39 entry daha
  • kitap çıkarmak için iyi bir seçim olmayan hede.
    hatta, tam tersine bilimkurgu - fantezi türünde yazanlar için, yazarların neredeyse ırzına geçme amacı güden sözleşme şartlarına sahipler.

    doğrudan yayıncılığı tanıtan videonun birinde, yazar bu hizmetten memnun kalmazsa, sözleşmeyi sona erdirebilir mi diye sorulduğunda, biz hizmet vermiyoruz ki diyebilen bir kafaya sahipler. müşteriden para almadığı için, para karşılığında bir hizmette sunmuyorlarmış. kitap satışından 50% alınan para, satışın karşılığında müşteri yani yazarın ürününden, verdikleri hizmet ( kitap basımı ve buna uygun hale getirilmesini ) ve 50% pay karşılığını kafalarına göre hizmet saymıyorlar. dolayısıyla tüketici heyetine, tüketici mahkemesine gidemezsin diyorlar. sözleşmeye bu şekilde şart koyup anlaşmak istiyorlar.

    peki sorun tamamen ne ?

    kitap basımı da değil. kitapla beraber, buna bağlı, dizi, film, içerikle ilgili oyuncak vb şeylerin de hakkına el koyuyorlar. yani adamlar, kitap basıyoruz ama senin belkide 20-30 yıllık, ölmeden bir tarafını yırttığın emeğinin üstüne konmaya çalışıyorlar. kitaptan pay al. alacaksın da. kitabı sen basıyorsun da, filmi, diziyi, oyuncaklarını haklarını ne akla hizmet alıyorsun.

    donumu da indireyim, nasıl olmazsa şart var diye gelip tecavüz edin...

    ben böyle düzenin içine sıçayım.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap