• 2 yaşında, dişi, kısır. ilk günden beri yaygaracı bi şrfsz. küçükken hasta oldu, peşpeşe birkaç gün veterinere serum yemeye gittik, sanıyorum o dönemden kalma bir travması var, her veteriner ziyareti ölüm. elimle tutup sokmaya çalıştığımda canını alıyormuşum gibi çırpınıp kaçıyor, saklanıyor, çıkaramıyorum. bi dönem ödül mamasıyla kandırdım, kabına her girdiğinde ödül maması verdim filan, şimdi bu hileyi de yemiyor. sonra çarşafa dolayıp çarşafla birlikte soktum birkaç kez, artık onu da yemiyor. veterinere gidemiyoruz ya aylardır, kaç tane aşı kaçırdık. nasıl olacak?

    edit: içine mama koyup kandır diyenler olmuş, onu denediğimde arka patilerini dışarda bırakıyo -_- kabı dik tut diyenler olmuş, bunu da denemiştim olmamıştı ama kap açıkta ve görünürdü, bi de saklayıp öyle yapmayı deniyim bakayım.
yanıtlar 32
  • kabı saklayın. üstünü örtün sadece giriş kısmı kalsın. alın kucağınıza severken yapıştırın gitsin. ama bu numarayı da çözer kerata tek seferlik bir çözüm olur.
  • https://www.hepsiburada.com/…diveni-pm-hb000013fd3t
    vet.lerde eldivenler oluyor. bunlardan alın. onunla tutun. bir kediyi elinizden nasıl kaçırıyorsunuz ki (tırmalama ve ısırmayı elimine ettikten sonra)
  • merhaba, öncelikle taşıma kabını kapağını çıkarıp en çok vakit geçirdiği alanda bırakın. etrafında oyunlar oynatın, oyun oynarken içine girip çıkmasını sağlayın.
    ikinci yöntem yaş mamasını kabın içine koyun. ancak taşıma çantası sokak kapısına yakın değil, sosyalleştiği ortamda olmalı.
    bu egzersizler işe yaramazsa hekiminizden eve gelip muayene ve aşılarını yapmasını isteyebilirsiniz.

    aslında kediler için asıl sıkıntı klinikler. orada aldıkları farklı hayvanların kokusu ve bundan rahatsızlık duyarak güvensiz hissetmeleri.

    ben kedilerimin tüm desteklerini evde almalarını sağlıyorum mesela çünkü mutsuz oluyorlar klinikte.

    bu yöntemler işe yarar umarım ancak sabırlı olmalısınız.
  • kabı görmeyeceği ama çok da yakın olan bir yere mesela kapının hemen dışına, kapak kısmı yukarı gelecek şekilde zemine dik olarak bırakın. kapağı mümkünse yarım takılı olsun. kediyi yakalayıp önce ayakları girecek şekilde kabına zerk edin. geçmiş olsun.
  • bizim kediyi kesin olarak kutuya sokabildiğimiz bir yöntem var. tabii bunu uygulamadan önce türlü türlü dikkatini dağıtmalar, ödül maması vermeler yapılacak.

    1. taşıma kutusunu dik koyuyoruz, yani giriş kısmı tavana bakıyor.
    2. dikkati dağıtılan kedinin kutuyu sezmemesini sağlıyoruz. severken üst kolların oradan tutup kaldırıyor ve hürp diye kutunun içine bırakıyoruz.
    3. çok hızlı bir şekilde kapağı kapatıyoruz.
  • çanta şeklinde olan şeffaf box almak, sepet şeklinde olan box almak gibi alternatif kutulara yönelmek. o kedi artık gönüllü olarak oraya girmez. ya da tasma takmak yürüme mesafesindeyse.
  • uyurken hızlıca kucaklayıp içine atacaksın bu kadar basit.
  • taşıma kabini örtüyle örtün , kapağı açık olacak tabi ardından yaş mamayı biraz koklatıp taşıma kabınin içine dökün ve girmesini bekleyin. (strese sokacak seviyede başında dikilmeden kabin içine girmesini ve mamayı yemesini bekleyin) buda olmuyorsa elinize çorap geçirip ensesinden zorla sokun.
  • ben önce kafasini degil de arka patilerini sokuyorum. birazcik da sert davraniyorum.
21 yanıt daha