11 entry daha
  • bu oluşuma dair kafama takılan en ilginç mevzu olimpiyatlarda yaşanmaktadır.

    krallığı oluşturan ülkeler söz konusu futbol olduğunda ayrı ayrı milli takımlarla mücadele ederken iş baskebol ya da olimpiyatlara geldiğinde nedense bir anda büyük britanya olmaya karar vermekteler.

    işe bu pencereden bakıldığında rusya federasyonu'nu oluşturan ya da parçası olan birçok özerk bölgelerin de fifa tarafından onay verilip avrupa ya da dünya kupası organizasyonlarına katılmak üzere mücadele vermesi mümkün gözükmekte. bununla beraber bu konunun perde arkasında ingiltere'nin politik kuvvetinin yattığı da bir diğer söylem.

    malumunuz, adadaki futbol macerası oldukça eskiye dayanmakta ve birleşik krallık'ı oluşturan ülkeler zaten kendi aralarında ayrı ayrı ülkeler olarak turnuvalar düzenlemekteydiler. bu sebeple futbol kültürünün beşiği olarak kabul gören bu ada ülkelerini ayrı ayrı milli takımlar altında kabul görmek gibi bir imtiyaz tanınıyormuş.

    buna rağmen mevzubahis yaklaşımın tamamen saçma olduğu bir gerçek.

    fifa söz konusu olunca ingiltere, galler, iskoçya...
    fiba söz konusu olunca büyük britanya...
    olimpiyatlar söz konusu olunca büyük britanya...

    tamamen çakallık.

    p.s. başlık altında bu duruma daha önce bir iki yazar tarafından daha değinilmiş. bununla beraber konu üzerine net bir fikir sahibi olmak mümkün değil. gene bazı söylemlere göre fifa bu konuyu zaman zaman tartışmakta ve yakından ilgilenmekteymiş.

    ayrıca belirtmek lazım ki galler, ingiltere gibi ülkeler ayrı ayrı milli takımlara sahip olsa da çoğu zaman bu ülkelerin oyuncuları birbirlerinin milli takımlarında mücadele etmekteler. aslında bu örnek daha çok ingiliz milli takımında oynamayı kabul eden galli oyuncular için geçerli.

    ortada tam bir al gülüm ver gülüm anlayışı söz konusu.
53 entry daha
hesabın var mı? giriş yap