• atanın hakkı ataya, güzel konuşmuş. ben böyle doğru söz bilmiyorum arkadaş.

    şimdi misal, birisi karşısındakinin her dakka bi yalan dolan, bi entrika, bi takım aşna fişna içinde olduğunu mu düşünüyor? hah bak işte o kişinin mazisine, zebil gibi bunlardan bulursun. yiyebileceği ne kadar bok varsa yemiştir. başka türlüsünü bilmiyordur. normal nedir, bihaberdir. ondan sebep, ne kadar paralarsan parala kendini, bi kurt hep onun, o etten ibaret beynini yiyecektir. o da gelip, seni yiyecektir güzel kardeşim. kurt onu tüketir, o seni. varsa ilacı ver, kurtulun cümleniz.

    bak bi misal daha geldi aklıma. diyelim ki biri "senden bi bok olmaz" dedi. hah işte o mesela, o kadar emindir ki kendisinden bi bok olamayacağına, bunun acısını çıkarırcasına, sana söyler bunu. söyleyince kendisinden bi bok olacakmış gibi. olmaz o da biliyor, bilmesi daha da hırslandırıyor belki.

    neyse hep misal tabi bunlar. ama belli mi olur gerçektir belki bi yerlerde. ne demiş ali rıza bey :
    biz bir dizi izlemedik aslında, aynaya baktık.

    siz de entry okumadınız belki ne biliyonuz?
  • "sol iktidara az geldiği için az hırsızlık yapıyor, iktidar olsa onlar da çalar."
    burhan kuzu
  • herman hesse'in, "if you hate a person, you hate something in him that is part of yourself."

    ya da

    carl jung'un, "everything that irritates us about others can lead us to an understanding of ourselves."

    dediği.
  • başkalarının size söyledikleri, yaftaladıkları kendi korkuları ve yaptıkları değil midir? ya da sizin başkalarına söyledikleriniz, kendi korkularınız ve gerçeklikleriniz...

    size yapılanlar ya da söylenenler içinden çıkılamaz bir durum alıyorsa, sakin kalmalı ve kişi kendini bilir kendi yaptıklarını sizin de yapacağınızı bekler diyebilirsiniz. veya siz kendi yaptıklarınızı karşınızdakinin de yapacağını beklemekten vazgeçebilirsiniz.

    bu da bir genellemedir ve herkes için geçerli değildir. böyle bakmak hem beklentileri yüksek tutmamak hem de baskı altında hissetmemek için gereklidir.

    kişi kendini bilir.
  • karşınızdaki kişinin sizi nasıl bellediğini anladığınızda, o kişinin nasıl bir insan olduğunu anlayabilirsiniz... bu yüzden bu laf en doğru atasözlerinden biridir, insanları tanımak için biçilmiş kaftandır.
  • başbakanın ve kurmaylarının her sözünde aklınıza gelmesi gereken cümle.

    onların söylediği her şeyi bu şekilde yorumlayabilirsiniz.
  • ne müstesna bir sözdür... sana bin türlü yakıştırmalar, yargılarda bulunan kişi ne bok yediyse/yiyorsa ondandır bu hezeyanı aslında...

    aahhh içi kan ağlarken gülen, karşısındakini ise hayatına hızla devam etmekle suçlayanlar... karda yürürken bari izlerinizi silin de komik duruma düşmeyin...

    yazık... ama bana yazıkmış... göze bu kadar sokulabilirdi, sokuldu, o göz çıktı, içinden akan ne varsa aktı oradan...
  • en doğru veciz sözlerden biridir. hem kendimden; hem herkesten biliyorum. halbuki; çoğunlukla ne uzaktır birbirine insanlar... ruhları nasıl kendi içlerine göçmüştür... sen kendinde boğulur, kendinden çıkarsar, herkesi ve her şeyi kendinden (yeniden) doğururken beriki de aynısını yapar. gerçekten sev(e)medikçe insan; kendini onda, bunda türetir durur. yani işte, soyumuz kurusun; herkes önce kendini ve kendinden yola çıkarak düşünür. ama olur da bir kişi bile seni kendinden öne koyarsa; işte orada dur, düşün, anla. sevmeyi öğren o kişiden.

    "âdemliğini her kim bulduysa odur âdem,
    yoksa görünen sûret bir gölge imiş ancak."
hesabın var mı? giriş yap