hesabın var mı? giriş yap

  • oturuma başkanlık eden şafak pavey'in, kibarlığını bozmadan osman baydemir'in konuşmasını protesto eden milletvekillerine hitaben ''bu ülke sizin egolarınızdan daha değerlidir...'' diyerek noktayı koyduğu ve tansiyonu oldukça yüksek olan olağanüstü toplantı. helal.

  • kapadokya'daki balona biniş ücretinin 175 euro(500 lira) olması. neden bu kadar pahalı anlam veremem. rusya'ya aktarmasiz direkt ucak bileti gidis donus 427 lirayken bu neyin artistligi.

  • malum yazarın lord eddard stark'tan ifşalı basın açıklaması başlığındaki açıklama entrysinde "üç gün önce bir arkadaşla konuşmamız" parantezinde kanıt olarak gösterdiği twitter mesajlaşması görselinde yaptığı hile.

    mesajların altındaki tarihler photoshop ile oluşturulmuş. zira her birinin üst boşluk (margin) değeri birbirinden farklı. buyrun:

    https://hizliresim.com/lb9bzg

    bu tür arabirimlerdeki element konumları css ile belirlenir, ve birbirinden farklı olamaz. fakat burda kimi 5 piksel, kimi 9 piksel, kimi bilmem ne bela.

    kahve iziyle belge eskiten kafa, heyecandan pikselleri de hesap etmiyor demek ki.

  • gerizekalı espri kasanları bir kenara bırakırsak özet olarak şunu diyor aşağı yukarı:

    araştırmacılar 2.5 milyon yıldızı+galaksiyi "düzenli aralıklı ışıma" bulmak için inceliyorlar. 234 adet yıldızda yaklaşık saniyenin trilyonda biri aralıklı, düzenli ışıma tespit ediyorlar.

    ve bu incelemeyi yapan kişilerin hipotezlerine göre bu ne enstürmandaki bozukluktan, ne molekül titreşiminden, ne doğal yıldız ışımalarına ne de özel bir kimyasal özellikten kaynaklanıyor.

    diyorlar ki; bu, daha önce yayımladığımız makaledeki etı -dünya dışı yaşam- sinyallerine dair öngörülerimiz ile uyuşuyor. ayrıca, bu sinyallerin bizim güneş benzeri ışın spektrumuna sahip bir yıldızlardan gelmesi de hipotezimizi güçlendiriyor.

    deniliyor ki, bu tarz çok hızlı ışımalar ancak aşırı güçlü lazerler tarafından yapılabiliyor, misal lawrence livermore ulusal labındaki gibi. yani insan(alien) yapımı olması yüksek ihtimal.

    bu arada ilginç bir biçimde araştırmacılar bir önceki makalelerinden birisinde demişler ki, bu tarz güçlü lazerlerle iletişim kurmak çok mantıklı değil çünkü bu tarz iletişim gereksiz karmaşık ve lazerler çok yüksek enerjiye ihtiyaç duyuyor.

    sonuç olarak, bu kesin olarak bir kanıt değil tabi ki ama incelenmeye değer derecede mühim diyorlar. sıradışı iddialar, sıradışı kanıtlar gerektirir biçiminde.

    ek olarak, stephan hawking'in de desteklediği ingiliz breakthrough listen isimli dünya dışı araştırma projesi de bu 234 tane yıldızı inceleyecekmiş.

    böyleyken böyle, kısaca özetlemeye çalıştım.

  • her ne kadar neşeli gözükse de aslında içinde çok gizli bir melankoli barındırabilen bir müzik türüdür. britpop deyince akla ilk gelen gruplar james, smiths, mansun , suede, blur, oasis gibi gruplar olsada artık bu müzik, radiohead ve coldplay gibi gruplarla eski feminen havasından sıyrılıp daha çok avrupa müziği formuna girmeye başlamıştır.

  • yer bağdat caddesi, starbucks ,19-20 yaşlarında 2 genç kız'ın aralarında geçmektedir:

    k1 - 3 kez öss'ye girdiaam , kazanamadıaam.
    k2 - evet yaa çok zor yapıyolaaar
    k1 - bu sene de kazanamazsam amırikaya gidicıaam.
    k2 - inanmıyoraam
    k1 - ya evet cınaam, beyin göçü böyle oluyo işteaa.

  • ortaya çıkmak üzere olan sorundur.

    pendik kurtköy bölgesi (yenişehir, çamlık, harmandere) yoğun olarak sitelerden oluşan düzenli bir yapılaşmaya sahip. gözlemlerim yoğun olarak ikamet ettiğim bu bölgede ancak ataşehir/şerifali bölgesinde de olduğunu biliyorum.

    genel olarak sokaklarda uysal köpekler, sitelerin içlerinde ise kediler yaşıyor. sorunun kaynağını da sokaklarda yaşayan köpeklerin iyi niyetle beslenmesine yardımcı olmaya çalışılması oluşturuyor.

    sitelerin aralarında yer yer boş arsalar yer alıyor. bu arsalar insanlar köpeklerin yemesi için yemek, et vs bırakıyor.

    ancak bu yiyecekler hava kararmaya başlarken ortaya çıkan onlarca sıçanı besliyor. o kadar arttılar ki artık havanın kararmasını dahi beklemeden ortaya çıkmaya başladılar ve 25-30 cm'lik boylara ulaştılar. arsalarda onlarca sıçan deliği rahatça görülüyor.

    sıçanlar, ısırıkları ve sidikleriyle 70 ten fazla bakteri bulaştırabilen, asyada her yıl onlarca ölüme ve felce yol açan hayvanlar.

    önlem alınmaması halinde ciddi hastalıklara yol açabilecek ve bir sonraki felaket olarak gündem oluşturma potansiyeli olan bir sorundur. umarım yetkililer bir an önce önlem alırlar.