29 entry daha
  • diğer kitap satış siteleriyle ortaklığa gidildiği takdirde işe yarayabilecek bir sistemdir.
    ayrıca yayınevi yayınevi dolanmaktan daha onurludur. o yayınevi dediğiniz oluşum öncelik olarak referansınıza sonra da kaç satacağınıza bakar. czn burak ya da nusret yazsın karalasın bir şeyler, çoğu saygın yayınevi kitabını basmak için seferber olur. yani yazar sayılabilmek için yayınevi otoritesinin onayı gereksiz.

    ha eksileri de tam olarak artılarıyla aynı.

    misal isteyen herkesin bastırabilmesi çok geçmeden bu sistemi çöplük haline getirir. insanlar yayınevlerine güvenip yeni yazarları keşfederlerken bu sistemde herhangi bir otorite olmadığı için kimse gidip de kdy kitaplarını eşelemez. kötü kitap çöplüğü içindeki az sayıda olan iyi kitabı da ezer.

    talep kadar baskı yapacak olması da kitapların türkiye'de dolaşıma girememesine ve yeni okurlara ulaşamamasına da neden olur. sizi seven, eş dost alsa alır birkaç tane. onların da yarısı okumaz zaten.

    buradan kitap bastırıp da ünlü bir yazar olabilmek hayalden bile öte ancak yazmışsınızdır, yayınevleriyle uğraşmak istememişsinizdir, yazdığınızdan da bir hatıra kalmasını isterseniz kullanın.

    zaten yazarlık, kitap gibi mevzuların çok da fetişleştirilmesine gerek yok. nihayetinde kitap dediğimiz şey bir metin ya da metinler bütününün belli bir formatta basılmasından ibaret. şeyma subaşı da twitter fenomenleri de yazabiliyor.
37 entry daha
hesabın var mı? giriş yap