• henüz organizasyonun tam adını bile bilmeyen kişilerin, yıpratma politikasına başladıkları görülen organizasyon. buna yargısız infaz derler ve yargısız infazı yapanlar hiç bir zaman istediklerini elde edememişlerdir. herşey ortaya çıktığında, organizasyonla ilgili herşey açıklandığında aynı kişilerin gelip yine burada ne şekilde yıpratma politikalarına devam edeceklerini merak etmemek elde değil. ne olursa olsun müzik her zaman kazansın.

    edit: organizasyonun gerçek ismini açıklamak bize düşmez, bu tip açıklamaları yapması gereken tek yer organizasyon şirketidir. yani emeği geçen ve geçecek olanlardır.
  • muse gelmiyor yerine müslüm gürses getiriyorlar diye sinirlenip gitmediğim ama girilen entryileri, televizyondeki görüntüleri gördükçe aman tanrım ben ne yaptım diye kendi kendimi yediğim güzel organizasyon
  • amatör ağırlıklı, artı birkaç canlı dinlemeyi çok istediğim grubu barındıran bir festival oldu sonunda. kötü mü oldu hayır ama bilet fiyatları daha ucuz tutulmalıydı bence..
  • böyle büyük bir alana kurulmuş festivalde neden bu kadar az çöp kutusu kullandıklarını anlayamadığım festivaldi. kilyos istanbul a ne kadar uzak bir yer olsa da gerçekten güzel bir seçimdi ama organizasyon biraz sınıfta kaldı ve bir çok sorunlarla karşılaştırdı konsere gelenleri.
    en büyük saçmalık fiyatlardı. tamam sponsor olmuşlar ama biraz daha mantıklı fiyatlarla satış yapabilirlerdi pekala. keşke rockistanbul'un bugı olan kamp yerinin ilerisindeki cafeyi daha önce bulsaymışız. heralde büyük teklifler dönmüştür rockistanbulla cafe sahibi arasında. ama rockistanbul'un yenilgisiyle sonuçlanmış olacak; cafenin elektiriklerini periyodik olarak keserek intikam alınmaya calışılmış. yine de başarılı olamamışlar... bir başka sorun tuvaletlerdi. her nekadar konser alanındaki tuvaletler rahat olsa da kamp alanındaki tuvaletler tek kelime ile rezildi. suların akmaması, öldüren koku... diğer bir çakallık da otopark olayıydı, eğer otoparktan çıkılırsa park biletiniz iptal oluyor ve döndüğünüzde yeniden almak zorunda kalıyordunuz. bir diğer rezillik sahnelerin iyi tasarlanmamış olması dolayısıyla seslerin birbirne karışması. üstüne de sahneler dışında çalınan muziğin sahnedeki grupların performanslarına etkisi ve doğal olarak yapılan büyük saygısızlık.(dinlemeden sahneye çıkarılan okul gruplarına değinmek bile istemiyorum.arada iyiler de vardı ama genel olarak kötüydü.) tabi bir de yapılan aşırı bayıcı aramalar var. sahne tarafı bir bakıma anlaşılabilir ama kamp tarafına da aynı aşırıcılık uygulanınca bazı işkenceler ortaya çıkıyor. hatta toplanan ilaçların festivalin son saatlerinde korumalar tarafından satıldığını görmek üzücüydü...
    aksaklıkların dışında denizi olsun performansları olsun gerçekten güzel bir festivaldi.21 hazirangünü geçmek bilmedi. özellikle anathema, bülent ortaçgil, erkan oğur... olsun bize şölen yaşattılar. müslüm gürsesi o kadar bekledikten sonra nirvana,pearl jam coverları* yapmaması üzdü. yine 21 haziran gecesi yıldırım şöleni de enfesti.
    artık rtn'yi bekliyoruz. keşke maslakda değil de kilyos gibi bir yerde olsaydı da tam bir festival havası yaşayabilseydik.
  • aylin aslim' in canli performans gostermesiyle, şenlenecek festival. *
  • leşlikten kırılan kamp alanına, adamı kilyosa indiren alkol fiyatlarına, tamamen organizasyon faciası olan queensr che ve anathema konserlerine, sabah 8de hamam olup 3 saatten fazla uykuya izin vermeyen çadırlarımıza rağmen çooook eğlendiğim bir festivaldi...

    ara sıra lise festivallerine, veyahut bronx ayarındaki barlara giden her istanbullunun bildiği suitcase ve direc-t her zamanki gibilerdi... aynı şarkıları, aynı performans. ama izmir, ankara vs. 'den gelenler tarafından beğenildiler sanırsam.

