920 entry daha
  • problem ne biliyor musunuz? buraya yazmak gibi, bir noktadan sonra boş, gereksiz geliyor, gereksiz bir şeyi de bir zamandan sonra yapmak istemiyorsunuz.

    sıkıldım, yemin ediyorum bıktım, ülkenin çıkmazlarından, geldiği ve gideceği yerden çok çok endişeliyim. bu yazdıklarımla benzer duyguları, düşünceleri paylaşanlara zaten söylememe gerek yok, okusa da umursamayanlara da yazsan söylesen ne fayda. böyle berbat bir kısır döngünün içindeyiz.

    çalışmakmış, ümidim yok ki geleceğe dair, hiçbir şeye karşı ümit beslemediğin anlarda çalışmayı istemek de bundan doğal olarak nasibini alıyor. asıl garibime giden bugün hiçbir şey yokmuş, her şey normalmiş gibi davranılması. her sabah uyanıp işe gidip gelmek daha garip değil mi bugün? yarın zaten böyle bir çalışma ortamının bile olamayabileceği karamsarlığıyla yaşamaya devam etmek, her geçen gün daha kötüye gitme ihtimaliyle karşı karşıya kalma düşüncesinde olup hiçbir şey yokmuş, her şey normalmiş gibi nefes almak daha garip değil mi?

    muhtemelen bu başlıkta "kastedilen" gençlerden sayılmayabilirim, artık 30'ların ikinci yarısındayım, sevdiğim de bir işim var (ki en sevdiğim sözlerdendir: vatanını en çok seven işini en iyi yapandır, dolayısıyla her zaman için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışmışımdır), ama genel durumu ne zaman düşünmeye başlasam, çalışmak ne ki, hiçbir şey yapasım gelmiyor.
  • bunu söyleyen eskiden tüp kuyruklarında bekleyen, ekmeği karneyle alanlar oluyor genelde. çalışmak istemiyor diyor gençler.
    gençler çalışıp, hayatlarında ki en önemli şey olan zamanlarını “satmanın” karşılığını almak istiyorlar.
  • çalışmak istemiyorlar değil,
    köle olmak istemiyorlar
  • orta yaş ve ileri yaşlıların da çalışmak istememesi olarak genellemeli. insan neden çalışmak istesin ki? çalışmak istenilecek bir eylem değil. antik yunan filozofları arasında da çalışmanın gereksiz bir eylem olduğundan dem vurup çalışmamayı önerenler vardır.çalışmanın tek mantıklı olabilecek yönü yaşam için gerekli ihtiyacından fazlasını elde edebilmek için çalışmaktır, oysa günümüzde örneğin kiraların aldığın maaştan fazla olduğu bir dönemde en temel ihtiyacını bile çalışarak karşılayamadıktan sonra kim neden çalışmak istesin? bir de sosyal medyada vb mecralarda emek sarfetmeden kazananları, lüks içinde yaşayanları gördükçe ve çalışarak hayat standartını yükseltebileceğine dair umudu azaldıkça çalışmak istememesi de oldukça makul geliyor. kusacası hem felsefi hem de emek getiri ekseninde durum bugün için olumsuz olduğundan çalışmak istemeyeni anlayışla karşılıyorum
  • kısa vadede ülkemizin günümüz şartlarında finansal getirisi az olması hasebiyle çalışmak istemediklerini düşünüyorum.
  • instagram ve sosyal medyanın yagınlaşması sonucu sınıf eşitsizliği artık çok net bir şekilde görülebiliyor.

    bu da insanlarda sorgulamalara neden oluyor ve makine çalışmaya başlıyor.

    dolayısıyla büyük bir dönüşüm olacak. insan egosu ezilmeye çok katlanamaz…
  • z kuşağının üst üyelerindenim. hem y hem z yi biliyorum yani. çalışmak filan istemiyorum millet de sonuna kadar haklı. kazandığın para para mı? neye yetiyor? kar-zarar hesabı yaparsan evde oturarak avantaja geçiyorsun artık. ruh saglıgım yanıma kar kalır hiç değilse. kazandıgın parayla dogru durust beslenmenin bile saglanamadıgı bir ulkeden bahsediyoruz. geçiniz bunları.
  • çünkü ülkede üretim yok. öyle olunca iş alanlarının büyük kısmı hizmet sektöründe. üç kuruş için bütün gün çalışıp ortaya bir şey koyamıyorsan, bunu da ben yaptım diyemiyorsan iş tatmini yaşamıyorsun. bir de üstelik ciğeri beş para etmez insanların kaprisini çekiyorsun. izin gününde de gidip sen birilerine kapris yapıyorsun.
  • yaşlıların da böyle bir düşüncesi var kendimden biliyorum.
  • kimse z kuşağı gibi gururlu, hür ve asi bir kuşağı karın tokluğuna çalıştıramaz. anne babalarının yanında sığıntı olmayı yeğlerler.
252 entry daha
hesabın var mı? giriş yap