• sevmediğim bir insan olmasına rağmen takdir ettiğim harekettir.

    link

    mesai içinde kahvaltı yapılmasını yasaklamış. çünkü memurlar geldi, çay oldu, kahvaltı yapıldı, haberler okundu diyene kadar saat 9:30 oluyor. bu da hem çalışma zamanından kısılması hemde insanların bekletilmesi anlamına geliyor. sigarayı da sadece mola saatlerinde içirecekmiş. bu da güzel bir harekettir.
  • her türlü kurum ve işyerinde kahvaltı yapılmasının yasaklanması gerektiğini düşünüyorum ve mantıklı buluyorum...

    nasıl mı?

    örnek verelim mesai saati 9.00... kahvaltısını evde yapan kişi 7de kalktı kahvaltısını yaptı, 9.00da işyerine geldi ve çalışmaya hazır...

    kahvaltısını ofiste yapan kişi ise, 9.00da işyerine girdi, ve saat 10.15e kadar hala kahvaltı, çay, poğaça geyiği çeviriyor..

    o 1 saat 15 dakikalık zaman dilimini piçe çevirdi... sorsan işyerinde, ancak işle alakalı faaliyeti yok...

    tanım: içten desteklediğim uygulama

    edit:

    puaça kelimesi poğaça olarak düzeltildi sayın türk dil kurumu uzmanları...

    genel olarak tembel işyeri asalaklarının zoruna gitmiş ki, özelden garip garip şeyler yazıyorlar.. bu arkadaşlara şimdiden söyliym, benim işyerimde, veya benim yönetimimde çalışırsanız, o sabah kahvaltısını size yap-tırt-mam... çalıştığınız işyeri de isterse size kahvaltı yap-tırt-maz.. beğenmiyorsanız istifa eder, kahvaltı yapabileceğim işyeri arıyorum diye iş ilanlarına cv nizi bırakırsınız...

    edit2:

    hala puaça kelimesine takanlar var, düzelttik diyoruz, hala yazıyorlar.. arkadaş sizin o çok değer verdiğiniz poğaça, zaten yağlı ve sağlıksız birşey, yılda 3-4 defadan fazla ağzıma sürmem. doğru yazsam ne olur... ayrıca, bunu terbiyesizce yazmanız da sizin seviyenizi ortaya çıkarıyor. alın size puaça, puaça, oldu mu?

    bir işyerine girmeye çalışırken, evim uzak ama problem değil, ben çok çalışkanım, iş aşkıyla yanıp tutuşurum, öyle bir özverim var ki, çok fena diye ağlayan tipler, işe girdikten sonra, ama evim uzak, kahvaltı yapamıyorum, herşey çalışmak mı vs diye ağlak ve işe yaramaz personel haline dönüşüyor.. kendinizi mi aptal yerine koyuyorsunuz, bizi mi anlamıyorum...

    öte yandan, türkiyede sanırsın ki, herkes az ama verimli çalışıyor.. çogunun yaptığı şey hizmet sektörünün bir parçası olmak. ya çay servisi yapıyorlar, ya önlerindeki formları bilgisayara geçiyorlar, teklif hazırlıyorlar vs.. siz zaten bedenen çalışan insanlarsınız, ve siz yerinizde olmayınca, bir evrak kaşelenmek için sizleri bekliyor, bunları yapanlar verimden bahsetmesin.. kod yazan, veya gerçekten birşeyler üretip tasarlayanları istisna sayarım, çünkü onlar gerçekten az sayıdalar...

    terbiyesizce mesaj yazanları engelliyorum, boşa kafa şişirmeyin...

    benim yazım hatalarımla uğraşacağınıza, bana tavsiyeler vereceğinize kendi problemlerinizi çözün.. 3 farklı dilde iletişim kurabilir, yazılar yazabilirim.. gidin uzakta oynayın... gidin virgülleri sayın, üç nokta mı, iki nokta mı, bunlarla vakit harcayın, ama bunları kendi kendinize yapın, özelden mesaj kutumun ırzına geçmeyin...

    bir de sanki ben çalışma bakanıymışım gibi beni ikna etmeye çalışıyorlar.. bu kararları kendi işyerinizdeki müdürlerinizle tartışın..
  • memurlara birşeyleri yasaklayıp da başarıya ulaşan görmedim:) her yasak delinmek için başka yol bulunur.
  • kahvaltı kısmı sonuna kadar doğru, destekliyorum fakat sigara kısmına kesinlikle katılmıyorum. sen abartmadığı sürece (işten kaytarmak, zaman öldürmek için içen düzenbazlar ayrı) sigara içen adama karışamazsın. nasıl ki namaz kılan adama, sıçan adama, işeyen adama karışamadığın gibi. ha böyle bir şey yapacak olursan, personelin de tuvalete gider kapıyı kapatır dinlene dinlene sıçar sen de bakarsın...

