• önceden hayaller havuzlu villa falandı şimdi 1+1 ev oldu şaka gibi sjfjs
  • 1+1 evde yalnız değilsen zaten ona yaşamak denemez. sığışmak denir.
  • yalnız ve bekar yaşayan birisi için muazzamdır. 8 aydır 1+1 evde kalıyorum açıkçası çok huzurlu ve mutluyum. ayrıca evimi home office olarak kullanıyorum bu da bana baya avantaj sağlıyor.

    aileden uzakta yaşayan birisiyim ancak üniversitedeyken ve ilk iş yıllarımda hep ev arkadaşıyla yaşamak zorunda kalmıştım. açıkçası ev arkadaşı istemiyorum ne kadar iyi olsa da birisiyle anlaşmak çok zor. tahammülüm yok bazı şeylere yani tamamen tükendi o yüzden 1+1 mükemmel bir şey özellikle eşyalı tutuyorsanız çok daha iyi.

    tek sorun arkadaşınız veya aileniz misafir olarak gelecekse yatacakları yer olmuyor. ailesi, akrabası ve dostu çok biriyseniz yetersiz kalabilir. bunun dışında bekar hayatını aktif yaşayan ve hızlı biriyseniz 1+1 çok ideal. buna göre süsleyebiliyorsunuz ve her şey keyifli oluyor.

    temizlemesi kolay ve rahat. evi hızlıca süpürüp vileda ile temizliyorum. rahatça müzik dinliyor ve yemek yapıyorum. sadece mutfakla salonun aynı olması evde yemek kokusunun kalmasına yol açabiliyor. bunun dışında ısıtması da kolay oluyor tek klima ile ısınabiliyorsun veya doğalgaz ile tek petek açık şekilde ısınabilirsin.

    bekar hayatında herkesin bir dönem kalması gereken bir şey ancak sevgilinizle uzun dönem yaşayacaksanız veya evlenecekseniz yetersiz kalabilir. ufak yerde iki kişi uzun süre yaşamak zor olabilir bunaltabilir. tabi burada m2’de önemli.

    genel olarak 1+1 çoğu türk gencinin hayali olan bir şey ve fazlasıyla özgür yaşayabileceğiniz bir yaşamı size sunuyor. kafanız rahat, stressiz ve mutlu olmak için önemli sadece masraflarını karşılayabiliyorsanız ve hayat kaliteniz yüksekse fazlasıyla mutlu olabilirsiniz.
  • yaklaşık 5 yıldır gerçekleştirdiğim eylem. dönem dönem yanımda birileri bulunsa da işin sonunda yine kendime dönüyorum. bir süre sonra yalnız yaşamaya çok alışıyorsun ve yanına anne baba dahil kimseyi daimi istemiyorsun. ailemin yaşadığı şehre de gitsem yine ayrı bir 1+1 eve çıkardım. kendi düzenime alıştım. bana göre çok keyifli bir durum.
  • büyük bir evde yalnız yaşamaktan çok daha iyi olduğunu düşünüyorum. zaten yeterince yalnızsınız. bir de yalnızlığınıza 2 oda daha katmaya gerek yok.
  • maliyeti artmış yaşam alanıdır. 50-60 lira gelen elektrik faturam ekstra hiçbir şey yapmadığım halde bu ay 169 lira gelmiş.
  • son dört yıldır düzenim bu şekilde. iki kedimle birlikte yaşayıp gidiyoruz. temizlik vb. gibi aktiviteler gayet kolay, dip köşe girmezsen maksimum 1 saatte bitiyor. misafir ağırladığımda da pek sorun yaşamadım bu zamana dek, şimdilik salondaki yatak olan koltuklar yetiyor. tek dezavantajı mutfak açık olduğu için ağır kokulu yemekler ya da kızartmalar yapmak epey boğuyor.

    gönül isterdi ki minik de olsa bir balkonum olaydı, ama kira fiyatları böyleyken balkonlu ve daha büyük bir eve çıkmak imkansız ötesi bir durum maalesef.
  • bu tür başlıkların son dönemde oldukça fazla gündeme geldiğini görebilmekteyiz.

    bunun temel sebebini hepimiz biliyoruz. özellikle 2016 yılından sonra üniversiteden mezun olanları kapsayan bu süreç özetle 23-28 yaş aralığını kapsıyor. başlık altında entry giren arkadaşlarımızın çoğu bu yaş aralığında ve hayalleri olan kişiler diye tahmin etmekteyim.

    gençler ailelerinden ayrılamıyor, kendi özel alanlarını oluşturamıyor ve kişisel dünyalarına odaklanamıyor. her ne kadar aile evinde kalmanın bazı avantajları olduğu söylense de bu durumun sürekli hale gelmesi ülkemizin gelişimini dahi kısmen engelliyor diyebilirim. teknoloji ile birlikte yetişen 23-28 yaş arası gençleri ebeveynlerinin anlamasına mümkünat bulunmuyor. aralarında zihinsel anlamda en ufak bir bağ dahi kurmaları çoğu zaman mümkün olmayacak.bu gibi bir durumda kendi kişisel inziva alanını yaratamayan genç beyinler kendi içlerine kapanmakta ve ailelerine karşı kaçamak bir döngü içerisine girmekteler.

    "kişisel üretim" dediğimiz kaide şu anda ülkelerin ve kitlelerin gelişimini tetikleyen en önemli konu. bu kişisel üretimin tetiklendiği zamanlar ise tamamen boş diye tabir edebileceğimiz zamanlar. yani zihnin boş olması gerekmekte. buna engel olarak bahsedebileceğimiz en önemli iki konu ise:

    1. ülkemizde iş yerlerindeki mesai anlayışı
    özellikle bir gencin haftada 7 gün veya 6 gün çalıştırılması bu kişisel üretimin tetiklenmesine en büyük engellerden biri. yapılan araştırmalara göre kişisel üretim bireyin boş zamanlarında tetikleniyor. kitlesel boyutta gençlerin tüm zamanlarının iş yerlerinde baskı altında sömürülmesi, "mesaiye kal iş böyle öğrenilir" mantığı tüm her şeyi çürütmekte.

    2. bireylerin kişisel özgürlük alanlarının bulunmaması
    başlıkta geçen ev konusu da tam da bu noktada gündeme gelmekte. 1+1 dahi olsa gençlerin ufacık bir özgürlük alanı arayışı günümüz şartlarında neredeyse imkansız hale geldi. hem kişisel üretim yapılacak bir alanın olmaması hem de cinsellik anlamında dahi yaşanması gereken ilişkilerin ya kaçamak koşullarda ya da zorlu koşullarda yaşanabilmesi hem ruhen hem de fiziken gençler için çok sağlıksız bir durum oluşturmakta.

    bu ortaya çıkan durum sadece bireyleri değil kitlesel olarak yayılarak tüm ülkedeki aklı ve sağlığı kötü yönde etkilemekte. kişisel üretimin azaldığı bir ülkede yenilikler ve girişimler değil sosyolojik olarak bozuk yapılanmalar yükseliş gösterecektir.
  • başlık “yaşamak, 1+1 evde, yalnız” olarak değiştirilebilir.
  • artık baya baya lükstür efendim. hatta bırakın 1+1 evde tek kişi yaşamayı iki kişi yaşamak bile itanbul sınırları için konuşuyorum lükstür.
hesabın var mı? giriş yap