• 0.4 puanla gidemediğim ardından elektronik mühendisi olduğum bölüm. bu nedenle bana öss'nin ne kadar hatalı, tercih yapan bizlerin ne kadar çocuk olduğunu anımsatır hep.
  • gelmeyin oğlum buraya. ne dersi ders, ne hocası hoca, ne danışmanı danışman. saçma sapan bir danışman hareketi yüzünden haziranda bitecek okulumun ocak ayına uzama ihtimali var. işin gücün yoksa pazartesi git bölüm başkanına yalvar yakar. valla gelmeyin. binası var sadece başka hiç bir olayı yok.

    lisans öğrencisimisin köpekten aşağısın. ama gel bir master yap adamın kralısın. valla gelmeyin. gidin mühendislik okuyun burda insanların ağız kokusunu çekeceğinize. bu bölümde tek gerçek var, sekreter sema abla. bölüm başkanı ile hocalarla muhattab olacağınıza gidin sema abla ile muhattap olun. hem yalvartmaz hem de çabuk halleder işinizi.
  • her ne kadar ismi odtü işletme olsa da doğrusu odtü finans olmalıdır. çünkü:
    1. bölümdeki hocaların neredeyse tamamı finansçıdır.
    2. diğer derslere bile finans hocaları gelir. (örneğin information systems and programming dersine engin küçükkaya'nın gelmesi gibi)
    3. üçüncü ve dördüncü sınıflara her dönem açılan seçmeli derslerin neredeyse yarısı finans seçmelisidir.
  • odtü de okuyan bir arkadaşımdan '' okuyan herkeste bir güzellik var lan.erkeklerde bile.bizim gibi hırpani değiller'' yorumunu almış bölüm.bunda eşit ağırlıkçı olmalarının da etkisi var galiba.bu arada arkadaşımın mühendislik fakültesinde olduğunu söylememe gerek yok sanırım.*
  • odtu'nun kendi belirledigi listeye gore dunyanin en iyi isletme bolumudur.*
  • kendini bir bok zanneden öğrencisi çoktur. 2. sınıfta takım elbise, iş çantasıyla derse gelenler mi dersin, ilk stajından sonra corporate siki yalayıp plaza türkçesiyle konuşanlar mı dersin. odtü'nün en dejenere bölümüdür. bir mezunu olarak söyluyorum.

    ha instagram bebesiyseniz tam sizlik bir bölümdür, dersler iktisat kadar ağır değildir. derse giden geçer. mezun olduğunuzda az da olsa tercih edilen biri olursunuz özel sektörde ama işe girdiğinizde ümmüğünüzü sıkacakları gerçeğini değiştirmez bu.

    bunlar dışında kantini teknokentten gelen garip adamlar tarafından işgal edildiği için pahalıdır. ayrıca okul içerisinde hiç de iyi bir imaja sahip değildir. eğitim fakültesi kadar olmasa da hor görülen bir bölümdür.
  • iyi bir dereceyle mezun olmak için tüm derslere gitmek gerekir falan yazmış bazıları. külliyen yalandır. ortalamam gayet iyi sayılır, zorunlu olmayan derslerin çoğuna uğramam bile. odtü işletme'de iyi bir ortalama yakalayabilmek için gerekenler ortalama bir zeka ile sınav dönemleri öncesi makul bir süre (son bikaç gün makul süre değildir) ders çalışmaktır.

    mezun olması kolay bölümdür. o mezun olamayanlar sene boyu parti parti yaptıkları için mezun olamıyor. ama iyi bir ortalama istenirse o zaman emek isteyen bölümdür. ultra zeki olmanıza gerek yok, dişe dokunur bir emek yeterli. hele finans derslerini çıkarırsak geri kalan dersler ingilizce bilen alelade bir insan için hiç de zor olmayacaktır.

    bu söylediklerimin büyük kısmı (bkz: boğaziçi işletme) için de geçerli bu arada; odtü'ye has değil. bir dönem boğaziçi işletme'de eğitim görmüş biri olarak iki okulun işletmesi çok benzer niteliklere sahiptir. ilk seneler alınan matematik dersleri, bir nebze ekonomi dersleri ve de finans derslerini çıkardığınızda geri kalan pazarlama, organizasyon, psikoloji, hukuk, sosyoloji (odtü'de almazsınız bunu) tarzı derslerin çoğu (üç beş istisna var) kektir; kekten öte, kekten ziyadedir.

    (meslekten kazanacağınız toplam para/verdiğiniz emek) oranı odtü işletme için de boğaziçi işletme için de gayet yüksektir. örneğin boğaziçi elektrik elektronik mezunu birisine göre kazanacağınız para düşük olacaktır fakat verdiğiniz emek çok daha düşük olacaktır. bu açıdan bakıldığında fena olmayan bölümlerdir. özellikle "ben çok sıkıya gelemem, fazla yormayan&ortalama üstü maaş veren bir işim olsun" diyenler için biçilmiş kaftanlardır. ama böyle değil de "oturmaya mı geldik canım, şöyle biraz hardcore olsun lakin mezun olunca da kapı gibi maaşlar isterim" diyorsanız tercih etmeyiniz.

    odtü&bogazici işletmeye dair bir diğer olumsuz unsur ise 2. sınıfta başlayıp 3. sınıfta tavan yapan "ben ne öğreniyorum?" hissidir. mühendislik öğrencisi mühendislik, psikoloji öğrencisi psikoloji, tıp öğrencisi tıp öğrenir. peki sorarım size; bir işletme öğrencisi ne öğrenir? bu noktada öğrenildiği iddia edilen tek şey finans olabilir. o da sadece gerçekten ilgilenen öğrenciler içindir, birçok öğrenci onu da doğru düzgün bilmez. fakat bu aynı zamanda bir avantajdır. çünkü tam da bu nedenle işletme öğrencisi hakim de olabilir, analist de olabilir, reklamcı da olabilir. mezun olduktan sonra hangi konuda kendisini geliştirmek isterse o konu için gerekli temeli üniversitede edinmiş olacaktır.

    kısacası iyidir hoştur ama dikkatle seçilmesi gerekir, sizi tatmin etmeyebilir.
  • öğrencilerinin bilgisayar labındaki masanın üstünde duran yüzlerce high honour ve honour begelerinin arasından kendilerininkini almaya tenezzül etmedikleri bölüm...ulan ayıptır o belgelerden birini alabilmek için odtüde 4 senesini heder edip anca repeat olmaktan kurtulan binlerce öğrenci var.
  • ''işletme'nin kızları güzel'' şeklindeki yaygın inanışın, en azından standardın yüksek olmasından; yani çok güzel kız fazla olmasa da, genelde ortalamanın üzerinde olanların çoğunlukta olmasından dolayı kısmen doğru olduğu, fakat buna bağlı olarak yavşak erkeklerin de oldukça fazla olduğu bölüm.
  • kantinin de olduğu en alt kattaki erkek tuvaletine birileri bişi yapsın. terk edilmiş. aylardır sabun bile konmuyor.
hesabın var mı? giriş yap