parti. secimlerde iki kez birinci, üc kez ise ikinci olmayi basarmistir. ragip gümüspala ve süleyman demirel genel baskanlik koltuguna oturmuslardir. demirel iki kez ismet inönü baskanligindaki halk partisini gecerken, iki kez ise ecevitli chp`ye gecilmistir.

    (bkz: 15 ekim 1961 genel seçimleri)
    (bkz: 10 ekim 1965 genel seçimleri)
    (bkz: 12 ekim 1969 genel seçimleri)
    (bkz: 14 ekim 1973 genel seçimleri)
    (bkz: 5 haziran 1977 genel seçimleri)
  • mhp ve msp ile birlikte kurdukları şer çephesi voltranı(milliyetçi cephe) af edersiniz 1975-1980 arası ülkenin anasını ağlatmıştır.

    1968'den itibaren tüm ülke sathında yükselen sol rüzgarını engellemek için yanına radikal unsurları ekleyen bu parti hem 1980'in hem de günümüz türkiye'sinin sebebidir.

    toplam oyları %15(msp%7-8/mhp%6-7) zor eden bu iki radikal unsur(siyasal islam/aşırı milliyetçi) ülkede siyaset alanı bulmuş ve ülke yönetimine ortak olmuştur.

    1973 yerel ve genel, 1977 yerel ve genel seçim zaferlerine rağmen chp hepi topu 2 yıl iktidarda kalabilmiş, kaldığı yıllar içinde de yine bu partinin var ettiği iki radikal unsurun tabanı katliamlar, cinayetler işlemiş ve ülkeyi 1980'e götürmüştür.
  • 5. partidir. 2019'dan itibaren ülkeyi yönetecek olan partidir. gemi limandan ayrılmadan binin. geç kalmayın.

    beğenin ya da beğenmeyin demirel ruhu tekrar iş başına geliyor.
  • batı cephesinde değişen bir şeyin olmadığını gösteren parti. olayın ilginç tarafı eskiden kafalar hep aynı isimler farklıydı. oysa şimdi her ikisi de aynı olmaya başladı. ayrıca (bkz: im westen nichts neues) okuyun güzel kitaptır.
  • istanbul halaskargazi caddesinde istanbul il başkanlığı tabelasını yeni fark ettiğim parti. parıl parıl parlıyor yeni tabela.. herhalde yedekte bekletiyorlardır.
  • referandumda "hayır" diyeceğini açıklamış siyasi parti.

    http://www.ap.org.tr/…det-oz-yalovalilara-seslendi/
  • liderleri vecdet öz başkanlığa aday olmuş ve 100 bin imzaya ihtiyaç duymaktadır.

    seçimlerde her ne kadar yüksek oy potansiyeli olmasa da bir başka merkez sağ aday olması merkez sağı tekelinde toplamak isteyenlere karşı sembolik de olsa mühimdir.

    anap ve dyp kendilerini destekliyor bu arada. umarım 100 bin imza toplayıp seçimlere girerler.
  • 1961-1980 döneminde herkesin oy verebileceği, oy verdiği büyük kitle partisi.

    12 eylül ile birlikte kapatılması türkiye için büyük kayıp olmuştur. daha sonra kurulan anavatan ve doğru yol partileri adalet partisi'nin kapsayıcılığına bir türlü ulaşamamış, meydan gitgide refah'a ve sonunda akp'ye kalmıştır.

    bugünkü kutuplaşma ortamı ve kimlik siyaseti adalet partisi'nin yokluğunda kurumsallaşmıştır. ap'yi bugün temsil eden siyasi bir parti yok ancak adalet partisi görüntüsünün istanbul büyükşehir belediye başkanı ekrem imamoğlu'nda bulunduğunu söylemek mümkün.
  • 44 ilde örgütlenmesini tamamlamış, bundan sonra yapılacak ilk genel seçimlere katılmaya hak kazanmıştır.
  • eski efsane bir partinin adını çalmış, resmî kuruluş tarihi 2015 olmasına rağmen tamgasına da 1961 yazma kurnazlığını göstermiş uyanık partidir. 6.087 üyeye de ulaşmışlar ve sol parti, emep, ldp gibi partileri geride bırakmışlar.
hesabın var mı? giriş yap