• yunanistan'dan dönen edirne savcısı fatih aslan'ın arabasını arayan gümrük muhafaza memuru için açılan davada istenen ceza. sebebi de hakimler ve savcılar kanunu'nun 88. maddesi uyarınca savcı ve hakimlerin aranmasının yasak olması. oysa gümrük mevzuatına göre gümrük kapılarında istisnasız her araç aranır. savcı, memur hakkında soruşturma açtırdı. soruşturmayı açan başka bir savcı 2 kez takipsizlik kararı verdi. ama savcı fatih aslan'ın itirazları sonucu üçüncü başvuruda memur hakkında dava açıldı.

    bugün davanın ilk duruşması görüldü. gümrük memurunu edirne baro başkanı dahil 3 avukat savundu. trakya gümrük başmüdürlüğü üst yetkilileri memura destek amacıyla tam kadro mahkemeye geldi. mahkeme nisan ayına ertelendi.

    sonuç olarak devletin iki farklı kanununun birbiriyle çakışması yüzünden ihale memura kaldı. savcı, olayı saçma bir şekilde onur meselesi haline getirip dava üstüne dava açtı. bu dava sonunda memur, istenen 1 yıllık cezayı alırsa o günden sonra sınır kapılarında memur olanlar araçları aramazsa haklıdır.
  • yedikleri hız radar cezalarını bile 2802 zırhına dayanarak iptal ettirme peşinde koşan insanlardan ne beklenir ki?
    sırf hız radar cezaları için yargıtaya, anayasa mahkemesine gidiyor hakim savcı tayfası.
    neymiş, arkalarından trafik cezası yazılıp gönderilemezmiş mış mış da mış mış.
  • memura 2 ay 15 gün hapis cezası verilmesi, bunun da 1500 lira para cezasına çevrilmesi ile sonuçlanan olay. kararın ardından gümrük bakanı "o savcının yeri değiştirilecek" filan demiş ve tabii hsyk buna karşı çıkmış. fatih aslan halen edirne savcısı olarak görevine devam etmektedir. olay başka savcı-memur gerilimlerine sebep olmuş mudur, gümrük kapılarında savcıların arabalarını arama işlemi nasıl ilerlemektedir gibi soruların cevapları ise henüz meçhul.
  • savcının %1500 haksız olduğu ve egosunun kaf dağından daha yüksek olduğunu gösteren durumdur.
  • 7 entry üstte, bir çokbilmiş arkadaş: "olayda savcı haklıdır. sen kimsin ki koskoca savcıya kaçakçı muamelesi yapıyorsun." demiş.

    eski edirne savcısı hakkındaki 3 haber linkini inceleyebilirsiniz. kendisi görevden ihraç edilmiş. umarım şimdi anlarsınız kanunların neden "herkese" uygulanması gerektiğini...

    savcı aslan'a 2 yıla kadar hapis istemi

    savcı, paranın yüzde onunu istemiş

    savcı ve eşinin hesabından milyonluk işlem

    edit: imla
  • trust but verify* denir ya, savcıya güveniyoruz! diye kontrol edilmeyecek mi? yurtdışından geliyor, kendisi ve aracı gümrük mevzuatına tabii olmayacak mı?

    fetö üyesi mehmet öz de bir savcıydı, kendisni kanunların üstünde görürdü, bu ve benzeri durumlara izin verilmemeli.

    kontrol iyidir, en çok da güvendiklerimizi kontrol etmeliyiz(her dakika kontrol edin diyen yok).

    anlayana.
  • savcının haksız olduğu durumdur. gümrük mevzuatı açıktır. savcıların araçlarının aranmayacağını belirten yasada gümrükler için ayrıca bir madde geçmiyor ise eğer söz konusu yasa yurt içinde geçerlidir. gümrük mevzuatı ise yurt içine giriş denetlemesi kapsamında farklı bir yer tutmaktadır. bu konuda yasada yer yok ise söz konusu hakimin gereken içtihadı yapması gerekmektedir. ayrıca hakim ceza verse dahi yargıtaydan dönmelidir bu dosya.

    bir tane kompleksli savcı gücenmeyi tercih edecek kadar zayıf karakterli diye mevzuatı uygulayan memur ceza alamaz. o memur kendi mevzuatına uygun hareket etmek zorunda. mevzuatı haricinde yasalara aşına olmak zorunda asla değil...
  • insanlıktan nasibini almayan bazı savcıların işgüzarlıklarından birisidir. araca not bıraktığı için gözaltına alınan vatandaş olayından herhangi bir farkı yoktur. cinayet, tecavüz, hırsızlık, yolsuzluk olaylarında kafalarını kuma gömen muhterem savcılarımız mevzubahis kendi egoları olunca aslan kesilmektedir.

    gümrüklü sahalarda kaçak eşyanın tespitinin yapılabilmesi için eşya/taşıtlar muayeneye tabi tutulur. yapılan muayene işlemi için herhangi bir arama kararı gerekmez çünkü gümrüklerde yapılan işlem "arama" değil "muayenedir" ve muayeneye tabi tutulamayacak olan eşya ve taşıtlar gümrük yönetmeliği 185. maddesinde açıkça belirtilmiştir.

    a) cumhurbaşkanının zat ve ikametgâhı için gelen eşya,

    b) kanunun 167 nci maddesinin üçüncü fıkrası kapsamına giren eşyadan, ilgili kurumlarca gizliliği önceden müsteşarlığa bildirilen eşya,

    c) yabancı devlet başkanları ve aileleri efradı ile refakatlerinde memur olanların getirdikleri veya türkiye’deki ikametleri sırasında getirtecekleri eşya ve taşıtları,

    ç) türkiye’deki yabancı diplomatik temsilciliklerin, yabancı devletlerin türkiye’deki konsolosluklarının resmi bir görevin yapılması ile ilgili olarak herhangi bir zamanda getirecekleri her türlü basılmış ve basılmamış belgelerle, taşıtları ve diğer her türlü eşya ve resmi binalar için inşaat malzemesi,

    d) içinde gizli evrak bulunan mühürlü kurye çantaları.
hesabın var mı? giriş yap