• güzel bir tecrübe kazanmış çocuktur, bir sonraki sınava bir gün önce okul binasını görmeyi, sınava vaktinden erken gelip geç kalma ve aksilik çıkma ihtimalini, evden çıkarken tekrar tekrar sınav için gerekli kimlik giriş kağıdı vs evrakları bakmayı sınav giriş belgesini defalarca okumayı ve öğretmenlerinin uyarılarını dikkate almayı öğrenecektir. malesef tecrübe ucuz bir yöntem değil. dünyanın sonu değil geçmiş olsun dediğim çocuktur.

    edit: dünden beri çok mesaj alıyorum, aile sorumsuzmuş ! yetiştirme yurdunda büyüyen çocuklarda bu sınava giriyor anne babası olmayan engelli olup çok ufak yaşta sorumluluk alan çocuk ve gençler var ajitasyona gerek yok.

    edit 2: sınava birdaha girme hakkı yokmuş, bu çocugun önünde üniversite ehliyet dil sınavı ales vs vs birçok sınav için önünde uzun yol var umarım o sınavlardan başarılı olur.

    edit 3: yolda giderken gaspa ugrarsa nolcak diye mesaj atanlar var, 1.6 milyon da bir ihtimal bile yaşanmadı öyle bir olay.

    edit 4: çocuğuma acıyanlar varmış, kınadığın başına gelmeden ölmezmişim vs vs mesaj atanlar var. tatil beldelerinde türk çocuklar sürekli ağlayıp yemeklerini anne babalarının elinden yerken, yabancı çocuklar uslu uslu ne kadar ufak olursa olsunlar kendi yemeklerini yiyor. burdan çıkarılacak sonuç bebeklikten itibaren sorumluluklar yaşına yeteneklerine uygun yüklenmeli.

    son edit: çocugu eleştirdiğim kınadığım dalga geçtiğim falan yok, insanlık hali unutmuş olabilir o gün şanssızlık yaşayabilir sınav umrunda olmayabilir bir sonraki sınavı dikkat etmesi gerektiğini üzülerek hayal kırıklığı ile öğrenmiş oldu. umarım bundan sonra şans ve başarı bu çocukla olur....
  • şu olaylardan mağduriyet yaratılmasına ayar oluyorum.
    yapacağın 2 şey var bir sınava götürmen gereken evrakları önceden hazırlamak, iki sınav yerine geç kalmamak. bunları beceremez sonra gelir okulun kapısını tekmeler. valla zerre umrumda değil kurallar sınav sabahı belirlenmiyor günler öncesinden belli.

    edit: kınadığını yaşamadan ölmezsin diye mesaj atan sevgi pıtırcıkları, sizin çocuğunuz sınava gireceğinde elin sıpası üzerine düşeni yapmadığı için binaya alınmadığı zaman okulun kapısını bacasını yumruklayıp, car car bağırıp, polisle de kavga edip bütün ortamı gerip çocuğunuzun moralinin içine ettiğinde de böyle sevgi pıtırcığı olun tamam mı?
  • çocuk adına üzüldüm. seneye başarılı olur ama bu kendisinin ve ailesinin umursamazlığını haklı çıkartacak bir şey degil. o kadar yıl
    çalışıp bu kadar anormal günlerden geçerken kimliği unutmak, unutturmak nedir.. maske ile dışarı çıkılmayan günlerde kimlik unutmakta ne bileyim....

    edit: seneye başarılı olur demişim ama. lgs bin tekrarını olmadığını hatırlattı yazar arkadaş sağolsun. daha da üzücü :( geçmiş olsun çocuk.
  • eğitim hayatını, kaderini belirleyecek sınava giderken kimliğini unutan çocuğa acıyamam.

    hem o çocuğun hem de velisinin sorumsuzluğudur.

    yolda gaspa uğramak vs gibi talihsizliklerle , kimliği evde unutmak aynı kefeye koyulamaz. 1 yıldır sınava hazırlanıp da kimliğini evde unutan çocuğa da veliye de salak denir.

    not: çocukların eğitim kaderini sınava indirgeyen sisteme karşıyım.

    ek: başlık sahibi insanlara piç diye hitap etmiş. hassiktir git lan dingil, kimliğini getirecek bunu anlayamayacak kadar aciz misin? okul görevlileri nüfus memuru mu da kimlik verecek? öyle bir yetki olsa nasıl suistimal edilir farkında mısın hırbo?
    sen kimliğini unutacak kadar gerizekalıysan devlet n'apsın?
  • gören duyan da “kimlik kimlik” diye tutturduğumuz için hiçbir sınavımızda suistimal olmadı sanır. hileyi kafaya koyanın kimlik kartına ihtiyacı olmadığını gördük oysa.
  • yazık olmuş çocuktur. biz burda her ne kadar unutmasaymış,tecrübe olsun gibi laflar söylesek de sınava giren kişi sayısı yüksek olduğu için istatiksel olarak illaki böyle talihsizlikler yaşanıyor. bu gibi durumlar için sınava giren çocuğun parmak izi alınıp sonradan kontrol edilebilir. parmak izleri uyuşmuyorsa sınavını iptal edersin olur biter. kimse mağdur da olmaz.
  • keşke eve gitmeden direkt nüfus müdürlüğüne gitselermiş.
    kriz yönetimi çok önemli.
  • arkadaşlar bu bir sınav, yaklaşık 2 milyon çocuk birbiriyle yarışıyor. ne yazıkki eşit şartlarda hazırlanmadıkları gibi , yılların emeğinin bir kaç saat ile ölçülmesi de ayrı bir haksızlık. ama şu an ki şartlarda ortada bir sınav , sınav yönergesi ve kuralları var. çocuğa çok üzülsem de sınava almayan görevli doğru yapmıştır. keşke artık şu çağda e devletten vs hemen sorgulanabilecek ve kabul edilecek bir sistem olsa. unutmanın dışında yolda kayıp, gasp her şey olabilir.
  • başlık altında bir yanlış anlaşılma var onu düzeltmek için giriyorum bu entry'i.

    lgs denen sınav liselere giriş sınavı ve 1 kere giriyorsunuz. 1'den fazla giriş hakkınız yok.

    lgs'ye giriş zorunlu değil. bu çocuğumuz da sınava girmeyen geri kalanlar gibi evine en yakın liseye yerleştirilecek.
  • her sınava girerken (sbs vardı bizim zamanımızda, ygs, lys, ales, auzef vs) 10 kez kimliğimi kontrol ederim. giriş kağıdımın içine koymam üstüne koyarım gözümle kontrol ederim. eskiden bende üzülüyordum böyle olaylara fakat veli ve çocuğun dikkatsizliği.
hesabın var mı? giriş yap