• 2003 yılından bu yana nba izleyen şahsım adına kendisi adına gerçekten çok mutlu olduğum oyuncu.

    2000'lerin sonunda nba'in en büyük süperstarlarından biriydi. lakers'a gitti ve takım içi uyumsuzluklar sonucu tutunamadı, houston'da tutunamadı, atlanta, charlotte, washington keza aynı şekilde. gerek uzun oyuncuların artık ligte kendilerine çok zor yer bulmaya başlamasından, gerek eski dwight howard olmadığını kabullenemeyişinden, gerekse gittiği takımların kimyasına zarar vermesinden ötürü istenmeyen adam olarak kabul edildi.

    ama bu sezonun başlangıcında kendisinde çok büyük bir değişiklik oldu. zihinsel gelişim olarak büyük adımlar attı. lig içerisindeki konumunu kabullendi. demarcus cousins'ın sakatlığında belki kendisine artık hiç verilmeyecek olan bir fırsatı lakers ona verdi, kendisinden 2010 senesindeki fiyaskodan sonra ölümüne nefret eden lakers.

    çoğu kişi onu yine istemedi ve haklı gerekçeleri de vardı. ama o bu fırsatı kendisi adına çok güzel değerlendirdi.

    "artık bir süperstar değil, bunu kabullenmiyor" dendi, rol oyuncusu olduğunu kabullendi.
    "kendine bakmıyor ve çalışmıyor" dendi, it gibi çalıştı.
    "takım kimyasına zarar veriyor" dendi, takıma en büyük moral boost'u sağlayan adam oldu.
    "günümüz basketbolunda çok yapacak birşeyi yok, eskisi gibi de değil zaten, tutamazsın sahada" dendi, nuggets serisinde jokic savunma görevinin altından alnının akıyla çıktı ve batı finalinin kazanılmasında en kritik rollerden birini oynadı.

    kısacası onun için bir "kefaret" senesiydi, gani gani ödedi. gerek gösterdiği zihinsel gelişimden ötürü, gerek orlando senelerindeki o efsanevi savunmacı kimliği ile çoktandır hakettiği yüzüğe orlando'da kavuştu ve lakers camiasına kendisini affettirdi. sezonun en güzel hikayelerinden biriydi belki de onun "redemption" yolculuğu, çok mutluyum kendisi adına....
  • houston 2005'te mcgrady-yao combosuyla cok acayip seyler hayal ediyordu, ki bunu bir ara yanilmiyorsam 25 mac falan ust uste kazanarak gostermislerdi, ikisi de saglikliyken potansiyellerinin ne oldugunu. olmadi. biri duzgunken biri sakatti, sonra ikisi de sakatlandi, takim aaron brooks'a emanet edildi, o bile gitti, takim kyle lowry'e emanet edildi, daryl morey nasil bir adamsa ikisinden de yildiz yaratmayi basardi.

    simdi bu ikiliyi tekrar kuruyor houston. 2005-2008 arasi tam bir sezon gecirseler sampiyonluk garanti gibiydi, ama olmadi. harden-howard her acidan mcgrady-yao'dan bile daha iyi, fakat o zamanlar iki super yildizin bir arada oynamasi bile cok buyuk bir olayken (yao'nun all star maclarinda bulunmasi sadece cin nufusunun bir sonucu degildi, kariyerinin zirvesinde saglikliyken 27-14 maclar cikarabiliyordu. nba'in o boya yakin gordugu en iyi sut atan, en iyi pas veren, en iyi basketbol oyuncusuydu, belki sakatlik olmasa ralph sampson ama neyse) 2013 yilinda tum sampiyonluk adaylarinin bir super takimi var. howard ve harden'in yaninda parsons gibi inanilmaz bir oyuncu daha saka gibi bir maasla bulunacak, ama omer ve howard gibi iki saf pivotu o kontratlar ile o takimda bulundurmazlar, ve jeremy lin cok goz onunde olmasa da rezil bir sezon gecirdi. playofflarda 2 sayi atip 9 top kaybi yaptigi bir mac oldugunu soyleyelim, patrick beverly'nin neden ilk 5 basladigini anlayin. su an yapilacak sey omer ve lin'i skorerligi on planda tutmayan bir guard icin takas etmek. jrue holiday bunun icin kusursuz isim olurdu ama o draft gecesi hornets'a apar topar gitti bile. (alakasiz nba istegi: lutfen jazz ismini new orleans'a geri verin, amina koyayim utah'ta kim ne jazz'i yapiyor kimin fikriydi amina koyayim ya) power forward pozisyonunda greg smith ya da donatas motiejunas'i deneyecekler buyuk ihtimalle, ama bana gore lin-harden-parsons-josh smith-omer senaryosu daha iyi sonuclanabilirdi gibi. josh smith kariyerinin cok, cok kritik bir yasinda, liseden draft edildigi icin dusundugunuzden daha genc, ve lebron'u ebedi kaybedenden michael jordan'in tarihin en iyisi statusunu zorlayacak tek adama donusumu gibi bir sey yapabilir kendine. bana gore royce white (bu kafayi o adama nasil vermisler, cidden anlasilmaz) ve draymond green ile birlikte oyununu lebron gibi degistirebilecek fizige sahip uc oyuncudan biri, acik ara en iyisi. lebron cleveland'da tek skorer, tek yildiz, cakma kral rolleriyle idare edebilecekken fiziksel ustunlugunun farkina vardi, oyununu potaya drive etme uzerine degistirdi, ucluk cizgisinden olabildigince kacindi, ve en onemlisi sanirim 2010 yazi hakeem olajuwon ile calisip alcak post oyunu gelistirdi. pozisyonu icin cok buyuk, cok hizli, cok yetenekli bu adam birebir yetenegin en iyi kullanildigi pozisyonu tarihin en iyi post oyuncusundan ogrenince lebron bugunku insan ustu varliga donustu. josh smith'in su anki oyunu 2007 lebron gibi, atletik yetenegini kesinlikle kullanmiyor, sutlarinin cogu orta mesafe, el ustu sutlar, ve takimini bu yuzden dagitiyor. josh smith'i bu yonde degistirebilseler (ki houston bunu herkese yapabiliyor, james harden bile drive-3 sayi manyagina donustu) ellerinde net sampiyonluk kovalayan bir takim olurdu. neyse, dwight howard diyorduk.

