• eski dandik site'nin basması en zevkli butonu. şahane!
  • müziği ve düzenlemesi erdem kınay'a ait şarkı. yılmaz taner söylüyor.

    https://www.youtube.com/watch?v=0orvx-x6jvy
  • bu kelimeyi, beğendikleri en ufak şey için sürekli ve en kankito sıfatları olarak kullananların kendilerini biraz aristokrat olarak gördüklerini ve sıradan halktan kendilerini bu sıfatla ayırdıklarını düşünüyorum. sıradan bir memurun beğendiği bir şeye şahane dediğini hiç duymadım, hiç de düşünemiyorum. şahane demek için sanki banka hesabımızda belirli bir miktar paranın olması, pasaportumuzda eskimiş en az 100 sayfanın bulunması, seçkin üniversitelerden birini bitirmiş olmak ve/veya aileden zengin olmamız gerekiyor. tüm bu aristokrasiye rağmen, "padişahlara yaraşır" anlamına gelen bir kelimeyi on üzerinden 4 alacak dandik şeylere bile yapıştıran kişiler "nesi şahane len? nesi şahane?" diyerek enseye kısa mesafeden ama hızlı bir şekilde atılacak şaplağın level'ını açıyor gözümde. sonra aklıma louis c.k.'in hilarious şovundaki şu satırlar geliyor ve benden çok daha güzel anlattığını düşünüp sözü ona bırakıyorum:

    "we don't think about how we talk.... 'dude, it was amazing.' really? you were amazed by a basket of chicken wings? what if jesus comes down from the sky and makes love to you all night long and leaves the new living lord in your belly? what are you going to call that? you used 'amazing' on a basket of chicken wings! you've limited yourself verbally to a shit life!"

    bu arada, aristokrasinize cognitive dissonance sokmak gibi olmasın ama şahan'ın da e'si düşmüş bir şahane olduğunu unutmayalım. bi anda recep ivedik'in eşi şahane hanım gibi oldu bak. biraz böyle işte şeyler hayatta. hikayeyi nereden kurduğuna göre yıldızları parlıyor ya da sönüyor. dil mühim şey mirim. her şeyi yalamadan önce biraz daha düşünelim.
  • sahlara layik olan. (bkz: sah)
  • hükümdarla ilgili, hükümdara özgü olan anlamında sözcük
  • övgü sözcüklerinin kıralıdır şahane. tam manasıyla, şahlara, hükümdarlara layık olan anlamındadır. "... şahane, ... bahane!" kalıbı içinde tadından yenmez olur. şımarınca h'si düşürülür, ciddiyetinden sıyrılıp güleç bir beğeni ifadesi olur madrabaz.
  • devlet-i ali osmani'nin son zamanlarında kurduğu ya da kendisine kurdurtulan her yeni kurumunun ünvanın bir parçasını teşkil eden kelimesi.* (bkz: mülkiye), (bkz: osmanlı bankası)
  • underrated erdem kınay parçası.

    10'lu yılların ikinci yarısında bu kadar iyi yerli üretime denk gelmedim.
    sağlam altyapı, melodisiyle ifadesi arasında şahane uyum, 20'li yılların sounduna dair yaratılan hissiyat, evrensel standartlar vs.

    neredeyse her şey dört dörtlük bu parçada.
    klibi biraz aceleye gelmiş sadece: müziğin yarattığı algılarla klibi uyumlu olsa bile biraz daha emek harcanabilir ve senaryolu bi iş ortaya konabilirmiş.

    klip 7.5 geri kalan her şey 10 numara.
  • keyifle söylenen, söylerken fransız edası takındıran kelime.
  • şahan'ın dişi sürümü. *
hesabın var mı? giriş yap