    ediz hun: dünya kadar mesaj geldi. adam diyor ki namazla sigara aynı şey mi? bir cümle sonra da demiş ki paşa, sıçmak doğal ihtiyaçtır. ulan bu kadar kendinizle çelişmeyin bari. 11.30'da cumaya diye çıkıp 14.30'da dairesine dönen adamların zoruna gitti tabi dini gerekliliklerin de aslında doğal ihtiyaç olmadığını belirtmem. bu hesaptan yola çıkarak sen mesai gerekliliklerini, dini gereklilikler yüzünden günün belirli vakitlerinde yerine getirmiyorsun yani. abartarak içen adam nasıl tespit edilecek diyen çok sevgili romalılar için "normal bir sigara bağımlısı günde ortalama 1 paket sigara içer. yani ortalama 1.5 saatte bir sigara ihtiyacı hisseder, mesain 10 saatse taş çatlasın günde 8 er dakikadan 56 dakikasını sigara içerek geçirir. mesai saatleri içerisinde gidipte 30 dakikada bir sigara içiyorsan, içilmesine göz yumuyorsan beni değil git kendini veya içen arkadaşını sorgula. " diyorum.

    edit 2: editler entryden uzun olmuş. lan gardaş bu nasıl yara?
  • çay molası ile aynı anda sigara ve kahvaltı molası yapılmalıdır.
  • memur mesaisi (taslak)

    8:30-10:00 kahvaltı ve dedikodu (geç gelinirse başlama saati değişebilir)
    10:00-10:30 gazete- internet
    10:30-11:00 günlük evraklarla ilgilenme
    11:00-11:30 mola
    11:30-12:00 öğle yemeği değerlendirmesi
    12:00-14:00 öğle yemeği (normal ara 12:30-13:30)
    14:00-15:00 ayşe hanımla ahmet beyi çekiştirme, duruma göre diziler de olabilir
    15:00-15:30 günlük evraklar
    15:30-16:00 kahve-fal
    16:00-17:00 akşam ne yemek yesek, çocukların okulu
    17:00 çıkış (mesai 17:30)

    hangi birini yasaklayacaksın dediğim durum. sorun sanki başka bir şey.

    mecburi edit: özel sektörde de durum faklı değil demişler. sanmıyorum aynı olsun büro çalışanları için belki biraz benziyordur.

    17:30 da biten mesai için 17:15 de servis kaldıran kurumlar gördüm ben. 8:45 de gittiğimde daha memurlar gelmedi diye içeri alınmadığım kurumlar, ki ben de aynı kurumun başka bir biriminde yöneticiydim.

    edit2: kendi mesaisini gönderen var. arkadaşlar size aşina değilim.

    edit3: bir şey işte @simgeselkedi
  • her ilde olması gereken uygulama. istanbul'da mesai saatinde sırf kahvaltı yapamadığı için bir işinizi halletmeye gittiğinizde memurların o suratlarını çekmek zorunda kalıyorsunuz. çoğu masanın üstü kahvaltılıklarla dolu. yer yok dışarı çıkın falan diyorlar.

    ya da sigara molası adı altında yarım saat boyunca gidip gelmeyenini de biliyorum.

    yolunuz düşerse yandınız. allah düşürmesin diyorum.
  • geç kalınmış yasaktır. işini ciddiye almayanların lakayt tavırlarına karşı önlem almaktır. emeği geçenleri tebrik etmek lazım.
  • mesaimiz sabah saat 8 akşam 5. her sabah saat 8 de geliyoruz ama ne hikmetse daha saat 5 te hiç çıkamadık hep bir iş denk geliyor nedense. eğer saat 5 te kapat dükkanı gidelim diyeceklerse bu uygulamaya destek veriyorum.
  • devlet memurları 8'de iş başı yapıyor, o saatte memurlar dışında iş başı yapan beyaz yakalı yok, bu nedenle işler 9'dan önce yapılamıyor, yapılsa da yarım kalıyor, bu yüzden kahvaltı yasaklanacaksa devlet memuru mesaisi 9 da başlarsa sorun kalmaz.
hesabın var mı? giriş yap