• yasak listesine bakınca afedersiniz acaba yaprak mı yiyorsunuz diye dusundugum diyet
  • koskoca(?) ekşide bunun hakkında neden/nasıl bu kadar az entry var?
  • yaklaşık 2,5 aydır uyguladığım beslenme şekli
    moda diyet falan değildir, beslenme ve yaşam tarzı değişikliğidir. üniversitemde tonlarca ilaçla yıllarca iyileştiremediğimiz ülserarif kolit tanım, 2016 yılından beri bu tarz değişikliği ile ilaçsız remisyondadır. 5 -6 yıl çok ciddi süre. eylül başı kontrol kolonoskopi ile burayı güncelleyeceğim.
  • önümüzdeki hafta -kredi kartımın kesim tarihi geçsin de diyetisyen parasını iflas etmeden ödeyeyim diye- başlayacağım diyet.

    moda için değil, kendime düşman bağışıklık sistemim yüzünden.

    bir süre gluten ve süt ürünü yiyemeceğimi biliyordum ama bunun yanında başka şeyler de var imiş. umulur ki iradem buna yeter. zira iki yılda bir yeni bir otoimmün hastalığa sahip olmak ziyadesiyle can sıkıcı.

    insanın kendi sistemi bile kendine düşman ise bu dünya ona ne etmez diyip dramaya da bağladığıma göre diyet başlamadan mahrum kalacağım şeyleri gömmeye gidebilirim.
  • üst düzenleme :maalesef uzun süredir güncellemedim girdimi.hayal kırıklığı biraz da sebebi.diyeti ,colidur kullanmayı bıraktıktan sonra şikayetlerim geri gelince ,deneme safhası olan bölümde bıraktım.şikayetlerim diyet süresince 2 ya da 3 günde bir oluyordu.şu an en iyi ihtimalle 2.gün.diyetin en büyük artısı zindelikle beraber baş ağrılarının tamamıyla yok olmasıydı.diyeti bırakınca bu artılar tekrar eksiye döndü maalesef.
    diyetin bende işe yaramaması siz de işe yaramayacağı anlamına gelmez.lütfen bunu kişisel bir deneyim olarak görün.kendi motivastonunuzu kaybetmeyin.herkese sağlıklı günler.

    ıbs için doktorumun verdiği bu diyete başladım.bugün 2.günüm ve gerçekten et ve et ürünleri seven ,sebze fazla tüketmeyen benim gibi kişiler için çok zor bir diyet uygulaması.umarım irademe hakim olup tamamlayabilirim ve gerçekten işe yarar.

    düzeltme1:arada sırada girdiyi düzenlemeye karar verdim,belki bu diyete başlayacak olanlara bi yardımım dokunur diye.şu an 4 .günümdeyim ve ilk 3 güne göre açlık hissiyatı neredeyse kayboldu diyebilirim.4. gün olmasına rağmen bağırsak spazmlarım tam 3 gündür yok.tuvalet hissiyatı gelince dahi ağrı olmadan tuvalete çıkıyorum.ileride entryi tekrar güncelleyeceğim.

    düzenleme 2: bugün 6.günümdeyim ve 4. günün akşamı semptomlarım tekrar ortaya çıktı.toplamda 4 - 5 defa tuvalete çıktım.sonraki gün ve bugün (6.gün) çok fazla semptom olmadı.açlık hissi pek fazla kalmadı sayılır.ekmeği çok sevmeme rağmen bu diyet sürecinde ekmeği hiç aramadım.ayrıca bu 6 günlük süreçte çok hafif bir baş ağrısı haricinde ,hiç baş ağrısı yaşamadım(neredeyse her gün baş ağrısı yaşıyordum).

    düzeltme 3: uzun bir süredir güncellemedim.semptomlarım ara ara tekrar ortaya çıkınca 13. gün doktorumla diyeti bitirmek için görüşmeye gittim.ancak kendisi bu kadar emek verdiğimiz diyeti en azından colidur(rifaksimin) ile 1 hafta daha devam ettirmemi tavsiye etti.bugün ilaçla beraber devam ettirdiğim diyetin 16. günü ve maalesef bugün tekrar bağırsak ataklarım geri döndü.ancak yine de ilaçla beraber diyeti sonlandırmak için bir hafta geçmesini bekliyorum.
  • 3 hafta boyunca yapacağım diyet, eldeki tüm imkanları kullanacağım. bakarsınız bir yaşam biçimi haline getiririm kim bilir?
  • bugün itibariyle 1 aydır uyguladığım diyet.

    gluten yok
    süt ürünü yok
    şeker yok
    baklagil yok
    domates, biber, patlıcan, patates yok
    glutensiz tahıllar yok
    kuru meyve yok

    ve iki öğün beslenme şeklinde devam edecek bir 12 gün daha.

    başlarda sigarayı bırakanın nikotin diye içinin kavrulması gibi, şeker diye bedenim tüm hücreleriyle sinyal gönderiyordu. artık o geçti. tabii sigarada olduğu gibi yine bir ara vurabilir. onun dışındakiler zorlamadı. ama şu aralar bir şeyi ısırarak yeme (tost ısırdığınızı düşünün o hareket) isteği ve özlemi var. bu da yine sigaradaki o iki parmağın boşluğuna benziyor. bir de tabii sağlıklı menüler hazırlamak , glutene boğulmaktan biraz daha özen istiyor, yine de zor değil, sabahtan düşünmek kafi. ha ben en çok peynirde zorlanırım diyordum, neyse ki korktuğum kadar büyük eksiklik yaşamadım ama yine de bir ömür yemeyeceksin denirse (bkz: otoimmün hastalık) ne yaparım bilemem.

