• hasta bulup ofiste baktığım sokak kedisinin bir hafta kadar önce dudağının üstünün bir tarafı, sonra çenesi şişti. hatta dudağı bugün patlamış ve biraz kanamış. bugün de burnunun üstü ve yanağının üst tarafı (burun yanına doğru) şişti. veteriner bilemedi tam olarak, antibiyotik başladık bakalım.

    bu kedinin atlatmak üzere olduğu fip'i var, sarılık atlattı, anemiyi atlatmıştı ama yeniden başlamış. fip hapı, böbrek ve karaciğer destekleri, mide ilacı kullanıyor. kısır değil. yüzünün böcek ısırması olmadığına, herhangi bir alerji olmadığına eminim.

    başına böyle bir şey gelen var mıdır? nedir, niyedir acaba bu?
yanıtlar 9
  • muhtemel enfekte olmuştur, yediği bir tırmıktan dahi gelmiş olabilir, yavrucağa şifa diliyorum
  • ofiste tek kedi olarak bakıldığı için tırmık ihtimali yok ama bakalım, ne olabilir diye düşünüp duruyorum, çıkamadım işin içinden. çok teşekkür ederim, bir an önce iyileşecek inşallah.
  • ozonlu yağ sür şişen yerlere. yalayabilir, sakıncası yok.
  • çok teşekkürler, deneyeyim de sonucu paylaşayım.
  • şişen yerlere ozon iyi geldi ancak yeni yerlerin şişmesini ozon engellemedi haliyle, çünkü sorun çocuğun diğer hastalıklarında. ozon, en azından şişliklerin büyüyüp kocaman yara olmasını engelliyor, o yüzden çok işimize yaradı, çok sağ olun.
  • o veteriner bilemediyse ne olduğunu başka veterinere götürün. daha kapsamlı bir test ile ne olduğu öğrenilebilir. burada söylenenleri yaparak belki daha da kötüleşecek durumu garibimin.
  • evet, bizim kedilerde de sık sık oluyor bu durum. kiminin boynunda, kiminin çenesinde, kiminin pati ve kuyruk bölgesinde vs. şişiyor sonra patlıyor ve o bölge deliniyor, içinden irin akıyor. kendiliğinden kapanıyor yara zamanla. yaraya cristalin fısfıslıyoruz. kedi apsesi, ısırık ya da tırmık sonucu oluşuyor genelde.
  • sorun çözüldü, belki yardımcı olur diye yazıyorum:

    başka veterinere de gittik. bağışıklığı düşük olduğundan, kısır olmadığı için sürekli kızanda olduğundan ve uzunca süredir kullanılan ilaçların yan etkilerinden mantar olabileceğini söylediler ama net değillerdi. anam babam usulü, zararı olur mu diye hekimimize de danışarak, çok büyük yaralarına günde bir iki kantaron yağı sürdüm. suratındaki yaralara ise buradan aldığım tavsiye ile ozon yağı sürdüm. yaralar kısa sürede kapanmaya başlayınca da crystalin ile devam ettik. şu anda sinek ısırığı gibi birkaç yerde minik kabuklar kaldı sadece.

    bu düzelmenin sebeplerinden biri de bu süreçte kendini toparlar toparlamaz kısırlaştırmış olmamız. şimdi ameliyat yaraları var ama keyfi yerinde, fip'i de atlattı, böbrekler de düzeldi ve uzunca zamandır yaptığım en somut başarım haline geldi yavruşum. ameliyat yaraları da geçince salacağım yeniden. dönerse benimdir.