• geri zekalılar tarafından yönetilen; daha da kötüsü, benzer kafa yapısına sahip başka geri zekalılar tarafından absürt biçimlerde savunulan vakıf. bir mr. robot viralini kullanıcılardan izinsiz olarak firefox'larına yükleyip tepki çekince şu savunmayı yapmışlar:

    "our goal with the custom experience we created with mr. robot was to engage our users in a fun and unique way. real engagement also means listening to feedback. and so while the web extension/add-on that was sent out to firefox users never collected any data, and had to be explicitly enabled by users playing the game before it would affect any web content, we heard from some of our users that the experience we created caused confusion.

    as a result we will be moving the looking glass add-on to our add-on store within the next 24 hours so mr. robot fans can continue to solve the puzzle and the source can be viewed in a public repository." (https://www.engadget.com/…refox-mr-robot-extension/)

    (bkz: adware)

    meğersem shield adında bir programları varmış mozilla'nın ve bazen kullanıcılara sorarak bazen sormadan bir takım deneysel özellikler yüklüyormuş tarayıcılarına. bu deneysel özelliklerden birisi de mr. robot için bir reklam kampanyasıymış. gerçekten deneysel bir özellik.

    insanlar tarayıcınızı gizlilik sebebiyle kullanıyor ve siz yüzsüzce kullanıcılardan izin almadan eklenti yüklüyorsunuz tarayıcılarına; bir de utanmadan "eklenti, siz oyuna girene kadar hiçbir şey yapmıyor ki!" diye kendinizi savunuyorsunuz. ben hayatım boyunca mozilla gibi bir vakıftan böylesine acemice, böylesine umarsız bir açıklama, bir yaklaşım beklemiyordum. bunu da günlük olarak telefonda firefox kullanan ve firefox quantum'u bayağı beğenmiş birisi olarak söylüyorum.

    yazık. gerçekten yazık.

    bir de şu kafadaki mallar yaşıyor aramızda, ben esas ona yanıyorum:

    >people need to remember that mozilla is a non-profıt, they need to make money to continue developing the browser. before one complains, consider, did you donate to them at all despite using them for years?

    bu embesilliktir. aynı hıyar başka bir yorumda da insanlara "just out of curiosity, how much did you donate to the mozilla foundation?" diye soruyor. çünkü mozilla'nın bir dallamalığını eleştirebilmek için önce mozilla'ya para yağdırmış ve gönlümüzün ferah olması gerekiyor. yoksa mozilla'nın bedava ve prensiplerini peşinen belirttiği bir biçimde sunduğu hizmetten yararlanırken aynı zamanda şikayet etme lüksümüz yokmuş.

    bunun adı moronluktur arkadaşlar. problemin bir parçası olmayın.
  • sozlugun ileri teknoloji kullanmasindan ya da kendisinin eski kalmasindan mi bilinmez kimi sozluk ozelliklerine tam adapte olamamis tarayici.

    entrylerin uzerine mouse ile gelince cikan butonlara bununla (edit: eski versiyonlari ile) tiklanamiyor fakat su sekilde ustesinden gelinebildigini soylemek isterim:

    tiklayacaginiz butonun uzerinde mouseun orta tusuna basili tutarken sol tusa tiklayin ve rahat edin.

    kimi yerlerde olmuyorsa orta butona butonun uzerinde degilken basili tutup butonun uzerine dogru ilerleyip orta tusu birakmadan sol tusa basin.

    2004 01 13 tarihinde derlenmis olan daily surumu windows altinda sozluk ile son derece uyumlu calismakta.
  • 7 yıldır sözlükçülerin adının doğru kullanılışını öğrenemediği, idealist insanları bünyesinde bulunduran ve dünya çapında binlerce katkıcısı olan topluluk.

    - mevzu bahis tarayıcının en son 2005 yılında yayımlanmış bir sürümünü kullanıyorsanız, doğru başlıktasınız.
    - 2005 ve sonrasında yayımlanmış ve adında "mozilla" geçen bir tarayıcı kullanıyorsanız ve bu konuda diyecekleriniz varsa (bkz: mozilla firefox) veya (bkz: firefox)
    - mozilla kendi içerisinde iki ana kola ayrılır: 1) vakıf yani mozilla foundation 2) firefox ve diğer ürünleri geliştiren mozilla corporation.
  • kendisi tarayıcı değil vakıftır. tarayıcı için:

    (bkz: mozilla firefox)
  • an itibariyle her siteyi çatır çatır açan browser'ı üreten vakıf.

    (bkz: mozilla vakfı)
    (bkz: firefox)
  • amerika'daki kanunlara göre; bir şirket, bir vakıfa belli bir miktar para bağışında bulununca vergilerden muaf hale geliyor.

    artık şu fikir kafamda kesinleşti: mozilla şirketi, mozilla vakfına bağışta bulunup bu muafiyetten yararlanıyor. ve tüm amaçları da bu. kâr amacı gütmemek maskesi altında sermaye döndürüyorlar.

    çünkü bu adamların yaptığı hiçbir şey yok. gizlilik, özgürlük falan filan adı altında tonlarca bağış alıyorlar ve bu konular için elle tutulur hiçbir şey yapmıyorlar. bir vpn hizmetleri var mı? tor gibi bir projeleri var mı? kaç kere google'a dava açtılar? düşük sistemli cihazlar için optimize edilmiş kaç uygulaması var? eklentileri çıkar; geriye ne kalır ki?

    firefox'un tepe yöneticilerinden bazılarını gördüm. gözlüğünden saatine, ayakkabısından gömleğine son derece lüks. bu para nereden geliyor dostum? firefox haricinde bir para kaynağınız var da ben mi bilmiyorum? mozilla gerçekten güvenilmemesi gereken bir oluşum. bu kadar da netim!
  • az önce konuştum, yanıt veriyorlar. ulaşmak için: http://www.mozilla.org/en-us/contact/spaces/

    ps: iki ay önce de yazılmış ama, yine ekleyelim. mozilla bir vakıftır, tarayıcı değil.

    http://www.mozilla.org/tr/contribute/
    http://www.mozilla.org/tr/mission/
    http://www.mozilla.org/tr/products/
  • internet explorerda adres satırına about:mozilla yazdıgınızda beklendigi gibi mozilla yazan boş sayfa cıkmaz, sayfa mavi olur. fesat microsoft.
    (bkz: about mozilla) hatta...
  • http://www.mozilla.org/ adresinden, internet explorer 6 sp1 ile 1.7.5 sürümü indirilemeyen browser. mamafih eski 1.2.1 ile rahatlıkla indirilebiliyor. bakalım microsoft bunu nasıl açıklayacak? kahramanımız bill bi sonraki bölümde düşmanlarından kurtulabilecek mi?
    (bkz: bazen microsofta hasta olmak)
hesabın var mı? giriş yap