6 entry daha
  • doğal diş değillerdir. protezdirler. öncelikle bu kesinlikle anlaşılmalıdır. yapılan işlem çene kemiğinin içine kök vazifesi gören ilk parçanın yerleştirilmesidir. ancak bu kök görevini gören parça diş köklerinin etrafında bulunan ve canlı bir doku olan, dişe elastiklik veren lamina dura denen tabakaya sahip olmayacaktır. yerleştirilen implant kemikle birebir bağlantı yapacaktır. yani kaynaşacaktır. bu kaynaşma nedeniyle implantlar esnek değildirler ve yerleşip kemiğe kaynaştıktan sonra çıkarılmaları oldukça zordur. bunun için trepan frez denen özel cihazlar vardır. implantınız kemikle bağlantı yapmadıysa bunun bir çok nedeni olabilir. genellikle uygun olmayan hastaya uygun olmayan kemiğe uygulanan implantlar başarısızdırlar.

    peki implantı yerleştirmek zor mudur?..diş çekiminden biraz daha zor bir işlemdir. ancak kesinlikle sanıldığının aksine zor bir işlem değildir. diş çekiminin tersi olarak düşünülebilir ancak burada implantın boyunun, kemiğe göre çapının büyük önemi vardır. asıl iş implant yerleştirilmeden önce yapılan planlamadadır. siz eğer çok zayıf bir kemiğe implant koyarsanız kayıp kaçınılmazdır. çok çok sert bir kemiğe implant koymanın da bir avantajı yoktur. burada tip 2 kemik denen spongioz bir kemiğe implantın konulması gerekmektedir. tüm dünyada şu anda kabul edilmiş bir sistemdir. yapılan araştırmalara göre implant konduktan 3 ay sonrasında implantların başarı oranı nerdeyse yüzde 98 dir. uzun takip sürelerine bakıldığında da bu oran yüzde 95 e dek düşer ancak. implant allerjik olmayan, yapılması dikkat ve özen gerektiren bir işlemdir. operasyonu da eğer emin ellerdeyseniz asla ağrılı değildir.

    bir diğer sorun da implanların yüklenme süresidir. yani implantın üzerine dişin yerleştirilmesi. bir implant kemiğe yerleşip osseointegre olduktan sonra yani kemikle kaynaştıktan yaklaşık 3 ay sonra implantın üzerine kaplaması yapılır. ancak şu anda diş hekimliğinde esen en son moda bu sürenin kısalması yönündedir. implant yüzeyleri konusunda araştırma yapan nobel biocare, astra, iti gibi firmalar implant yüzeylerini oldukça geliştirmişlerdir. özellikle ön dişlere konacak olan implantlarda hemen yükleme denen -immediate implantasyon- işlemle aynı gün diş sahibi olabilirsiniz. ancak burada da önemli olan implantın konacağı kemiktir. mutlaka radyolojik muayene gerekir ve kemiğin tipini belirlemek için bazen ct çekilmesine de ihtiyaç duyulabilir.

    sağlık köşesinden şimdilik bu kadar...defne söz sende.
313 entry daha
hesabın var mı? giriş yap