• milli eğitim bakanı tarafından yalanlar ve çarpıtmalar eşliğinde açıklanmaya başlanmıştır.
    sanki her mahallede her okul türünden varmış gibi türkiye gerçeklerinin yine gözardı edildiği görülüyor.

    mayıs ayında açıklayacakları proje okullarına ve fen liseleri için isteyen öğrenciler illerde yapılacak merkezi sınava girecekmiş. öğrencilerin yarısı yine bu sınava girmek isteyecektir. sınavın kaldırılmasındaki birinci argüman çocukların sınava hazırlanmasıydı ve bunun stres oluşturduğuydu. bu okullarda okumak isteyen öğrenciler zaten yine bu sınava hazırlanıp stres yapacaklardır. diğer öğrencilerin zaten teog umrunda değildi, onlar için de değişen bir şey olmayacak.

    geri kalan öğrenciler velileriyle birlikte evlerine en yakın 5 okulu tercih edip yerleştirilecekmiş. bu yerleştirmenin neye göre yapılacağı henüz açıklanmadı. muhtemelen not ortalamasına göre.

    edit: değişen bir şey yok arkadaşlar dağılın. teogda ders ders olmak üzere yılda iki kez sınav yapılıyordu. bunda da yıl sonunda tek sınav yapılacak. geri kalanlar da diğer okullara not ortalamasına göre yerleştirilecek. zaten türkiye şartlarında sınav yapmaktan başka seçenek olmadığı bu işin içinde olan herkes tarafından biliniyor.

    bir gecede cumhurbaşkanının aklına esip söylediği cümle yüzünden çocukları iki aydır belirsizlikte bıraktılar. sonuçta tükürdüklerini yalamak zorunda kaldılar.

    edit 2 : bazı arkadaşlar aşağılarda fen liselerinin yanına taşınılacağını falan yazıp cahilce eleştiriyor. fen liseleri, sosyal bilimler liseleri, bazı imam hatip liseleri ve bazı köklü anadolu lisesi merkezi sınavla alan liseler grubunda olacak. ancak diğer okullar için illaki adres sahtekarlığı söz konusu olacaktır.
  • gayrimenkulda yeni sistem.
  • eğitim bölgesi ve sınavsız mahalli yerleştirme sistemi olarak adlandırılan sistem.
    (bkz: akp'lilerin çürük raporu alan çocukları) listesine giren çocukları gibi, aynı vekillerin oğulları, yeğenleri, torunları, akrabaları falan sınavsız olduğu için en kaliteli eğitimi veren liselere doluşacaklar.
    nasıl olacak peki? adrese dayalı kayıt sistemiyle falan hikaye.
    çocuğun adresini göster kuloğlu mahallesi no: bilmem kaç beyoğlu istanbul yerleşsin (bkz: galatasaray lisesi)'ne
    çırağan cad. no:80 ortaköy, beşiktaş/istanbul, yerleşsin (bkz: kabataş erkek lisesi)ne
    iskenderpaşa mahallesi, atatürk blv. no:15, 34080 fatih/istanbul, yerleşsin (bkz: pertevniyal lisesi)'ne. bu kadar. adresini değiştir yeter. bunlar yapar mı yapar...
  • başarılı ve başarısızları aynı sınıfa koyup başarıyı arttıracakmış. özetle özele yazdırın diyor. bu durum emlak piyasasını da etkiler epey.
  • iyi olan öğrencilerin eriyip gideceği bomboş bir nesil yetiştirecek sistemdir. gençleri harcayacaklar matmazel.
  • bu sistem 1 ayda falan hazırlandı. ne güzel eğitim reformu, baya üzerine düşünülmüş, araştırılmış, geliştirilmiş. 1 ayda ortaya çıkan sistem anca bu kadar olur zaten. o zaman artık iyi liselerin yanındaki evler de pahalanır. ulan yine inşaat sektörü kazandı. bu ülke ne yapsa inşaat sektörü kazanıyor. çok enteresan.

    mahalledeki lise imamhatip ama çocuk birkaç gömlek yukarıda ise o zaman o çocuğun tüm idealleri ve üstün olduğu alan çer çöp olacak. komik ülke vesselam. ortamlarda fırsat eşitliği dersin kim bilecek
  • ismi mahalli yerleştirme sistemi olacak olan "sistem"miş.

    madem öğrenciler en yakın okula yerleştirilecekti 1-1,5 aydır oturaklı bir isim bulalım diye mi uğraşıyordunuz sadece.
  • eski sistemi yeni diye açıklıyorlar resmen. bir de teog şimdiye kadar ki en iyi diye söze başladı.
hesabın var mı? giriş yap