hesabın var mı? giriş yap

  • bazı insanlar zannediyor ki, yurtdışına kaçan gençlerin hepsi sadece akp zihniyetinden kaçıyor.

    oysa kaçanların büyük çoğunluğu bir tarafta akp, diğer tarafta "benim köpeğim sabaha kadar havlasa da benim köpeğime tapacaksin, yoksa köpeğimin boklarını evine atarım" zihniyeti olduğu için kaçıyor.

    iki ucu boklu değnek, cahiller tımarhanesi.

  • 20 ocak - 20 şubat arası kutlanır, bu seneki geçiş 17–24 ocak arasında yapılıyor ve festivaller 25 ocak günü kutlanıyor. genelde yoğun kutlamalar 25 ocak - 4 şubat arası yapılıyor. tayvan’da bir hafta, çin’de ise 3 haftaya kadar kutlamalar uzayabilir. bu sene 25 ocak itibariyle “domuz yılı” bitti, “fare yılına” girildi. çin’de kırmızı renk “bol şans” anlamına geliyor, bu nedenle her yerde kırmızı yuvarlak toplar asılır.

    yıllar çin astrolojisinde olan 12 hayvan ile seçiliyor. bu hayvanlar; “fare, öküz, kaplan, tavşan, ejderha, yılan, at, keçi, maymun, horoz, köpek ve domuz”. bu hayvanların nasıl seçildiğine dair hikayeler ve hangi yılda hangi hayvan seçileceğine dair bir takvim var.
    kaynak
    kaynak-2

    çin yeni yılı tabuları;
    -herhangi bir seramiğin veya camın kırılması yasak. (diyelim ki istemeden bir şey kırıldı, hemen kırmızı bir kağıtla toplanarak barış ve güvenlikle ilgili sözcüklerin mırıldanılmalı)
    -temizlik yapmak, herhangi bir yeri, bir şeyi süpürmek, çöp atmak yasak.(bunları yaparsanız iyi şansı da süpürüp atmış ve uzaklaştırmış olduğunuz inancı yaygın)
    -makas, bıçak ve benzeri keskin objeleri kullanmak yasak. (bu aletler, başarı ve sağlığın engelleyicileri olarak biliniyor)
    -tüm festivaller bitene kadar saç kestirmek yasak.(zaten tüm kuaför ve berberler de kapalı)
    -kavga etmek ve ağlamak yasak.
    -eşinin ailesini ziyaret etmek yasak.(bu yasak özellikle erkekler için geçerli. bu dönemde eşlerinin ailelerini ziyaret etmek demek evliliklerinde problem olduğunu göstergesi sayılıyor ve tüm aileye kötü şans getirildiğine inanılıyor)
    -herhangi bir borca girmek yasak.
    -ilaç almak hatta doktora görünmek, herhangi bir operasyon geçirmek yasak.
    -yeni yıl dileklerini yatarken birine iletmek yasak.(yoksa o kişinin tüm yılı yatağa bağlı olarak geçireceği inancı bulunuyor)

    kaynak-3

  • 2000'li yılların modası. aklıevvel bir reklamcının keşfetmesinden sonra. "kelimedeki sessizlerden birini seç iki kere yaz, ilginçlik olur,marka olur" prensip haline geldi. örnek verecek olursak: aşşk,deppo,gecce,buzz...

    edit

    nişantaşındaki "gebbe" mağazası ile şahikasına ulaşmıştır.

  • 36 saat nöbet tutarken tüm dikkatini hastalarına vermesi gerekiyordu, bir anlık bir hata başkalarının hayatına mal olabilirdi.
    nöbet bitimindeki hata ise kendi hayatına mal oldu.
    doktorların bu şekilde çalışması ne insani ne de yararlı.

    edit: kaza değil cinayet

  • öğrenildiğinde hayatı kolaylaştıran eylem.

    sadece erkek-dişi ilişkilerinde değil, hayatın genelinde bu böyle. kimsenin sizi sevmediğini kabullenir ve anlarsanız, daha az güvenir, daha az hata yapar, daha az sırtınızdan bıçaklanır, daha az ihanete uğrarsınız.

    zaten herkes yalnız ölür.

  • sebebi komünizm değil, ovacık belediye başkanının muhteşem bir insan olmasıdır. dinden, ideolojiden, ırktan önce insan olmanın önemini göstermektedir.

  • hakkında bu kadar az entry girilmesine şaşırdığım başlık.

    başlık sahibi arkadaşa teşekkür ederim ama fanboy olarak ben bile apple maps daha iyidir demiyorum yahu.

    evet bazı ufak tefek şeylerde iyi işler çıkartıyor ama genel olarak en iyisi demek en azından bugün için abesle iştigal etmektir.

    istanbul için konuşmak gerekirse açık ara yandex.navigator en iyisi

    adres arama, yol tarifi, hız sınırı, eds bilgisi, trafik bilgisi, çevrimdışı harita özelliği sunması, 3d modelleme, yol tarifinde yolda seyir halinde iken yolda gördüğümüz tabelalara göre yönlendirme yapması ve aklıma gelmeyen bir çok özelliği ile yandex gerçekten çok çok önde.

    google maps navigasyon olarak benim ikinci sıramda. uygulamanın çok karmaşık bir arayüzü var. bu uygulama esasen bir navigasyon olsa da aslında google'ın reklam kaynağı olduğu için harita reklam kaynıyor. siteleri bile otel zannediyor o derece. trafik bilgisi tutarlı, alternatif yol iyi ama bunları çok kötü bir arayüzle yaptığı için insanın eli gitmiyor. uydu görüntüsünün çamur olması da cabası.

    street view ve rehber özelliği ise rakipsiz. sırf bu sebepten dolayı telefonumdan asla silmiyorum.

    apple maps ise sadece apple telefonlarda çalışıyor olsa da arayüz olarak derli toplu. trafik bilgisi çok zayıf daha doğrusu neredeyse hiç göstermiyor ama nasıl doğru tahmin ediyor ben de bilmiyorum. yol tarifleri ise şöyle sorunlu örneğin yandex ve google, bağcılar esenler bakırköy yazarken apple maps k12 karabayır çıkışı gibi şeyler yazıyor. en önemli artısı navigasyonu başlat ekranı kilitle dönüşlerde açılıp sonra ekranı kapatır diyelim ki istanbul'dan bursa'ya gidiyorsun 98 km düz gideceksin navigasyon kilit ekrana geçer 10 km kala otomatik açılır ekran. arka planda hepsi çalışıyor ama kilit ekrana görüntüyü bir tek apple veriyor.

    sonuç olarak ben en iyisinin apple maps olmasını istesem de maalesef sıralamam

    1 - yandex
    2- google
    3- apple

    not: ben üç navigasyonu da sessiz konumda kullanıyorum bu nedenle değerlendirmemi buna göre yapıyorum.

  • töbe töbe. çok mal lan bu nasa.

    la tabi gidebilirdik. o yol yapılırken mıcırı, asfaltı kamyon çekmedi mi amk? greyder tesviye yapmadı mı?
    bunlar gittiyse araba da gider.