• araç kumanda tuşu ile ilgili konuyu 100’den farklı araçta çeşitli yöntemlerle denemişliğim var. yüzde 70 filan çalışıyor bu özellik ancak bazıları basılı tutunca bazıları bir kaç kere basınca vs.

    araç içindeki kapıları kilitleme düğmesi de aynı işi görüyor bazı arabalarda. açma tuşuna basılı tutunca tüm camları açar, kilitleme tarafına basılı tutunca kapar.

    yine de ufku ikiye katlayacak bilgi değildir.

    yeşilinizi yaktığım için özür dilerim. he yeşilinizi yakmışken, şu kendi youtube kanallarının linklerini reklam olarak atan gerizekalılar var ya, heh onların tüm videolarını onlarca farklı hesaptan şikayet ediyorum. bir iki tanesi kapanır yakında. siz de yapın *
  • türkçedeki "faka basmak" deyimindeki faka sözcüğü, yunancada "kapan, fare kapanı" (faka/fakas) anlamına gelmektedir. yani faka basmak deyimi, "kapana basmak" demektir. konumuz burada bitmedi, burası biraz ters köşe yapabilir ancak bu kelime, türkçeye yunancadan geçmemiştir. zira teknik olarak fiil için kök halinde bulunan kelimenin yönelme hal eki (-a/-e) alması gerekirdi, "fakaya (kapana) basmak" gibi. öyleyse yunancaya türkçeden yönelme hal ekiyle birlikte geçmiş olmalı.

    esasında bu kelime, köken olarak yunanca değildir. sadece biraz akıl fırtınası yapmak için ve etimolojinin yanlış yapıldığında nerelere götüreceğini göstermek için bu konuya önden girdim. "fah" (sert h sesi, fe-hı) kelimesi arapçada kapan anlamında kök halinde bulunan bir kelimedir. bu bilgi cepte.

    bünyesinde f harfi olmayan (teknik olarak vav ve pe var) bir dil olan ibranicede de "pah" (pe-het harfleri) kelimesi yine kapan anlamına gelmektedir. arapçada kelimenin f ile okunması da anlaşılır bir durum, çünkü arapçanın bünyesinde de p harfi yoktur. "p" yerine "f" okunması yaygın bir durumdur, tıpkı pers > fars örneğindeki gibi. antik bir dil olan aramcada da "pah" kelimesi, ibrancada olduğu gibi kapan anlamındadır.

    konumuz aslında burada bitmiyor, her ne kadar fonetiği kesin olarak bilinmese de antik mısır dilinde "ah" kelimesi "tuzağa düşürmek, kapan" gibi anlamlarda belirtilmiş: görsel

    kelimenin gerçekten antik mısır diliyle bir ilgisi var mıdır, orası ayrı bir araştırma konusudur ama bugün türkçemizde pek anlamı bilinmeyen, kaybolup gitmiş faka basmaktaki "fak" (fah) kelimesinin serüveni bu şekildedir. türkçeye muhtemeldir ki sonraki yıllarda (tahminim 14-15. yy.'dan sonra) arapçadan geçmiştir. görünen o ki bu kelimeyi yunancaya da biz taşımışız. bu kelime, bugün yunanlarda ekseriyetle fare kapanını ifade etmek için kullanılırken bizde sadece deyim olarak yaşamına devam etmektedir. bildiğim kadarıyla türkçenin diğer lehçelerinde de yer almamaktadır kendisi. türkçenin tarihi lehçelerinde de osmanlı dönemi dışında göremedim açıkçası.

    20. yüzyılın başında yazılmış olan şemsettin sami'nin kamus-i türki'sinde şu şekilde yazmaktadır (şemsettin sami'nin dipnotu ise ayrıca dikkate değer): görsel

    yani latin harfleriyle:

    "fah(h): (arapça) tuzak, kapan (kendisi lisanımızda nadirü'l-isti'mal ise de galatı olan "fak" türkçeleşmiştir.)
  • arkadaşım ne yüksek standartları olan bir başlıkmış burası, belki benim dünya görüşüm çok dar, camları açık unutup, 4 kat inip, kontak çevirip cam kapattığım olmuştu. bu cam kapatma olayı benim ufkumu açtı. siz kuantum falan takılın
  • ispanya'nın kuzey afrika'da toprağının olması.

    ceuta ve melilla, ispanya'nın kuzey afrika'daki toprakları.

    bbc sitesindeki haritadan görülebilir.

    https://ichef.bbci.co.uk/…2_ceutamelilla9760618.png
  • astroloji yalan, fal gibi şeyler yalan.
  • link

    bu sitedeki arama kutucuğuna mail adresinizi girerek, geçmişte bu mail adresini kullanarak kayıt olduğunuz websitelerinde size ait kişisel bilgilerin çalınıp çalınmadığını, çalındıysa ne tür bilgiler olabileceğini öğrenebilirsiniz.

    eğer verileriniz çalındıysa hangi web sitelerinde bunun olduğunu listeliyor ve sizlere tavsiyem hemen o sitelere girip şifrenizi değiştirmek gerekirse ikinci bir güvenlik önlemi almak (2fa).

    ayrıca kullandığınız şifrelerin uzunluğunu artırmanızı öneririm (15 karakter kadar). 7-8 karakterden oluşan şifrelerinizin brute force yöntemi ile 24 saat içinde çözülebileceğini unutmayın.

    sevgiler
  • bazı bankaların atm kartı ile (kredi kartı değil) yılda bir kez ücretsiz çilingir, yol yardımı, sıhhi tesisat gibi hizmetleri alabiliyorsunuz.
  • herkesi ters köşe yapacağım ama bugün öğrendiğimde ufkumu iki katına çıkaran bilgi çamaşır makinesinde temizlendikten sonra yorganın içine sokulan yorgan yünü ile ilgili.

    aşağıdaki video'da adım adım anlatılmış. her zaman oldukça zorlandığım bir işin öyle pratik bir şekilde çözülebildiğini keşfettim ki “haaa” diye bir tepki verdim o anda. bu teknik sayesinde kazanılan efor ve zaman daha başka oldukça faydalı işlerde kullanılabilir. edit: imla

    buyurun kaynak: [https://youtu.be/c1izs2obbn0 https://youtu.be/c1izs2obbn0]
hesabın var mı? giriş yap