• muhtaç olduğun herkesle eşitsin...oyun da eşit olacak tabiki, evini kendi taşıyan prof görmedim sonuçta...

    sen hamala göre daha fazla muhtaç olunansın, bunun ödülünü de para ve saygınlık olarak alıyorsun zaten...
  • doğru bi laf. gerçekten de demokrasi olmamış, eksik bir yönetim biçimi. bunun daha üst bir versiyonuna geçmek gerek ama bu üst versiyon herkesin kendine yontacağı tartışmalara gebe... (hukuk devleti falan filan da kimin hukuku mesela)

    büyük kalabalıklardan doğru olanı vicdanlarıyla bulmasını beklemek fazla iyimserce. kalabalıklar durup dururken doğru olanı yapmayı seçmezler. işlerine geleni seçerler. rahatlarını bozmayacak olanı, menfaatlerine dokunmayacak olanı. e tabi eğitimsiz, beynini ibnelikten puştluktan, vurgundan, talandan, üçkağıttan, iki yüzlü ahlak anlayışından başka bir şey için kullanmayan bi toplumsa, kendi haline bırakınca kaostan, anarşiden başka bi bok beceremezler.

    onun için entel takımı arada bir "akıllı diktatör" özlemlerini dile getirir. ama nasıl olacak o akıllı diktatör? aklını neye kullanacak?
    akılsız, yobaz diktatör olursa, böyle işkembesini doldurup koltuğunu sağlamlaştırmak için milleti ezecek, bunları yaparken de dini diyaneti kullanıp, aslında dini değerleri paçavraya çevirecek.
    kim jong-un gibi babadan oğula geçse, milletin saçı, başı, kılı yünüyle uğraşan malın teki olacak...

    bir atatürk desen, bi daha gelmez ki öyle bişey. atatürk münferit bir olay. entelektüel olarak üst düzey bir insanın askeri ve siyasi güçle donatılması çok düşük bir ihtimal. günümüz askeri, atatürk'ün "düz asker" dediği sınıftan. iki kelime muhabbet etseniz o koskoca generallerin senden benden bi farkı olmadığını görürsünüz. (valla ben havadan sudan da olsa önemli sayıda korgeneral, tuğgeneral vs. ile ayaküstü sohbet etme şansı buldum zamanında) he, türkiye'de çok entelektüel, bilgili, zeki insan yok mu? illaki var. ama onlarda da siyasi yada askeri bir güç yok. belki öyle bir ideal de yok.

    kısacası, eğitim şart.
  • doğru düşüncedir.
    fakat çözüm ne hacı?
  • (bkz: halka ragmen halk icin)
    (bkz: jakobenizm)

    tabii buna karsilik her daim kazanacak olan humanizm ve ajitasyon var..
  • poker oyunu gibi beyanat. görüyor ve arttırıyorum.

    demokrasi 1 hammal çocuğunun 99 profesörü cebinden çıkartacak bir geleceğe sahip olabilme umududur.
  • demokrasinin zaafı nitelik ile değil nicelik ile karar alınmasıdır. eğer popülizm, retorik ve mübalağayı iyi kullanamıyorsanız başarılı olmanız oldukça zor. gönül ister ki bunlara prim vermeyecek kadar bilinçli bireylerden oluşan bir ülke olalım ama şimdilik siyasi bilinç bu kadar gelişmiş değil. işte bu yüzden 1 kişi çıkar dünya yuvarlak ve dönüyor der ama 3 - 5 kişi bir araya gelir ve yalan söylüyorsun diyerek o kişiyi ölüme mahkum eder. haklı olmanız değil sayıca çok olmanız karar alınmasında etkilidir. dolayısı ile bu söylem şu haliyle daha iyidir. demokrasi 100 ün 99 a zaferidir. sıfatlar çok mühim değildir.
  • her demokraside geçerli olmayan söz.
  • belki 100 deil ama 78 hamal demokratik haklarini kullanarak makus talihimizi degistirebilir.(bkz: 77 rektörün yasadışı dinlemeler hakkındaki tepkisi)
hesabın var mı? giriş yap