• tuluhan tekelioğlu belgeseli.

    bugünün belgelenmesi adına önemli bir çalışma olduğunu düşünüyorum.

    teaser
  • müjdat gezen'in "hiiyy bu ne ulan dedi. bize de zincir vururlar mı dedi. lan vururlar mı olum dedim. biz kitap yazdık dedim. vurdular." repliği ile teaser girişi yaparak hem güldürmüş hem merak uyandırmış belgesel.
  • tüm türkiye tarihi içerisinde sanatçılara olan baskıları anlatmaya çalışan bir (bkz: tuluhan tekelioglu) belgeselidir.

    türkiyede sanat yapan ve sanatın her dalından olan insanların kendi ağızlarından hükümetlerle yaşadığı sorunları anlattığı bir belgeseldir. özellikle son dönemin baskıları düşünüldüğünde köy köy gezilip insanlara izlettirilse çok şeyin değişeceğini düşündüğüm bir belgeseldir.
  • https://youtu.be/rjumvp5i32m adresinden seyredilebilecek bir tuluhan tekelioğlu belgeseli. kitabı da çıktı ayrıca.

    seyrederken neden genco erkal'ı sebepsizce çok sevip, levent üzümcü'ye sebepsizce bir türlü ısınamadığımı da anladım.

    zira üslup çok önemli ve dahi empati. şöyle ki;

    levent üzümcü:
    "ve benim asıl takıldığım insanlar kimler biliyor musunuz? sırf yerinden, yurdundan, maaşından kopmasın diye bütün bu rezillikleri gördüğü halde sesini çıkarmayan insanlar. ya, ne olacak? bir tane gelecek var. bir tane! ve onun nasıl olacağını biz bugün belirleyeceğiz."

    genco erkal:
    "yani ben insanları suçlamıyorum, çünkü işte ekmek parası yani bir yerde; ailenizi ayakta tutacaksınız. hoşgörüyle yaklaşıyorum. bir yanım da, çok kırılıyorum tabi. niye diyorum, bir insanın bel kemiği olur; şöyle bir ayakta dimdik durur."
  • ailede devamli isteklerim 2. plana atildiginda kendimi hissettigim evlatlik durumu.
  • (bkz: azınlık)
  • tuluhan tekelioglu'nun turkiye'de sanata bakisi ve sansuru ele alan belgeseli.
    tuluhan tekelioglu'nun resmi youtube kanalindan izleyebilirsiniz.
    https://www.youtube.com/watch?v=rjumvp5i32m
  • genelikle türk sineması ve dizi sektöründe iyi besleneceği bir toplumsal olgu
  • türkiye cumhuriyeti için (bkz: hatay) ilinin ta kendisi olan durum.
  • özetle... yaşarlığı sağlayan kültür unsuru ve kitle birleştiricisi (zamkı) niteliğiyle sağkalım dili türkçe. işlevsellik ve anlatım gücü bakımından, yabancı kulaklara hitap edebilen sanat dili türkçe. bütün ötekilere yabancı dil olarak türkçenin tek sorunu dil yapısının öteki dillerden bir hayli farklı olması. türkçenin matematiği ve mantığı sahibi olan türklerde olmadığı kadar yüksek. sanki biz kendi dilimizin (belki kültürümüzün de?) üvey çocuğu gibiyiz. dilleri matematik ve mantık, türkler kendileri değil. (bkz: türkçenin yetersiz bir dil olması/@ibisile)
hesabın var mı? giriş yap