• 6. çakra yani ajna çakrası / üçüncü göz üzerine sürülen bir toz veya yapıştırılan bir süs ya da mücevher. enerjiyi koruduğu ve konsantrasyonu güçlendirdiği düşünülür.

    bindi, sanskritçe bindu kelimesinden türemiş. nokta veya damla anlamındaymış.

    muhtelif kullanım amaçlarından bazıları şöyle:

    - süs ve bence gerçekten güzel.
    - vedik zamanlarda akla / anlayışa tapınma ifadesi.
    - meditasyonda konsantrasyon.
    - (bunları pek anlamasam da) içinizdeki guru'ya saygı ifadesi ve sadhana'larda ve kendini bilmede ilerleme sağlayıcı.

    aslı parmak ile iki kaşın arasına düzgün bir yuvarlak olarak yapılıyor. sonradan mücevherler, süsler de çıkmış. vermilion denen renkteki toz geleneksel olan ve işin ehli eller tarafından yapılırsa daha güzel duruyor.

    (bkz: sindoor)
    (bkz: tilaka)

    konu ile ilgili bir makale için:
    http://www.indiawijzer.nl/…publication/10_bindi.pdf
  • aslında hintli kadınların değil hindu* kadınların alınlarına kondurduğu evli olduklarını sembolize eden kırmızı toz boya ile yapılan nokta. nitekim müslüman ve hristiyan hintli kadınlar bindi kullanmazlar ya da yapmazlar.
  • bengalli kadınlar bunu kocaman sürerler, adeta hedef tahtasına döner alınları. ama en güzeli maratilerin tarzıdır kanımca, yukarı bakan hilal şeklinde.
  • hintli gençlerin çok burun kıvırdığı, yaşlıların taktığı bir süs olarak düşünülen kaş arası süsü.

    evlilik anlamına gelmek zorunda değil, sürülmekten çok da yapışkanla yapıştırılan bir şey. her zaman nokta şeklinde de olmuyor. aşırı ucuza 50'lik paket alabiliyosunuz bunu, farklı farklı desenlerde renklerde küçük yapışkanlı bir süs. tabi dediğim gibi şehirli, genç nüfus bunu çok eski moda ve köylü buluyor. aynı şekilde burunda piercing de hiç sevmiyorlar. bize hoş görünen şeyi onlar genelde nineleriyle filan özdeşleştirdikleri için eski moda görüyorlar.

    gerçi şimdi türkiye'de nasıl eskiden avam görünen kaytan bıyık bir anda hipster modası olduysa bindi de öyle tekrar hipster modası olabilir. http://blogs.iac.gatech.edu/…laim-bindi-300x293.jpg
  • (bkz: bindu) kelimesinden turemis sanskritce kelime..hintlilerin iki kaslarının ortasına yaptıkları evliligi sembolize eden nokta.
  • bunlarin bir boyayla yapilanlari, bir de yapisanlari vardir. boyananlar gun icinde kucuk, gece gezmelerinde buyuk kullanilir. yapisanlar da cesit cesittir. duz renkleri, pullulari, yuvarlaklari, seritleri, sekillileri vardir. sadece alna degil yuz ve vucudun cesitli bolgelerine yapistirilabilir. aman dikkat, yesillerinden kullanirsaniz bir gun garsonun biri "hanumefendu, yuzunuze magrul yapismis" cumlesini kurup sizi dumurlara surukleyebilir... (bkz: algida secicilik)
  • hintlilerin alınlarında rastlanabilecek turuncu (veya başka renklerdeki) noktacık...
  • bindi, hindistan'daki kızların alınlarında, evliliği simgeleyen noktaya verilen isimdir; erkeklerdeki noktaya ise "tilak" ismi verilir.
  • italyan pasta üreticisi.
  • hintli kadınların evlendiklerine alınlarına kondurulan kırmızı noktaya denilir. türlü türlü otların karışımlarından elde edilen su kullanılır.
    bir de diwalide ayin sırasında sürülür bu renkli su ki, tanrı o kişi kutsasın, korusun.
hesabın var mı? giriş yap