• iyide zaten aşı olunca pozitif çıkmazsın, yakalanmazsın demiyorlar. ağır geçirmezsin hastalığı diyorlar. anladın mı?
  • bir yerlerde aşı olan pozitif çıkmaz diye bir şey yazıyordu da ben mi kaçırdım lan? bir aşı bu kadar yanlış anlanır mı?
  • aşı hasta olmanızı engellemiyor. virüs girmeden önce bağışıklık sisteminize o virüse karşı talim yaptırıyor. aşıya rağmen hasta oldum demenin tatbikat yaptık ama yine de yangın çıktı demekten farkı yok.

    daha basit anlatılamazdı sanırım
  • aşıların koruyuculuğu yüzde yüz olmadığından normal karşılanması gereken durum. ancak aşıların hastalığın daha hafif seyretmesini sağladığı da bilim insanlarının altını çizdiği bir gerçek. bu nedenle aşınızı olun.
  • aşı karşıtlarını ve sinovac karşıtlarını ortak paydada buluşturmuş olaydır.

    sinovac işe yaramıyor diyenler sağlıkçı ve 65 yaş üstü ölümlerinin ve hastaneye yatışlarının bıçak gibi kesilmesine ne diyor? coronavac'la ilgili yakın zamanda gelen 2 veri:

    - kıbrıs'tan gelen sonuçlar: 609 sağlık çalışanından sadece 1 vaka.

    - şili'de 10 milyon kişiyi içeren gerçek hayat verilerine göre enfeksiyonlara karşı %64, hastaneye yatışlara ve ölümlere karşı %87 koruyucu.

    - delta'nın hakim olduğu endonezya'da 5.888 sağlık çalışanı arasında 308 vaka, 11 hastaneye yatış. koruma oranı %95. tabii siz bu haberi türkiye'deki onursuz gazetelerde nasıl okudunuz, "şok şok şok endonezya'da sinovac aşısı olan 308 sağlıkçı covid oldu şok şok şok"

    başta mehmet ceyhan olmak üzere hiçbir işe yaramıyor diye yaygara koparan yalancı tv profesörlerine bakmayın. onların derdi başka. gerçek hayat verileri tam tersini söylüyor. hangi aşıyı bulursak onu olalım, sinovac var diye vazgeçmeyelim.
  • benim annem de babam da sinovac aşısı olmuşlardı. nisan ayında pozitif olduğumu bilmediğim ve pek belirti vermediği bir gün babamla yaklaşık 2-3 saat aynı arabada yan yana dolaştık. annemle ise 20 dakika aynı odada oturduk. ikisi de 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları var (şeker ve yüksek tansiyon). babam negatif çıktı ona hiç bulaşmadı annem ise çok hafif atlattı. bu da aşının gücünü gösteriyor. eğer aşı etkisiz olsaydı babama da bulaşırdı ki onunla küçücük arabada daha çok vakit geçirdik. annem de 65 yaş üstü olmasına rağmen çok rahat geçirdi. bu durumda aşı faydasız demek cahillikten başka bir şey değil.

    bunun yanında aşı uygulamasından önce covid olan ve ölen tanıdığım insanlar var üstelik 50-65 yaş arası. daha iki üç hafta önce yakın bir arkadaşım ablası vefat etti. covid tehlikeli bir hastalık ve aşı etkili.

    başlığı açan arkadaşın annesine ve kendisine geçmiş olsun diyorum ayrıca. inşallah en hafif şekilde atlatırlar.
  • gecen sene bu gunlerde ayni sekilde dertlerimi yazdim. insanlar altina tamam da bundan bize ne dediler. ben de sildim. sen silme arkadasim, gercekten gercekleri yaz. gerizekalilara bakma.
  • aşı olduğunuzda virüse yakalanmazsınız diye bir şey yok, aşı olduğunuzda ölme ve ağır geçime ihtimaliniz çok düşer. daha aşının ne olduğunu bilmeyen birinin açtığı başlık.
  • "korona virüs çıktığından beri bir kere bile test yaptırmadım.halen de yapmış değilim.bu virüsün fazlaca abartıldığını; influenza'dan farklı olmadığını düşündüm"

    annesinin durumunun ağırlaşmasına ve iki defa hastaneye gitmek zorunda kalmasına rağmen halen şu zihniyette olmak gerçekten araştırma konusu olmalı.

    diyabet hastası ve muhtemelen yaşı ilerlemiş olan annen belki de şuan aşı sayesinde hayatta.
  • öncelikle geçmiş olsun.

    adamın annesi hastanelik olmuş ama halen aşı olmadım, covid'in influenza'dan farksız olduğunu ve bizi eve hapsetmek için büyütüldüğünü düşünüyorum tarzı cümleler kurmuş. nereden baksan tutarsızlık.

    aşı zaten seni hasta etmiyor diye bir şey yok. aşı olduğunda hastalığı atlacağından daha hafif atlatıyorsun. bak annen hastaneden evine geri dönmüş. neden peki? çünkü annenin vücudu bu virüsü tanıyıp ona karşı antikor üretti ve virüse karşı vücudu daha iyi savaştı.

    aşı olmak demek ölmeyeceğin veya aşıya karşı görünmez kalk oluşturacağın anlamına gelmiyor. şunu bir anlatamadık. neyse aşı olmamaya devam et.
hesabın var mı? giriş yap