    gelgelelim bu 1 ayda ne oldu. kilolar üstümden sapır sapır dökülmedi zira hayatımın en stresli döneminde sağlıklı beslenmeye karar verdim. eh stres demek (bkz: kortizol) amma velakin yorgunluğum gitti, patates gibi şişkinliğim geçti, oluk oluk dökülen saçlarım canlandı, dökülmesi eser miktarda, kronik mide ağrılarım geçti ki söylemiştim hayatımın en en stresli dönemindeyim, parmaklarımda başlayan ekrem ağrılarım da geçti, umulur ki saçlarımdaki sedefe de ilerleyen dönemde bir tesiri olur.

    yemek bağımlılık ve zevk olmuş. şimdi yediğim tabaklarla doyabiliyormuşum demek ki üstüne yediğim her ilave lokma sırf keyiften, üzüntüden, tiryakilikten ve pek tabii ki o bağırsaklardaki kötü bakterilerin sinyallerindenmiş.

    du bakalım ne kadar gidebileceğim bu yolu…
  • ikinci kez yaptığım diyet. inanılmaz iyi hissediyorum.

    uzun yıllardır evlerimize gelen et, süt, tavuk, peynir, sebze ve meyveler sırf verim arttırmak uğruna belli sağlıksız müdahalelere maruz kalmakta. bu müdahaleler yüzünden anne karnındaki bebek plasentalarında dahi mikroplastiklere rastlanıyor. kendi kendine yüzen okyanus balığında dahi plastik kalıntıları bulunuyor. işte bu kalıntılar, amalgam dolgular, gereksiz yere içilen ilaçlar, egzoz dumanları, ellerimizi, giysilerimizi yıkadığımız sabunlar, deterjanlar, giydiğimiz polyester, naylon kıyafetler ve sayamayacağım kadar dahası vücudumuzu küçük küçük zehirliyor. bunları soluyarak, kullanarak, cildimize sürerek ya da içerek bir şekilde bu toksinlere maruz kalıyoruz. vücuda giren toksini karaciğer atar. ama karaciğerin de bir canı var. temizleyemediği toksinler kana karışır ve buna bağışıklık sistemimiz tepki verir. kimi zaman hashimato, kimi zaman ms, kimi zaman egzama, alerji, ishal vs. bir çok hastalığı başta otoimmün hastalıklar olmak üzere sıralayabiliriz burada.

    işte karaciğerin bu toksin yükünü azaltması ve bu hastalıklara yakalanmadan daha sağlıklı yaşam sürdürmek adına ya da yakalandıktan sonra seyrinin iyi geçmesi için bu diyet tercih edilebilir.

    kilo verme programı değildir. sebze ve meyvelerden zengin beslenerek hücrelerimizi besleyen bir yöntemdir. sebze ve meyveler renklerine göre sınıflandırılmıştır ve her renk grubu kendine özgü farklı vitamin, mineral, lif... vücudumuza faydalı olacak besin değerlerini bünyesinde bulundurduğu için önerilen, öğünlerde olabildiğince farklı renkten sebzeler ve meyvelerin bulunmasıdır. hayatımızdaki toksin sebeplerini eleyip beslenmemizde bu toksinlerden ve yanlış beslenmeden dolayı bozulan bağırsak floramızı düzenleyerek, vücudumuza az toksin alıp karaciğerle vücutta bulunan toksinlerin de giderilmesini sağlayarak şikayetlerimizi en aza indirmek amacını taşır.
  • kuyruk kemiğimdeki şişlik sebebiyle doktor önerdi. diyetin 6. gününde pes ettim, şişliğe faydası oldu mu olmadı mı bilemiyorum. 2. günden itibaren kalçadan ayak bileklerime kadar tutukluk ve halsizlik olduğu için kuyruk sokumumdaki şişliğin ağrısını hissetmedim. her sabah uyandığımda yine mi kuruyemiş yiyeceğim diye düşünürken sonunda pes ettim:)
  • niyet ettim allah rızası için eliminasyon diyeti yapmaya. :)

    öncelikle kafam karışık çünkü yasakları net değil. bazısı tahıl var diğeri yok diyor. ben tahıllısına başlayıp yani mercimek, fasulye, nohut yedim ilk dört gün ama son gün yediğim nohut ve yeşil mercimeğe bedenim şişkinlikle cevap verince onu da çıkarmaya karar verdim.

    ilk günler günün özellikle çay kahve içtiğim zamanlarına denk gelen bayağı bir baş ağrım oluyor. yani böyle beynim sarsılıyor gibi. allah belanı versin kafein. seni yenecem oğlum.

    bunun haricinde bolca su içmek gerekiyor havalardan mıdır nedir yapamıyorum. diyet de henüz beklediğim gibi gitmiyor. bu dokunan besinleri de çıkarıp bir daha deneyeceğim. hem onları çıkarmak hem de diyete devam umarım fayda verir.
hesabın var mı? giriş yap