• ekşisözlükte nasıl böyle bir başlık açılmamış şaşırdım açıkçası. 2den kastım düşük ortalama ile mezun olmak 4ten kastım yüksek ortalama ile mezun olmaktır.

    2.00 ile mezun olan:
    -başarısız
    -dersi zorla geçen
    -sosyal ortamlarda takılmış
    -sürekli gruplarda ders notu isteyen
    -işe girmesi zor olan
    -staj yeri bulamayan
    -yüksek lisans yapamayan
    tiplerdir.

    4.00 ile mezun olan:
    -başarılı
    -dersi finali önemseyen
    -ders notu almak yerine veren
    -kolay iş sahibi olan
    -kolay staj yeri bulan
    -rahatça yüksek lisans yapan

    ikisi de sözde üniversite mezunu ama biri diğerinden 2-0 önde iş dünyasına atılır.

    edit: arkadaşlar istisnalar kaideyi bozmaz dşük ortalamayla iş sahibi olabilirsin ama bu yüksek ortalama ile daha kolaydır.

    bu arada karşılaştırmada her şey eşit yani olaya deneyimsiz 4.0 vs deneyimsiz 2.0 ile bakın hem yüksek lisansta hem de iş mülakatların da biri diğerinden öndedir.

    edit2: cevaplayanların eski entrylerine bakıyorum bayramda harçlık için iban atan yazarlar buraya 50 bin - 100 bin lira kazanıyorum yazmış şaşırdım vallaha....

    edit3: yabancı dil, deneyimi işin içine katmadan sadece not ortalaması karşılaştırdım. aktif olarak üniversite okuyan varsa bence derslerine çalışsın. ayrıca ders çalışmak erasmusa, yabancı dil öğrenmeye, deneyim kazanmaya, staj yapmaya engel değildir hem aktif olup hem de not ortalamanız yüksek olabilir.

    edit4: batak/okey atıp 2.00`la mezun olup 2.el telefon alıp satan adamlar üniversiteyi sosyal yaşadım şimdi ticaret yapıyorum diye övünüyor. şahıs şirketi var diye kendini müdür falan sanıyor
  • ısrarla başarı puanı olarak gördüğünüz ; genel ağırlıklı not ortalaması (gano) 2.00 ile mezun olunan bir bölümde ; 4.00 ile mezun olan da başarısızdır.

    gano'ya göre (genel ağırlıklı not ortalaması) başarılı/başarısız eleştirisini yapmak mantıksız.
    zira alınan ders kredisine göre 4.0'a yakın bile olsanız mezun olamayacağınız bölümler var. (akts'ye yüzde yüz etki eden ; ana dersler,teorik ders, uygulama, bireysel çalışma, seminer, sınavlar, ödevler vb. durumları unutmamak gerekir.)

    olaya avrupa kredi transfer sistemi bazında bakmak gerekir.
    zira her bölümde mezun olmanız için gereken akts farklıdır. (akts = avrupa kredi transfer sistemi)

    örneğin bir bankacılık ve finans bölümü için gereken akts 120-160 arasında değişirken ; tıp fakültesi için 560 akts'lik dersleri tamamlamanız gerekir.

    kısacası avrupa kredi transfer sistemine göre ; 30 akts = 120 akts durumu da mevcuttur.

    bu da bizi şu kapıya çıkarıyor ; tıp fakültesi anatomi dersinden yüksek başarı ile mezun olmuş bir doktor adayı öğrenci ganosu 2.90 bile olsa , akts 90'lık bir dersi başarı ile vermiştir ki ; bu durum diplomasında belirtilmez. seçmeli ders olarak aldığı "beden eğitiminden düşük başarı gösterdiyse kimene" gözüyle bakarız. zira aynı doktor adayı , anestezi dalından düşük not aldıysa ama akts'si yüksek derslerden üstün başarı ile gano puanını 3.40'a taşıdıysa ne olacak ? kişinin anestezi uzmanı olmasına engel değil midir bu durum ?

    yine 2 yıllık bir bölümde örneğin ; muhasebe ve vergi uygulamaları diyelim. maliyet muhasebesi dersinden 12 akts ile düşük başarı gösterip, 80 akts'lik teorik dersten yüksek başarı gösterdiyse ; durum ne olacak ? bu kişinin maliyet muhasebesi kapsamında muhasebe defteri tutan fabrikalarda çalışması ne kadar doğru ? zira 80 akts'lik puanı ana muhasebe'de göstermiş. 770 genel yönetim giderleri ile alakası yok.

    açıkca belirtmeliyim ki ; gano puanı yüksek olan öğrencinin bu yüksek puanı neye istinaden aldığı ve yine gano puanı düşük olan öğrencinin bu düşük puanı neye istinaden aldığı diplomalarda belirtilmelidir. zira sadece gano puanı ile başarılı başarısız karşılaştırması yapmak saçma olacaktır.
  • 2.02 ortalama ile mezun oldum.
    turkiye'nin en buyuk otomotiv sirketlerinden birinde staja basladim. stajim bittikten sonra tam zamanli, kadrolu olarak calismaya devam ettim.
    2 yilin sonunda turkiye'nin en buyuk holdinglerinden birine gectim. devaminda bir sanayi devinde calistim, simdi de yurt disinda expat olarak is hayatima devam ediyorum.

    kimse hangi okuldan mezun oldun diye sormadi.
    inanmayin boyle bos muhabbetlere.
    isinize bakin.

    edit: muhendis degilim.
  • bir ise alim uzmani olarak, 2.0 ile mezun olan arkadasi tercih edecegim versustur.
  • 2001 yılında 2,40 ile mezun oldum.

    televizyonlarda izlediğiniz, linkedin den takip ettiğiniz bir projenin mühendislik müdürüyüm.

    o 4.00 arkadaşların cv'leri önümde yığın. hatırlatıyım dedim.

    her şey okul ile olsa, kendinizi geliştirmeniz, sektörünüz vs... gibi bin tane parametre var.

    amcanızdan eyyorlama bu kadar.
  • 2.10 ile mezun oldum. 4.00 ile mezun olandan 2 kat fazla maas aliyorum.
    ayrica o 1 dil biliyor ben 2 dil biliyorum. ben ucretli master yaptim o yapmadi.
  • torpili olanın alacağı versus.
  • diplomalı eşeklerin hayatta tutunabildiği tek şey üni mezuniyet ortalamasıdır.

    t: dünyanın en saçma versusu
  • bugüne kadar hiç bir çalışanımın ortalamasını sormadım, bakmadım, merak etmedim. dünyaca ünlü bir firmada smt olarak çalışırken ik ile fake bir diplomayla bile açılamayacak kapının olmadığının geyiğini yapmıştık zamanında.
hesabın var mı? giriş yap