    çilekeş epey başarılıydı, ankaralı (eh haliyle efendi ve mütevazi) bir grup imiş, pek bir beğendik. fairuz derin bulutun, ve psychedeli müziğinin hastası oldum şahsen, saklambaç oynayan kaleye mum diksin müziği tüm gün beynimde yankılandı. sahne performansları fevkalbeşer, ve kendileri ziyadesiyle manyaklardı. gördüğüm kaderiyla 1-2. sahnede cumartesi çıkanlardan en fazla alkışı da onlar topladılar.

    teomandan uzak durup queensr che'a önlerden yer bulmak için 40 dakika erken (11:20 gibi) gitmemiz bacaklarımızda varis oluşum sürecini epey hızlandırdı... 1 saat 45 dakika geç çıkan queensr che'ı beklerkene hundred reasons'a istemsizce saydırırdım içimden; ve konser kalabalığının epey bir kısmının dağıldığını izledim. organizasyonun en fazla sıçtığı konserdi yüksek ihtimal, sahnede tek bir kişi bateri köyünü kurdu, soundcheckle ilgilendi, takdir topladı. lakin queensr che'ın performansı benim gibi yorgunluktan bayılma aşamasına gelenleri kendine getirdi. en sonda kaptığım pena da mutlu eyledi, unutturdu rockistanbula saydırdığım saatleri.

    pazar gününden ceza, aylin aslım, mor ve ötesi, ve gripin sorunsuz konserlerdi. yeni yeni dinlediğim gruplardan izmirden gelmiş disenchanti takdir ettim epeycene. bulutsuzluk özleminin teknik aksaklıklardan ötürü çıkmaması azıcık deli etse de anathema rezaletine kadar çok problemli bir gün değildi... zira koskoca anathema genelde yarı/yeni profosyonel gruplara tahsis edilen 1/2. sahnede, cozur cozur cozurdayan bir ses sistemiyle, ve 35 dakika gecikmeyle çıktı. gördüğüm en gudik seyirci kitlesi içinde dinlemek zorunda kaldığımız yetmiyormuş gibi 20. dakikalarından sonra 3. sahneden gelen faithless sesleri de eblek etti bünyemizi. buna rağmen empty, angelica, judgement ve özellikle de confortably numb ile orgazmik tadlar yaşattı bana.

    son gün ise oldukça müzikten uzak geçti benim için, ve bu tip festivallerin neden 3 günden fazla uzun tutulmamaya çalışıldıklarını anlamama sebep oldu. müslüm gürses üretilen tüm efsaneleri yalanladı ve hiçbir sürpriz yapmadı. evergrey şahsımı oldukça baysa da anladığım kadarıyla başarılardı. 3 günlük uykusuzluğa isyan edip powersave moduna geçen vücudum nedeniyle pentagramı kaçırdım, eh pek de hayıflanamadım ama.

    müzik dışında da oldukça sikko tarafları vardı festivalin... adidas animatörü pek bir kafa sitti, yemek ve içecek fiyatları gerçek anlamda oeehh dedirtti, dolayısıyla festival alanına alkol sokmak için binbir şebeklik yapıldı. bu aşamada birbirini tanımayan birsürü insan rockistanbul rezaletine karşı yardımlaşarak komik ama hoş bir portre çizdiler, iyi bile oldu bir yerde.

    güvenlik epeycene yordu; her geçişte yapılan, ama oldukça üstünkörü olan çanta ve cep kontrolleri çok sıktı. genelde içeri isteyen istediğini soktu (ki buna insan da dahil), yordamına uygun yapılmayan kontroller de sadece emek ve zaman kaybı oldu.

    pazartesi akşamı gelen fırtına, yağmurluksuzları sudan çıkmış balığa çevirirken salı sabahı da otobüs rezaleti mahvetti bünyemizi; yukardan pis pis sırıtan güneş yaktı kavurdu her yanımızı saatler boyunca.

    sonuç olarak organizasyon ne kadar eblehse, festival ortamı da o kadar fevkalşeker idi şahsi kanaatime göre. tüm festival boyunca toplam 10 saat kadar uyuyabilip günde 1 öğün yiyebilsem de ağzım kulaklarımda gezdim çoğunlukla, buna da katkısı olanı öpüyorum bolcana.

    (bkz: bu da böyle bir anımdır)
  • programın hemen tıkır tıkır işlediği bu yüzden takdir edilesi, alandaki fiyatların gayet makul olduğu (except bira), ses düzeninin iyi olsa da ana sahnede volume'un epey kısık olduğu, ışıklandırmada ciddi bi sorunun olduğu bu yüzden queensryche'a kadar solistlerin yüzünü göremediğimiz, fairuz derinbulut'un eğlenceli bi performans sergilediği, dorian'ın kötü vokal performansı sayesinde zevk veremediği, feridun düzağaç'ın ses düzeninin kurbanı olduğu, kimsenin tanımadığı hundred reasons'ın seyirciyi coşturmak için kıçını yırttığı ve en önemlisi queensryche'ın dün geceki performansıyla zannımca türk festivaller tarihinin en iyi müzikal performansına ve en şahane şovuna sahne olan festival. (bkz: 19 haziran 2004 queensryche istanbul konseri)
  • seçilen en güzel çadırın bir kaç metre uzağında aynı çadırdan üzerinde sprey boyayla eşşek kadar "marrak cemo" yazan bir başka güzide çadır vardı...ilginç olansa o yazının daha önceki bir konserden kalması ve adamın üzerindeki yazıyı kapatma gereği duymamasıdır.bence altın çadır ödülünü bu arkadaş haketmiştir.
  • 1 milyon dolar bütçeye sahip olmaktan bahsedip programa doldurduğu liseli gruplarla beraber 68 canlı performans, ki sadece 7 yabancı isim var, gerçekleştirileceğinden gururla bahseden organizasyon.
hesabın var mı? giriş yap