• coolluğu kullanarak satış artırma, marka bağımlılığı yaratma yöntemi.

    pazarlama araştırmalarına göre bir insanın mal, ürün ya da hizmetleri arzulama yaşı 17. ve bu yaş, 42 yaşındaki stil sahibi bir fosilden 30 yaşındaki olgunluğa giriş çağı sendromistine, 8 yaşındaki muhallebi çocuğundan 67 yaşındaki meraklı nineye kadar herkesin özendiği gerçek bir "cool" insan evladının yaşı… 16 yaş süper karizma olayı boşuna değil yani… (bkz: 16ysk)

    cool olmanın önemi kavrandığından beri zaman ve sınır tanımayan duygusal bir ihtiyaç haline gelmiş olması, hayatı yönlendiren konseptlerin, hayatı yönlendirmek isteyen planlamacıların ilgisini üzerine toplamak için çok bile. kabul görme, popüler olma, eğlenme, başarı… işte tüm zamanların en çok tüketilen sorusu: "cool" muyum? ve cevabı: çok "cool"sun… ondan sonra gelsin popstarlar, gelsin süper karizmalar, kafalar kazınsın, kulaklar delinsin, davullar vursun, zurnalar çalsın…

    şu şöyle biline ki 1990’ların başında marka yaratıcıları ya da guruları diyelim, "teen"ler üzerinde bir antropolojistin yabancı bir kültürü inceleyişi gibi çalışmaya başladılar. aynı zamanlarda markalar, pazarlama faaliyetlerine, kapitalizme, dayatmacılığa, popülizme ve cool kavramının kendisine karşı hayat tarzıyla büyük bir tepki ve savunma geliştirmiş generation x’le mücadele içindeydi. tabii ki onlar da halledildiler. onların yaşam biçimleri de bir pazarlama aracına dönüştürüldü. 1995’te sprite ters-marketing denen o büyük hamlesini yaptı: imaj hiçbir şeydir, susuzluk her şey! anti-sell artık yeni sell olmuştu. nike zenci gençliğin stil ve tavırlarına az mı yatırım yaptı?

    alternatif sokakların sesi hiphop, reklamın ve pazarlamanın elinde eritildi ve en etkili araçlarından biri oldu. şimdi sırada ne var? bu "cool olmayan"ın yeniden doğuşu bile olabilir. ben şimdiden söyleyim de "cool"luğu bi bok zannetmeyin.
    (bkz: senin dulluğun benim coolluğum)
hesabın var mı? giriş yap