60 entry daha
  • bu durumu yazarken bile utanıyorum, ancak istanbul bilgi üniversitesi'nin kar etme politikası* yüzünden asla bir işletme, bir hukuk bölümü kadar okula para kazandırmadığı, kar ettirmediği; dolayısıyla da bu bölümler kadar saygı gösterilmediği, ciddiye alınmadığı bölümdür. ve yönetimin bu tutumundan ötürü öğrenciler de, öğretim görevlileri de mağdur olmaktadır. örneğin yönetimin aldığı bir kararla, okul açıldıktan bir ay sonra pat diye bir ders kapatılabilmektedir.

    bölüme alınan kişi sayısı belli. eğitim verilen alanlar* ** dolayısıyla zaten diğer bölümler kadar kalabalık olamayacağı, olmaması gerektiği ayan beyan ortada. bu yeni olan bir durum değildi zaten. bir dersin açılabilmesi için, belirli sayıda öğrenci katılımı olması şartı tabi ki normal. ancak dönem bazında düşünecek olursak, 50 ve üstü sayıda öğrenci alan bölümler ile, maksimum 20-25 kişilik bir bölüme aynı şartları sürmek kadar saçma bir tutum olabilir mi? bir seçmeli dersin açılması için gereken sayıyı hukuk, işletme vb. kalabalık bölümler kolaylıkla sağlayabiliyorken, aynı sayıyı müzik bölümü kolaylıkla sağlayamıyor doğal olarak. bundan ötürü de bazı seçmeli dersler açılamıyor, veya bir süre sonra kapatılmak durumunda kalıyor. hem de zamanında özellikle sosyal bilimler ve sanat alanlarındaki bölümleri ile öne çıkmış bir okulun bunu yapıyor olmasından bahsediyorum. son yıllarda bölüm öğrencilerinin ve öğretim görevlilerinin gördüğü muamele malesef bu.

    gerçekten değerli öğretmenleri bünyesinde barındıran, ancak yönetimin bu saçma tutumlarından ötürü zarar görmekte olan bölümdür.

    edit:imla
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap