• flörtlerinizin, eski flörtlerine dair anlattığı abartılı kötü muameleler her zaman gerçeği yansıtmayabiliyor. bu yüzden "vay salak nasıl davranıyormuş." demeyin çünkü bir sonraki hikayede yalan yanlış detaylarla "salak" olan siz olursunuz.

    bir diğer konu sizle konuşmayı kesmek isteyen flörtler manasız cümleler ile soğuk yapıp, sinirinizi bozup "artık konuşmayalım" demenizi bekler. bu cümleyi kurduğunuzda da alacağınız cevap "nasıl istersen" olur. artık konuşmak istemediğinizi söylemeden önce "nasıl 180 derece değişip toksik hal aldığını, salağa yattığını, samimiyetsiz olduğunu ve artık konuşacak bir şey kalmadığını." söylerseniz tatlı olur.
  • çişi gelen erkeklerin, en kotu durumda bile çişini 100% tutabileceği ve bunu çoğu doktorun bile bilmediği gerçeği.

    dün korona sonrasi ilk bayram bulusmasini yaptigim bazi arkadaslarimla disarda hafiften ictik. yuruyelim dedik falan, sonra bunlardan birkaci epey sıkıştı.

    dediler altimiza edecez bi kuytu bulalim kendimizi birakalim. bak bunu diyenlerin arasinda koca doktorlar, miyendisler falan var.

    dedim oğlum sacmalamayin,

    çişiniz geldiğinde seks fantezilerinizi düşünerek ereksiyonu zorlarsaniz anında sıkışma hissi geçer.

    hepsinin gözler bikac saniye kaydi, pislik herifler, kim bilir neler düşündüler.

    üstüne gece sogugunda 1 saat daha dolandik, kimse işemedi.
  • fransa'da bir okul müzesine gitmistim.

    1900'lerin basindaki bir ilkokul sinifini canlandirmislar.

    ben ufak bir sok yasadim orada.

    siyah ilkokul önlüklerinden tut, üçer üçer oturdugumuz hantal oturagiyla bir bütün olan siralardan, divit ucu ve mürekkep yazma takimlarina , kara tahtasindan duvar resimlerine kadar ayni benim okulumdu.

    yani fransiz okul yasantisini oldugu gibi bize aktarmislar.
    ama sadece bir seyi yapmamislar, bunun için ne kadar tesekkur etsek az.
    tek ayak üzerinde durma, ya da kösede sirtini sinifa dönme ceza sistemini de onlardan almislar. ama neyse ki çok daha kötü olan bonnet d'âne, yani esek kulaklari olan bir boneyi kopyalamamislar.
    yaramazlik yapanlara bu bone takiliyor ve diger çocuklarin maskarasi oluyorlar. ne korkunç.

    bir de üzen bir detay daha vardi. duvarda çocuklarin birinci dünya savasi yillari fotograflari vardi . erkek çocuklarin hepsi silahliydi.
    ılkokulda bile silahlanmislar ve ates egitimleri görmüsler . çocuklugunu yasayamamis koskoca bir nesil. avrupa'li dediginiz insanlarin ödedigi bedeller saymakla bitmez.
  • astronotların yörüngeye çıkınca birden “yerçekimsiz” kalıp, aracın içinde -ya da dışında- oraya buraya uçması, takla atması, havadan su içmesinin sebebi yerçekimi olmaması değilmiş. yörüngede sürekli düşüyor olmalarıymış.

    “yörünge” dediğimiz şeyi bilmeyenler için kısaca açıklarsak, elimize bir taş alıp yere paralel fırlattığınızda, taş ilk süratine göre belli bir mesafe gider ve yerçekimi etkisiyle düşer. ne kadar süratli, o kadar uzak. ne kadar yerçekimi o kadar yakın.

    yukarıda özellikle paralel dedik, işte bu aslında yörünge. ee yörüngenin dünyanın etrafında dolaşan bir şey olması gerekmez mi?

    şu linkteki gibi atmosfer içinde yerçekimsiz ortamı deneyimleyebiliyoruz. bu ortamı düşme sağlıyor, uçak belli bir irtifaya çıkıp yere normalden dik bir açıyla yaklaştığı anda içindekiler havada asılı kalıyor.

    şimdi taş örneğine dönelim, atmosfer dışına çıkıyoruz ve taşı öyle özel bir süratle atıyoruz ki taş yerçekimiyle düşüyor ama dünyaya yaklaşamıyor. 400 km de biu özel sürat 28.000 km/sa. sürat bu yüksekliğe özel, daha yüksek bir yörüngede daha yavaş, daha alçakta daha hızlı olmak gerekiyor.

    görüleceği üzere bu sürat, istasyonun yere düşmeden yörüngede kalması için gerekli, daha düşük süratte dünyaya yaklaşmaya başlıyor. yine dikkat ettiyseniz bu yükseklikte yerçekimi etkisi %90.

    yani, astronotlar uzayda olduğu için değil, sürekli düştüğü için ağırlıksız oluyor.
  • (bkz: bok) kelimesinin açılımının (bkz: besinlerin oksitlenmiş kalıntısı) olması
  • türkler istanbul'u fethedene kadar ermenilerin istanbul'a girmelerinin yasak olması.

    çünkü ermeniler hıristiyanlığın gregoryan mezhebine mensuptu ve o dönemki ortodoks hıristiyan bizans yönetimi tarafından kafir olarak sayılıyorlardı. ve de ikinci sınıf vatandaş olarak görülüyorlardı. türklerin gelmesi ile ermenilere uygulanan bu haksızlık sona erdi.

    13. dakikada:

    https://youtu.be/kybikk1wrrg
  • ld sigarasının açılımının lodos denizcisi olduğunu ogrenmem
  • youtubeda prof dr nevzat kayanın culture club tv kanalı. flu tvde de serisi var. kürekle vura vura kültür dağıtıyor desem yeridir. tvde görüp de kültürlü sandığınız bir çok kişinin aslında ne kadar cahil, yüzeysel olduğunu farkına erdirecek.
  • herkese merhabalar. sizler için hayat kurtaracak nitelikte 15 adet bilgisayar hilesi hazırladım. en çok bilinen bariz olanları eklememeye çalıştım ama hâlâ bildikleriniz varsa da affolla artık. :)

    1) son kapattığınız sekmeyi geri açmak için ctrl + shift+ t kombinasyonunu kullanabilirsiniz. dolayısıyla sürekli "geçmişe" giderek tek tek siteleri açmakla uğraşmak zorunda değilsiniz artık. :)

    2) herhangi bir dosyayı geri dönüşüm kutusuna göndermeksizin direkt silmek istiyorsanız shift + delete tuşlarına basmanız yeterli olacaktır.

    3) ekranın alt kısmındaki görev çubuğunda açık bulunan uygulamaları ekranda aynı anda görmek istiyorsanız win + yön tuşları kombinasyonunu kullanmanız yeterli olacaktır. bu sayede bu uygulamalar ekranda bölünmüş bir şekilde aynı anda görünecektir.

    4) bilgisayarınızın ekranında her ne açık olursa olsun ekranı yakınlaştırıp yazıları vs büyütmek için veya daha sonra küçültmek için her zaman `win + (+)veyawin + (-)` kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

    5) uygulamalar arasında geçiş yapmak için alt + tab kombinasyonunu birçoğunuz biliyorsunuzdur, size bir de win + tab kombinasyonunu denemenizi tavsiye ediyorum. bu sayede hem tüm açık olan uygulamalarınızı kutucuklar halinde göreceksiniz hem de masaüstü 2, masaüstü 3 gibi yeni masaüstlerine geçiş yapabileceksiniz.

    6) ekran fotoğrafını bazen ekranın sadece belirli bir kısmı için, bazen de tamamı için almak istiyorsanız, hatta ekran fotoğrafı alacağınız yeri kendi elinizle çizip kırpmak istiyorsanız win + shift + s tuşlarına basmanız yeterli.

    7) herhangi bir sitede bir bağlantı için önce sağ tıklayıp ardından bağlantıyı yeni sekmede aç yolunu tercih etmek yerine fare imlecini o bağlantının üzerine getirip farenin scroll'una (kaydırma tuşuna) bir kez tıklamanız yeterli olacaktır. aynı şekilde bir sekmeyi kapatmak için de bu kısma tıklamanız yeterli olacaktır.

    8) ctrl + z sayesinde word'de vs son yaptığınız işlemi geri alarak yeniden eski hale getirebilirsiniz. üstelik bu özellik sadece son yapılan işlem için değil, ondan önceki işlemleri de geri alabilmek için üst üste defalarca kullanılabilir.

    9) daha önceden kopyaladığınız farklı farklı yazıların tümünü tekrardan görmek istiyorsanız win + v kombinasyonunu kullanmanız yeterli. tüm kopyalama geçmişi gözükecektir bu sayede. fakat bunun için ilk seferde izin vermeniz gerekmekte.

    10) bir cümleye başlarken önce büyük harfe, ardından da küçük harfe ihtiyaç duyduğumuz için çoğumuz önce caps lock tuşuna basarız ve harfi yazdıktan sonra yeniden aynı tuşa basarız. halbuki caps lock kapalıyken veya açıkken fark etmeksizin yazacağımız harfleri yazmadan önce shift tuşuna basarsak normalde küçük olan harf büyük, büyük olan harf ise küçük olarak yazabiliriz zira bu yöntem caps lock'tan çok daha kolay.

    11) eğer farklı bir yazı fontunda yazılan bir yazıyı varsayılan yazı fontuna çevirmek istiyorsanız ilgili kısmı seçtikten sonra ctrl + boşluk tuşlarına basmanız yeterli.

    12) bir kelimeyi yanlış yazınca harflerin hepsini tek tek silmek yerine ctrl + backspace tuşuna basarsanız kelimenin tamamını bir defada silebilirsiniz.

    13) shift + home tuşları imlecin bulunduğu yerden itibaren aynı satırdaki yazıların tamamını sola doğru, shift + end tuşları ise imlecin bulunduğu yerden itibaren aynı satırdaki yazıların tamamını sağa doğru seçmemize olanak sağlar.

    14) aynı şekilde ctrl + shift + home imlecin bulunduğu yerden itibaren sayfanın en başına doğru olan yazıların tamamını, ctrl + shift + end ise imlecin bulunduğu yerden itibaren sayfanın en sonuna doğru olan yazıların tamamını seçmenize olanak sağlar.

    15) imlecin bulunduğu yerden kelime kelime ilerleyebilmek içinse ctrl + sol tuş veya ctrl + sağ tuş kombinasyonunu kullanabilirsiniz.

    buraya kadar okuduysanız teşekkür ederim. :)

    edit: @fanniversary isimli yazar dostumun uyarısıyla 1. maddedeki yanlış düzeltildi. kendisine teşekkür ederim.
  • rolex saatlerin bir para koruma yönetimi olduğunu öğrendim ve sizleri de biraz bilgilendirmek isterim. rolex saatlerin değeri dünya genelinde oldukça yüksek ve prestijli. bu yüzden değerlerini uzun vadede koruyabiliyorlar. yani, ülke değiştirirken bu saatleri yanında götüren biri ciddi bir parayı yanında taşıyabiliyor.

    dünya çapında kabul gördüğü için acil nakit ihtiyaçlarını karşılamada bu arkadaşlar bir numara. gümrük sorunlarından kaçınmak için de sıklıkça uygulanan bir yöntem olduğunu fark ettim bu olayları araştırınca. yanında yüklü bir para veya ticari mal taşımak bir çok ülke de sorun yaratabilirken, bu rolex'i kolunda taşıyarak gümrük sorunları yaşamadan ciddi bir parayı yasal ve güvenli bir şekilde yeni ülkeye taşıyabilirsin. bir de rolex'le yeni bir ülkeye gittiğinde, direk ekonomik statünü hızlıca gösteriyorsun ve bunun da ekmeğini yiyorsun. değerleri, likiditeleri, prestijleri ve küresel tanınırlıkları sayesinde, bu saatler uluslararası anlamda güvenli bir yatırım aracı olarak kabul edilmekte, bu nedenle, rolex saatlere yatırım yaparak, ülke değiştirirken paranızı koruma altına alabilir ve gümrüksüz bir şekilde yol alabilirsiniz. aynı zamanda, döviz kuru riskine karşı koruma sağlayarak ve ikinci el piyasasının avantajlarını kullanarak, uluslararası değer transferlerinde daha güvenli ve esnek bir seçenek sunan bu saatlerle ilgili bilgiyi artık ne yaparsınız bilemem.

    işin özü, çakal dünyamız da rolex saatle uçak yolculuğu yapanları iki kez sorgulamamı sağlayan bu bilgiyi sizlere de sunmak istedim. saat diyip geçmemek lazımmış.
hesabın var mı? giriş yap