    bence o da artik uzerine yapisan diva imajindan kurtulmaya calisiyor, uc dort yil onceki shaq tipi sevmemek imkansiz ama caktirmadan serefsiz dominant pivot rolune bariz adaydi. su an nba'de en cok nefret edilen adam.

    houston'in pivot kulturu nba'deki en istikrarlisi acik ara. 1983'de ralph sampson ile basladi butun olay. kendisi sakatlanmasa/baska problemler yasamasa belki de ewing-admiral seviyesinde bir oyuncu olabilirdi, olmadi. neyse ki 1984'te, bir yil sonra houston bir sekilde yine ilk defa secti, ve bu kez dogru hamle ile hakeem olajuwon'u secti. tarihte michael jordan'in ustunde secilip "yani mantikli da olabilir bir yerde" dedirtecek 3-4 oyuncudan biriydi hakeem. o 1998'e kadar oynadi, iki sampiyonluk kazandi, biri son 20 yilda tamamen tek adamla kazanilmis iki sampiyonluktan biriydi (digeri kobe 2010, gasol iyi bir ucuncu adam gibi oynuyordu, smush parker ve adam morrison'la kazandi o yuzugu, hic sevmesem de o cok acayip bir yildi, boston da hak ediyordu sanki, neyse) 1994'te hakeem sampiyonluga ulasirken yanindaki en iyi oyuncular otis thorpe, kenny smith ve mario elie idi. o 1999 gibi artik sonunda yasina yenik duserken uc yillik kisa bir aradan sonra houston'in elinde 2002'de yao ming dustu. onun etrafina 1995'te sampiyonlugu getiren drexler'dan bile cok daha iyi birini bulmuslardi, tracy mcgrady. yukarida yazdigim gibi olmadi. yao basketbolu resmi olarak gecen sene, gercekte uc sene once sakatliklara yenik dusup birakti. uc senelik ara, ve dwight howard geliyor. kendisi sampson mi, hakeem mi, yao mu olacak zaman gosterecek.

    edit akbayram: telefondan yazdigim acik ara en uzun entry, nasil yazdim bunu ben ya
  • nba tarihinde nefret edilen çok isim olmuştur ama önce bu kadar sevilip de devamında bu denli itin götüne sokulan adam azdır. sanırım bize nazar değdi

    17.1 sayı, 12.4 ribaunt ortamalarına rağmen kimseyi tatmin etmeyen lakers performansından sonra rockets kariyeri sakallıyla uyumuna göre şekillecenek. kobe gibi bir adama bile yardımcı oyuncu rolünü layık görürken, thunder'dan bu rolü reddettiği için ayrılan harden'le nasıl bir ikili olacakları soru işareti. gerçi stan van gundy olayında ipuçları verdiği karakteri sonrası ilgi çekmek için şunu yapsa şarşırtmaz.

    olaya houston açısından bakarsak ömer yerine ne kadar sorunlu ve yavşak bir adam da olsa howard'ı tercih etmek mevcut nba dengeleri düşünüldüğünde mantıklı bir adım olabilir. ömer müthiş bir sene geçirmesine ve gelişimi açık olmasına rağmen hala önünde kat edeceği çok yol var ve houston artık hem gündemde olmak hem de kısa sürede başarıya ulaşmak istiyor. aslında ömer açısında olayı derinlemesine analiz etmeye gerek yok özeti bence şu şekilde. (bkz: #35047968)

    yine de houston taraftarı hack a shaq muhabbeti seneye howard'a yine sık sık uygulandığında çizgiye gelen howard'ın annesinin kulaklarını çınlatırken ömer'in geçen sene playofflardaki serbest atış performansını da anacaktır. deal with it.

    son sözüm ise direk başlığın sahibine, istemeyen devamını okumayabilir.

