• telif atma konusu take-two'nun türkiye'de çalıştığı hukuk firmasının işgüzarlığı olabilir. eğer dosya başına vekalet ücreti alma gibi bir anlaşması varsa sözde "iş yapıyoruz" ayağına para kazanmak için türkçe yamalarla uğraşıyor olabilirler.
  • adamlar üşenmeyip destek verdikleri remedy'nin yeni logosunun rockstar games logosuna benzerliği yüzünden telif davası açmışlar. *

    alın tüm r harfleri sizin olsun.
  • microsoft'un activision-blizzard'ı satın alımı ile ilgili şöyle bir açıklama gelmiş:

    "anlaşmaya yönelik görüşleri sorulduğunda ceo strauss zelnick, take-two'nun bir süredir anlaşmayı desteklediğini ve bunun ortakları microsoft için iyi olacağını ifade etti: 'onlar için iyi olan, aynı zamanda sektör için de iyi.' "

    abd şirketleri durumdan memnun gözüküyor.

    kaynak: https://tr.ign.com/…ar-icin-iyi-olan-sektor-icin-de
  • take-two ınteractive, star theory'i satın alamayınca çalışanlarını çalarak kapanmasına neden olmuş. bloomberg'de jason schreier tarafından yayınlanan makale işlerin böyle olduğunu iddia ediyor.

    star theory çalışanlarına linkedın üzerinden tek tek ulaşan take- two ınteractive software ınc. onlara daha yüksek maaş ve ek ödemeler teklif ederek çalmayı denedi. linkedın mesajında uzay uçuş simülasyonu kerbal space program için take-two tarafından yeni bir stüdyo kurulduğu ve bunun gerçekleşmesi için star theory'nin geliştirme kadrosunun işe alınmak istendiği belirtiliyordu.

    durum ortaya çıkınca star theory'de bir toplantı yaşanmış kurucular bob berry ve jonathan mavor çalışanlara, şirketi take-two'ya satmak için görüşmeler yapıldığını fakat şartlardan memnun olmadıklarını açıklamışlar. "oyunun iptali söz konusuydu fakat star theory'nin bankasında hâlâ para olduğu biliniyordu. çalışanların birbirine bağlı kalması ve şirkette çalışmaya devam etmeleri teşvik edilmeye çalışıldı." diyor makalesinde jason schreier. elbette bu konuda başarı sağlanamamış. take-two birkaç hafta içinde yaratıcı yönetmen dahil olmak üzere star theory'nin çalışanlarının üçte birinden fazlasını işe almayı başarmış. üzerine koronavirüs pandemisi başlayınca star theory kapılarını kapatmak zorunda kalmış.

    take-two 15 milyar dolarlık piyasa değeri ile amerika'nın en büyük yayıncılarından birisi. bu yıl hisse senedi %10 artış gösterdi. pandemi sayesinde ise gelirleri her geçen gün artıyor.

    4 mart'ta star theory kapandı. üç eski çalışan, her çalışanın bir aylık maaş ve iki aylık sağlık sigortası aldığını söylemiş. birkaç kişi eski meslektaşlarının yanında, take-two'nun yanında çalışmaya başlamış. kaynak
  • zynga'yı satın alarak mobil oyun tarafında da varlık göstermek isteyen oyun yayıncısı firma.
  • online destek sistemi çöp olan firma. destek birimindeki adama derdimi anlatasıya kadar kendi kendime derdimi sikeyim dedirtti.
  • gorillaz'ın son klibini gta 5 oyununu izinsiz kullandığı için teliften youtube üzerinden kaldırtan şirket. neyse ki internet ana akım medya platformlarından ibaret değil.
  • zynga'yı 12.7 milyar dolara satın alacaklarmış. bu meblağ, microsoft'un, bethesda için ödediği 7.5 milyar doları gölgede bırakıyor.

    metaverse filan derken, sanırım şirketlerin devletlerden büyük ve güçlü hale geldiği cyberpunk distopyalarına doğru hızla seyahat ediyoruz. fakat, bu şirketler, boomer neslinin filan hiç hayal edemeyeceği şekilde, oyun firmaları olacak galiba.
  • gta ve nba2k gibi fenomenleri yaratmalarına rağmen 2016 yılında zarar etmişlerdir.

    2016 gelir tabloları aşağı yukarı şu şekildedir:
    satış: 1,3 b
    maliyet: 700 m
    pazarlama giderleri: 200 m
    ar-ge giderleri: 200 m
    idari masraflar: 200 m

    finansman giderleri ve diğer giderleri de koyunca 8 m usd zarar çıkıyor.
hesabın var mı? giriş yap