• gerçek anlamda beni sinir eden bir saçmalık. devlet hastaneleri ufak, can acıtmayacak meblağlar tahsil etse hem "götüm ağrıyor, başım ağrıyor" diyen ya da hobi olarak mr çektiren teyze-amcalar uzaklaştırılmış olur hem de bu ücretler hastanelerin kendisini yenilemesi için kullanılır. ücretler nasıl olacak peki? misal:

    doktor muayenesi: 30 tl
    kan tahlili: 70 tl
    ultrason: 150 tl
    mr: 250 tl
    kolonoskopi/endoskopi: 500 tl
    basit minimal invaziv ameliyatlar: 1000 tl
    kapsamlı ciddi ameliyatlar: ücretsiz
    ...

    edit: bayağı bir tepki aldıktan sonra ufak birkaç açıklama yapayım:

    1- öncelikle gerçekten durumu olmayıp aylık birey başına düşen hanehalkı geliri belirli bir miktarın altında kalan, ya da muhtardan fakirlik kağıdı alan kişiler bu ücret sisteminden istisnaya tabi tutulurlar ve bahsettiğiniz dramlar geçer gider.

    2- yılda 4 muayene ve o muayene olunan doktorların sevk ettiği kısımların ücretsiz olmasında bir mahsur yok. böyle de olabilir.

    3- akp tarafından görevlendirilen bir toplum mühendisi değilim. hayatımda akpyi de desteklemedim. tamamen akpnin kurduğu ve cahillerin kendini iyi hissetmesi için boşu boşuna hastaneleri meşgul etmesine izin verilen bu sisteme karşı çıkmanın akp'li olmakla özdeşleştirilebileceğini düşünen arkadaşlar eminim ki eski akp'li babacan ve davutoğlu'na sövdüğümüz zaman bize akp'li diyenlerle aynı kişiler.

    4- evet bedava olmadığını biliyoruz. sgk payı hepimizden alınıyor. bana kalsa ne sgk'ya dahil olurum ne hastaneye giderim, primimi iade etsinler. hatta hiçbir emeklilik güvencesi sunmasalar da olur, gelir vergisini alıp maaşımı versinler. ancak burada kast edilen şeyin 100 kez de doktora gitse hiç doktora gitmese de aynı primi ödeyen kişilerin aynı miktarda prim ödemesi saçmalığına dair bir serzeniş olduğunu anlayamıyorsanız, bazılarınızın bana söylediği gibi iq yönünden bir hayli zayıfsınız.

    5- suriyelilere türk vatandaşına uygulanan ücret tarifesinin 2 katı uygulanabilir. bir problemim yok bununla. en yakın zamanda da gitsinler.

    hadi hayırlı tıraşlar...
  • koşullu katıldığım düşünce.
    sadece muayene ücretinin 50 tl gibi sembolik bir tutarda olması hastaneleri sosyalleşme mekanı olarak kullanan kesime büyük darbe indirir.
    diğer tüm kalemlerin ücretsiz olması şarttır. neticede kimse bana bir kolonoskopi yapın g.tüm kaşınıyor diye gitmiyor. doktor buna karar veriyor.
    iett'de bedava olmasın. 1 lira da olsa alın arkadaş!
  • hastane bedava olmaz düşük fiyat olur yeterlidir.
  • inek gibi sağılmayı sevenlerin isteği. bakalım daha önce bu ülkede bedava olup, daha sonra ne olucak canım zaten azcık bir ücret diye, bize giren kazıklar neler.

    imei denen saçmalık, yurt dışı çıkış pulu, halkın parasıyla yapılıp maliyeti tamamlanınca bedava olması gereken köprüler, gss, telsiz kullanım ücreti, ötv.

    aklıma gelenler bunlar, daha fazlası varsa yazın ekleyeyim.

    ek saçmalıklar: bazı yazarların mesajla bana yazdıkları.
    99 depremi sonrası beyanname damga vergisi
    kimlik kartı bile parayla
    özel iletişim vergisi.ç
    geçici vergi, geçmiyor
    muayene katılım payı
    poşet vergisi ( şahsen çevresel yararı için destekliyorum)
    trt payı
    kambiyo muamele vergisi (%0,1'den %1'e çıktı)
  • bedava değil. ayrıca;
    zengin insan için renault, ford, dacia araba değildir. orta-gelir için kartal, şahin,yoksul insanın arabası yoktur.
    bu örneği şu nedenle verdim. sembolik 50-70 lira ücret, hastane fantezisi olan yaşlıların %90'ını eler. rahatlatır. lakin o 50 liranın hayatında kritik bir öneme sahip olduğu insanlar var bu ülkede. maalesef varlar. dolayısıyla ihtiyaç sahibi azınlığı da cezalandırmış olursunuz bu uygulamayla.

    devlet; azınlıkların haklarını koruyabildiği kadar devlettir. doğru bakış açısı; devletin ekonomik olarak yerinde politikalarla güçlenip, daha fazla doktor yetiştirmesi dolayısıyla bu sıkışıklığı rahatlatmasından geçiyor. en azından anayasanda sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlıyorsan kendini..
  • bedava değil ki. önceden ödüyorsun. hasta olmasan, hastaneye gitmesen bile ödüyorsun. çalışandan her ay sgk primi diye yapılan kesintinin bir kısmı bunun için. sosyal güvencesi olmayana devlet hastanesi bedava falan değil. gss prim borcu da o sebeple icat edildi.
    bedava olsaydı saçma olurdu evet.
  • bunun ardından ne gelecek?
    yaşlıları da eskimolar gibi ölüme terk etmek mi?
    sik kafasından ufak beyinlilere hatırlatmak lazım o zaman; amerika'daki gibi dolares destelerini hazırlamadan tıp okuyamazsın yaprağm.
  • aslında bedava değil, daha doğrusu siz parasız zannediyorsanız katıksız bir aptalsınız demektir, körfez ülkelerinden hayırsever bir yetkili abi ödemiyorsa -ki o kadar gerizekalı bir zengin de bulamazsınız- o masraflar bir şekilde birine faturalandırılıyordur, haah işte o alemin safı mı desem yoksa gerizekalısı mı desem, işte o sizsiniz! vergilerle sizden onu seve seve! tahsil ederler. bir hekim olarak şunu söyleyebilirim ki bu sağlık sistemi sürdürülebilir bir sistem değil(geniş konu, sağlık gibi pahalı bir hizmeti ucuza sunamazsınız, sunmaya kalkarsanız zarar eder batar yine sunamazsınız) sanırım sonuçları açısından oldukça yıkıcı bir final olacaktır ki medyada sağlık sisteminin içine düştüğü girdabı görünce fragmanı izliyormuşum hissine kapılıyorum, vizyona girince hep beraber izleriz...
hesabın var mı? giriş yap