    sevgili dwight, kah takım içinde yarattığın huzursuzluklarla kah çakma shaq tavırlarınla belirli bir zümrenin nefretini kazandın. lakers gibi sarı, mavi çok afedersin mor forma giyenlerin takımından teksas gibi yiğidin harman olduğu bir bozkurt ovasına geldin. öncelikle ayağının tozuyla geldiğin yerde üstündeki şu ergen tavrı bi at. senin gibi cemaatin okullarında *yetişmiş dini bütün bir kardeşimize bu tavırlar yakışmıyor. adam ol lan. teksas burası ! iri omuzlarına güvenme, yelesi götüne giren ne cengaverler burada madara oldu.

    houston'dan 4 yıl için alacağın kemiksiz 87 milyon dolare ile kendine bol bol süperman t-shirtleri, komik olmayan tavırlarına coşacak şakşakçılar bulabilirsin, o 87 milyon dolare ile belki mutlu da olabilirsin ama unutma o 87 milyon dolare evet o 87 milyon dolare, çok para lan.
  • ömer için "genç bir oyuncu, kendini göstermek istiyor" açıklaması yapmış. ulan sana basın toplantısında ömer'le ilgili soru geleceği kesin, insan bi wiki karıştırır. ömer'den yalnızca 7 ay büyük.
  • ethan strauss abi hakkında bence en iyi yorumu yapmıştır: "i feel like dwight howard actually is what people think lebron is."
  • bu adamın varlığını açıklayabilmek ancak iki şekilde mümkün. ya dünya dışı varlıklar var yahut bazı çocukların üstünde küçükken bilumum deneyler yapılıyor. yok bak geyik olsun diye yazmıyorum, bilgi vericem. fringe izliyor kıvamına getiricem.

    howard, ligin reb ve blok kralı. smaç yarışmasında da şampiyonluğu var. ligin en atlet oyuncularından biri.

    bir de josh smith var. atlanta oyuncusu. blok krallığında üçüncü oldu. inanılmaz bir atlet. smaç yarışmasında şampiyonluğu var.

    nba organizasyonunun en atlet, en iyi zıplayan, hoplayan oyuncuları.

    bu ikisi okuldan arkadaş. koca amerika'da okuldan arkadaş iki kişi. arkadaşlıklarının başlangıcı üniversiteye, liseye, ilkokula dayanmıyor, daha eski. bu iki adam, ana okulu arkadaşı.

    mümkün mü bu? koca dünyanın, koca amerika'nın; en atlet, en iyi zıplayan iki oyuncusu aynı ana okuluna gidiyor. kimse kıllanmıyor.

    ana okulunun öğretmeni walter bishop çıksa inanırım. o sınıftaki bebeler üzerinde deney yapılmış olabilir, dünya dışı varlıklar, smallville hesabı atlanta'nın o bölgesine iki tane veletlerini bırakmış olabilir.

    düşünsene howard, smaç yarışması yaparken superman kostümü giyerek dünya ile nasıl eğleniyordur. dünya'dan yarışmayı izleyenler vay be adama bak diye izlerken, yarışmayı uzaydan izleyenler bu xxy73 çok milliyetçi çocuk diğeri gibi ( smith ) haymatlos takılmıyor diyorlardır yahut bishop, olivia bak bu da sizin sınıftan diye yarım yamalak vaziyeti anlatıyordur.
  • dallas'a gelirse takımıma küstürecek looser. gelme adidas sleeve'ni sikeyim gelme.
  • rockets'ta sampiyonluk yasayacagina dair 30 milyonluk bahis oynamaya hazirmis, keske 30 milyonum olsa da kendisiyle birebir bahse girebilsem.

    evet harden ligin en iyi 3-4 oyuncusundan biri, belki de en iyi sg, ama sampiyonluk yan parcalarla kazanilir ve bu henuz houstan'da yok.

    oysa az kafasini calistirsa, golden state ile sign and trade yapsa, andrew bogut ile takas olsa, ortaya cikacak ilk 5'e bak,
    curry - thompson - iguodala - lee - howard, 6. adam da barnes

    3 skorer, 2 skor yapabilen savunmaci, muthis kadro, bu kadroyla mi sampiyon olma ihtimalin daha fazla,

    yoksa harden'in eline bakip, en iyi 3. adamin parsons oldugu kadroyla mi? ayrica omer'i de pic ettin, tam bir salaksin dwight.
  • yılın savunmacısı seçildiği 2008-09 sezonunu hem ribaund hem de blok kralı olarak tamamladı ve nba tarihinde bunu başaran beşinci oyuncu oldu.

    ayrıca bu ödülü kazanan en genç oyuncu olduğunu da hatırlatmak lazım.

    ödülü alırken yaptığı konuşma ise shaq'ın misyonunu devam ettirecek bir adama yakışır cinsten:
    "bu ödülü kazanan en genç oyuncu olmak benim için büyük bir onur. koç stan van gundy’nin üzerimde emeği büyük. ancak savunma bir takım işidir. jameer nelson, hidayet türkoğlu ve rashard lewis başta olmak üzere diğer tüm takım arkadaşlarıma rakiplerin onları geçmesine izin verip bana blok yapma şansı doğurdukları için teşekkür ediyorum"
hesabın var mı? giriş yap