• inek gibi sağılmayı sevenlerin isteği. bakalım daha önce bu ülkede bedava olup, daha sonra ne olucak canım zaten azcık bir ücret diye, bize giren kazıklar neler.

    imei denen saçmalık, yurt dışı çıkış pulu, halkın parasıyla yapılıp maliyeti tamamlanınca bedava olması gereken köprüler, gss, telsiz kullanım ücreti, ötv.

    aklıma gelenler bunlar, daha fazlası varsa yazın ekleyeyim.

    ek saçmalıklar: bazı yazarların mesajla bana yazdıkları.
    99 depremi sonrası beyanname damga vergisi
    kimlik kartı bile parayla
    özel iletişim vergisi.ç
    geçici vergi, geçmiyor
    muayene katılım payı
    poşet vergisi ( şahsen çevresel yararı için destekliyorum)
    trt payı
    kambiyo muamele vergisi (%0,1'den %1'e çıktı)
  • bedava değil ki. önceden ödüyorsun. hasta olmasan, hastaneye gitmesen bile ödüyorsun. çalışandan her ay sgk primi diye yapılan kesintinin bir kısmı bunun için. sosyal güvencesi olmayana devlet hastanesi bedava falan değil. gss prim borcu da o sebeple icat edildi.
    bedava olsaydı saçma olurdu evet.
  • koşullu katıldığım düşünce.
    sadece muayene ücretinin 50 tl gibi sembolik bir tutarda olması hastaneleri sosyalleşme mekanı olarak kullanan kesime büyük darbe indirir.
    diğer tüm kalemlerin ücretsiz olması şarttır. neticede kimse bana bir kolonoskopi yapın g.tüm kaşınıyor diye gitmiyor. doktor buna karar veriyor.
    iett'de bedava olmasın. 1 lira da olsa alın arkadaş!
  • sağlık sisteminin kuş kadar sgk primleri dışında bedava olması 65 yaş üstüne toplu taşımanın bedava olmasının sonuçlarına benzer ama çok daha ağır sonuçlar doğuruyor. olgun, sağduyulu bir toplum değiliz. birçok insan sosyal faaliyet olarak hastaneye geliyor, hoyratça ambulans çağırıyor. sadece maddi yük değil, sağlık sisteminin işleyişi bozuluyor. hiçbir batı ülkesinde sağlık sistemi popülizmle yönetilmiyor. sağlık siyasilere oyuncak edilemeyecek kadar önemli.
  • anadolu'da bir devlet hastanesi'ne geldim, binlerce insan var. ülkede bu kadar hasta olması mümkün değil, adım atacak yer yok.

    gerçekten hasta olan da, hastalık hastası olan da gelmiş doldurmuş burayı.

    her hastaya bir zaman ayrılıyor, enerji harcanıyor, herkesin eline bir kağıt tutuşturulmuş binlerce kağıt israf ediliyor, otoparkta binlerce araç var park yeri kalmamış.

    sağlık hizmetlerinin bedava olması iyi bir şey ama gerçekten hasta olanla olmayanı bir şekil ayırt etmek gerek. hastane sayısını artırmak değil, hastaneye başvuruları azaltmak gerek diye düşünüyorum.

    edit: ekleme

    beni yanlış anlayanlar olmuş, sağlık hizmetleri kesinlikle ücretsiz değil, tabi ki sgk primini ödüyoruz oradan karşılanıyor. ama bu tutar dolaylı olarak alınıyor, doğrudan alınmıyor.

    yukarda anlatmak istediğim; hasta olan olmayan herkes bir şekilde bu hizmetlerden faydalanıyor. oraya giden her bir kişi ek maliyet demek. bunun önüne geçilmeli, israfın azaltılması şart.
  • aslında çalışana bedava değil, hatta daha saçma bir durum mevcut. ben 6500 lira ödüyorum her ay sgk'ya, ancak devlet hastanelerinden sıra bulmam mümkün değil... parayı ben veriyorum, doktoru başkası görüyor... böyle saçmalık olur mu?
  • sorun sağlık hizmetlerinin kademelendirilmemesi.

    almanya'da direkt olarak bir uzmana muayane olmaya çalışın bakalım olabiliyor musunuz? önce aile hekimin görecek, bazı testler yapacak uygun görürse 1-2 ay sonrasına uzmana yönlendirecek.

    bizde adamın başı ağrıyor hemen uzmanlığı milyarda bir görülen bir beyin tümörü olan prof. dr.'dan randevu alıp gidiyor.

    verimsiz sağlık sistemi ile bu kadar olur.
  • sağlık sistemimiz en azından türkler için bedava değil. sgk primi, gss gibi ödemeler bu sistemi devam ettirmek için alınıyor ancak devlet hastanesinde ücretler düşük derseniz daha doğru.

    sağlık sistemimizde 1. ve 2. basamak işlemler doğru tanımlanmadığı için herkes hastanelerden çare bulmaya çalışıyor, bu da devasa bir yoğunluk yaratıyor. siz bu yoğunluğun üstüne mültecilere ücretsiz sağlık hizmeti verirseniz işte sistemi kilitleyen saçmalığı orada zirveye ulaştırıyorsunuz.
  • sağlık sisteminin (aslında sektörünün) bu şekilde olmasından nemalanan ulusal ve uluslar arası bir çok tedarikçi ve aracı mevcut olmasından kaynaklı durum.

    yani aslında bedava değil, hatta çok pahalı. ama vatandaş kabarık faturayı dolayı olarak ödediğinin farkında bile değil.
  • bedava değil. ayrıca;
    zengin insan için renault, ford, dacia araba değildir. orta-gelir için kartal, şahin,yoksul insanın arabası yoktur.
    bu örneği şu nedenle verdim. sembolik 50-70 lira ücret, hastane fantezisi olan yaşlıların %90'ını eler. rahatlatır. lakin o 50 liranın hayatında kritik bir öneme sahip olduğu insanlar var bu ülkede. maalesef varlar. dolayısıyla ihtiyaç sahibi azınlığı da cezalandırmış olursunuz bu uygulamayla.

    devlet; azınlıkların haklarını koruyabildiği kadar devlettir. doğru bakış açısı; devletin ekonomik olarak yerinde politikalarla güçlenip, daha fazla doktor yetiştirmesi dolayısıyla bu sıkışıklığı rahatlatmasından geçiyor. en azından anayasanda sosyal bir hukuk devleti olarak tanımlıyorsan kendini..
hesabın var mı? giriş yap