• türk telekom'un kendisini mention'layan herkese yardım etmeye çalışan cto'su yusuf kıraç'ın tespiti

    bu tespiti yaz aylarında da yapmıştı ancak o zaman gülüp geçmiştim. şimdi ise tekrar tekrar söylediğini görünce artık oecd ortalamasına göre yavaş olan internet iddiasına karşı milleti ve yetkilileri inandırmaya çalıştığına kani oldum.

    yeni mesaj* isimli haber sitesi kendisine ulaşıp bu durumu sormuşlar ve aşağıdaki şekilde cevap vermiş

    kullanıcı düşük hızı tercih ediyor

    aynı konuda yeni mesaj'a değerlendirmelerde bulunan türk telekom teknoloji genel müdür yardımcısı yusuf kıraç ise avrupa operatörler birliği'nde başkanlık yaptığına işaret ederek, şunları söyledi: "örneğin almanya'da fiberleşme oranı yüzde 3.5, bizde yüzde 20... polonya'da satılan tarifelerin yüzde 50'si 50 megabitin üstünde. `türkiye'de kullanıcılar düşük hızları tercih ediyor`. bir de avrupa'da hane başına 1.4; türkiye'de 3.4 kişi düşüyor. ciddi ortak kullanıcı var! haliyle hız düşüyor. dahası kapıda fiber var ancak apartmanların iç donanımı fibere uygun değil."

    demiş haşmetmeab

    türkiye'nin internet hız probleminin tt değil biz kullanıcılar olduğunu öğrenmiş olduk.

    ayrıca boş port problemi de yokmuş portların %33'ü boşmuş!

    benim oturduğum cadde üzerinde bir tane boş port yok. benim için verilen tarih 30 haziran, adsl dahi alamıyorum, 30 haziran'dan sonra da alıp alamayacağım da belli değil.
    il müdürlüğünün söylediği tek umut verici şey ocak sonunda bütçe belli olur, ihaleyi çıkıp çıkmayacağımız da ona göre kararlaştırılır. eğer bütçe uygun olursa o mahalleye de ihale yapılır. yani hiçbir şey yapmak zorunda değiller!

    btk kalite yönetmeliği yayınlamış, buna göre bağlantı kurulmasıyla ilgili tek bir madde var, başka bir yerde yükümlülük yok!

    --- spoiler ---
    `f) bağlantı süresi:işletmeciningeçerli bir bağlantı talebi aldığı andan, aboneyehizmetin çalışır durumda` verildiği ana kadar geçen, takvim günü cinsinden ölçülen ve iptal edilmiş taleplerin ölçümlere dahil edilmediği süreyi,
    --- spoiler ---

    bu kadar!

    sadece, bana bağlantı sürelerinin en hızlılarının ortalamasını gönder diyor! sen toptan dağıtıcısın, altyapıyı kabloyu götürmek zorundasın demiyor. hadi kırsala kafasına göre ev yapan bir yere götürmedin, şehir içine nasıl sunmuyorsun?

    bağlantı taleplerinin karşılanma oranını da kendisi söylüyor
    --- spoiler ---
    pandemiden bugüne 2 milyon 250 bin eve kurulum yaptıklarını aktaran kıraç, sözlerini şöyle tamamladı:

    "bunun yaklaşık 500 bini nakil... bunu türk telekom ve diğer iss'ler için yaptık. gelen talebin yüzde 90'ını aynı anda karşıladık. yüzde 5'ini 1-2 ay içinde, diğer yüzde 5'ini daha sonra...
    --- spoiler ---

    benim komşum nakil için 6 ay bekledi. 2 milyon 250 bin'in %5'i 112.500 yapıyor, yani 1-2 ay içerisinde bile karşılanamayan taleplerin oranı.

    peki nasıl mı bu kadar rahat davranıyorlar?
    bunu da aydın görür yazmış
    https://turk-internet.com/…sunda-maytap-mi-geciyor/

    asıl sorun ise şu; ömer fatih sayan'ın bir ulaştırma bakan yardımcısı, bir btk başkanı, bir türk telekom yönetim kurulu başkanı, sonra başkanlıkları bırakıp sadece üye olması, yani 3 yeri birden yönetmesi.

    sayan soyismini bir yerlerden hatırlıyorsunuzdur!
    btk bir yaptırım uygulayacak, yk kurulu imzaya sunulacak, kimi cezalandıracak? türk telekom'u! türk telekom'un yönetim kurulu kim?

    ulaştırma bakan yardımcıları ve ömer fatih sayan

    işte türk telekom olayının özeti budur
  • tabii canım biz bilerek düşük hızı tercih ediyoruz. yoksa doğru düzgün bir hız almak istesek fiyatın 3-4 katına çıkması filan hiç tercihlerimizde etken değil. hatta düşük hız daha pahalı olsun onu alırız. malız çünkü. tespite bak ya.
  • konunun uzmani degilim, basligi yorumlayacak olursam sebebi yuksek ucreti olan tarifelerdir.

    fiyatlar yuksek, verilen hiz maalesef pek yuksek degil. ulke insani olarak zaten yasam savasi veriyoruz, ne bekliyorsunuz herkesin aylik 200-300 liralik hizli interneti odeyebilmesini mi?
  • fiber tercih etsek kaç yazıyor ki?
    100 mbps internet aldım sözde, ama bana gelen maksimum 50. bu sadece fiberde böyle değil ki.

    normalde 4.5g 375 mbps'ye kadar hız destekleyen bir zımbırtı ama yok, şehrin göbeğine de gitsen, alacağın 20, 30. anlamıyorum ki, görünürde fiber de var 4.5g de ama ikiside bir önceki teknolojinin hızında.

    ne yapıyorsunuz oğlum? bakır kabloları sarıya boyayıp fiber diye ittiriyor musunuz?
  • marmaristen bildiriyorum...
    ulan burada fiber yok fiber, olsa tercih edecez...
    algı kasmaya çalışmış bizim internetimiz almanya dan hızlı diye. kasacağın algıyı sikeyim gidip yaşamasak inanacağız...

    tarihe not düşelim cehalet ten başka hiçbirşeyimiz almanyadan üstün değil...
  • türkiye'de internet olduğunu sanan cto'nun söylediğidir.

    internet, bu ağa bağlı olan bilgisayarlar arasında iletişimi sağlar. türkiye'de ise, sadece izin verilen bilgisayarlara bağlanılabilmektedir, bu nedenle türkiye'de internet değil intranet vardır. bu intranet'in adminini de herkes tanımaktadır.

    (bkz: intranet)
  • türkler düşük zekalı tipleri tercih ediyor. bakıyor akıllıysa tokatlamaz bu diye aptalı tercih edip yönetici yapıyor, gözünün içine baka baka tokatlıyor, kendi yetmiyor, babadan oğula nesil olarak gelip tokatlıyorlar.
  • (bkz: zırva)

    böyle açıklamaya bu cevap fazla bile. kendisi bile inanmıyordur söylediği şeylere. inanıyorsa sıkıntı büyük.
  • niye?

    biz mal mıyız?

    düşük paketi tercih eden parasızlıktan tercih eder en fazla, ki bununla övünmüyorlardır umarım
hesabın var mı? giriş yap